ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για τη ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία: Οι προσπάθειες εκφοβισμού των δημοκρατιών μας δεν θα πετύχουν

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Την αλληλεγγύη της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία μετά την υβριδική επίθεση της Ρωσίας στο αεροδρόμιο της Λειψίας εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι προσπάθειες εκφοβισμού των δημοκρατιών μας δεν θα πετύχουν», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «παραμένουμε αταλάντευτοι και θα διατηρήσουμε μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη για την προστασία των πολιτών μας και της ασφάλειάς μας».
Greece stands in full solidarity with Germany following the Russian hybrid attack in Leipzig. Attempts to intimidate our democracies will not succeed. We remain steadfast, and will maintain credible deterrence to protect our citizens and our security.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 1, 2026
Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας
Η Γερμανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ευθύνεται για την επίθεση με drone που είχε ως στόχο το αεροδρόμιο της Λειψίας τον Αύγουστο, ενώ ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων κατά της Μόσχας.
«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά αποτελούμε καθημερινό στόχο υβριδικών επιθέσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, διέταξε επίσης το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στη Βόννη, καθώς και του «Ρωσικού Οίκου», ενός πολιτιστικού κέντρου στο Βερολίνο. Θα ενισχυθούν επίσης οι έλεγχοι εισόδου για τους Ρώσους που εισέρχονται στη Γερμανία.
Το περιστατικό προκάλεσε σημαντικές διαταραχές και πυροδότησε ανησυχίες για την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το drone εντοπίστηκε εντός μιας περιοχής ασφαλείας του αεροδρομίου Λειψίας, κοντά στον νότιο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιούνται πτήσεις μεταφοράς φορτίων.
Χρησιμοποιήθηκε ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών και αφαιρέθηκε ο πυροκροτητής που ήταν προσαρτημένος στο drone. Την ίδια μέρα, ένα δεύτερο ιπτάμενο αντικείμενο προσέκρουσε σε ένα φορτηγό αεροπλάνο κοντά στο αεροδρόμιο, προκαλώντας μικρές ζημιές. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε αργότερα με ασφάλεια στο Ανόβερο.
Στήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
«Η Ρωσία πλήττει την Ευρώπη με ένα κύμα υβριδικών επιθέσεων που γίνονται ολοένα και πιο βίαιες», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ η Κάγια Κάλας.
Σχολίασε ότι «με αυτόν τον τρόπο, ο Πούτιν θέλει να μας αποτρέψει από το να υποστηρίξουμε την Ουκρανία. Δεν θα τα καταφέρει» και έπειτα κατέληξε:
«Αντίθετα, θα ενισχύσουμε την υποστήριξή μας και θα επενδύσουμε στην άμυνά μας. Σχεδιάζουμε επίσης τις πιο εκτεταμένες μέχρι σήμερα κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε τον Πούτιν».
Russia is hitting Europe with a wave of increasingly kinetic hybrid attacks.
With this, Putin wants to scare us away from supporting Ukraine.
He will not succeed.To the contrary, we will increase our support and invest in our own defence. We are also planning the most… pic.twitter.com/J8m9FYzTkD
— Kaja Kallas (@kajakallas) September 1, 2026
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η Γερμανία, δήλωσε ότι η δέσμευση της Συμμαχίας προς την Ουκρανία παραμένει «ακλόνητη» και επανέλαβε ότι «το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ενισχύει την ικανότητά μας να αποτρέπουμε και να υπερασπιζόμαστε όλους τους Συμμάχους έναντι οποιασδήποτε απειλής – συμπεριλαμβανομένων κακόβουλων ενεργειών όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στη Λειψία».
I just spoke with @Bundeskanzler Friedrich Merz. NATO stands in full solidarity with Germany after the Russian hybrid attack in Leipzig on 4 August.
The evidence is clear. And I welcome the measures announced by Germany in response. NATO will continue to strengthen our ability…
— Mark Rutte (@SecGenNATO) September 1, 2026
Με απάντηση απειλεί η Μόσχα
Η Ρωσία θα απαντήσει στις «αντιρωσικές ενέργειες» της Γερμανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αφότου το Βερολίνο κατηγόρησε τη Μόσχα για την απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλλε τον περασμένο μήνα.
Νωρίτερα, η Γερμανία, αντιδρώντας στο περιστατικό αυτό αποφάσισε την λήψη σειράς μέτρων, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο του ρωσικού πολιτιστικού κέντρου στο Βερολίνο και του ρωσικού προξενείου στη Βόννη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΣιδηρόδρομος: Ανακοινώθηκε πλήρης τηλεδιοίκηση στη γραμμή Α θήνα–Θεσσαλονίκη
LIFESTYLE23 ώρες agoΠαύλος Ντε Γκρες για Άννα Μαρία: “Χρόνια πολλά αγαπημένη μας μητέρα” – “Αγάπησες την Ελλάδα σαν πατρίδα σου”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΑπέδρασε από το Πεζάρο και βρίσκεται με το ένα πόδι στο Παγκόσμιο η Σερβία
VIDEO24 ώρες agoΛάρισα: Η Κάμερα «Κάρφωσε» τους Διαρρήκτες ενώ ο Ιδιοκτήτης Έλειπε Διακοπές
ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες agoUKMTO: Αναφορά για περιστατικό με εμπλοκή δεξαμενόπλοιου και στρατιωτικών δυνάμεων στον Ινδικό Ωκεανό
VIDEO24 ώρες agoΚτηνοτρόφοι: Απογοητευμένοι από την Πολιτεία – Ζητούν πιο «Γενναίες» Οικονομικές Ενισχύσεις
VIDEO23 ώρες agoΒόλος – Απ. Ζαρκάδας Βεργής: «Συνεχίζονται οι Δενδροφυτεύσεις στην Πόλη»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22 ώρες agoΝτέσερς: «Έχουμε τέσσερις πολύ καλούς επιθετικούς και είναι σημαντικό να τους χρησιμοποιούμε όλους»









