Connect with us
mitsotaki5 620x350.jpg mitsotaki5 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Λονδίνο: Δεν θα υπάρξει έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

Τη φημολογία περί επιβολής έκτακτου φόρου στις τράπεζες διέψευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΕΧΑΕ και της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

«Η κυβέρνηση ξέρει τι θέλει από τις τράπεζες και έχει τους τρόπους να το δρομολογήσει. Η έκτακτη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η προσήλωση στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης προέταξε την προσήλωση της κυβέρνησης στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή εντολή προκειμένου να συνεχίσει να πορεύεται σε ένα περιβάλλον μεταρρυθμιστικό, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια της προόδου.

Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να λειτουργήσει με συνθήκες εσωτερικού ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας πρόσφατα για τις ελληνικές τράπεζες σημείωσε ότι «Η πολιτική μας για τις τράπεζες είναι δυναμική, αλλά δυο πράγματα δεν αλλάζουν:

Πρώτον, η πεποίθηση ότι πρέπει να έχουμε εύρωστο τραπεζικό σύστημα. Ιδίως μετά από αυτά που περάσαμε την περασμένη δεκαετία, οπότε κλήθηκαν οι φορολογούμενοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, δεν είναι αποδεκτή οποιαδήποτε κίνηση που θα αποσταθεροποιούσε τις τράπεζες.

Advertisement

Και δεύτερον, ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να λειτουργήσει με συνθήκες εσωτερικού ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Η κυβέρνηση είναι σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία, τον επιχειρηματικό κόσμο και τις τράπεζες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο τραπεζικό σύστημα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη σταθερότητα και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, η κυβέρνηση έχει δείξει σταθερά ότι κρατά μια υπεύθυνη φιλοεπενδυτική στάση».

Περισσότερα Εδω

Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο