Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν Τουρκία και Συρία

Published

on

giouler tourkia.jpg

Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς στρατιωτικής εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών υπέγραψαν στην Άγκυρα οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Συρίας, Γιασάρ Γκιουλέρ και Μουρχάφ Αμπού Κάσρα.

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας επισκέπτεται την Άγκυρα μαζί με το υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Ασάντ Χασάν Αλ-Σαϊμπάνι, και τον επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών Χουσεΐν Σαλάμεχ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση στο τουκρικό υπουργείο Άμυνας.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Νωρίτερα, οι Σύροι υπουργοί είχαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν, ο οποίος αναφερόμενος στο αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες μεταξύ των Κούρδων της βόρειας Συρίας και της κυβέρνησης του Αχμέντ αλ Σάρα στη Δαμασκό δήλωσε ότι «σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να βλέπουμε εξελίξεις που πλέον δυσκολευόμαστε να ανεχτούμε» και κάλεσε την κουρδική πολιτοφυλακή YPG να σταματήσει να αποτελεί απειλή για την Τουρκία και την περιοχή. Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης πως «σε ένα περιβάλλον όπου οι απαιτήσεις της Τουρκίας για ασφάλεια δεν ικανοποιούνται στη Συρία, δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμένουμε αδρανείς».

Σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Δαμασκός ετοιμάζεται για στρατιωτική επιχείρηση κατά των ελεγχόμενων από του Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Advertisement

Ο ηγέτης των SDF, Μαζλούμ Αμπντί, είχε υπογράψει στις 10 Μαρτίου κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Δαμασκό για ενσωμάτωση των δυνάμεων του στον μελλοντικό στρατό της Συρίας. Ωστόσο, οι θέσεις των δύο πλευρών όσον αφορά το εύρος της αυτονομίας των Κούρδων στο ενιαίο συριακό κράτος, τη μορφή του πολιτεύματος και τον τρόπο ένταξης των SDF στον στρατό δεν ταυτίζονται. Παρά τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ, συμμάχων των SDF, δεν βρέθηκε λύση στο αδιέξοδο και η Δαμασκός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη που προγραμματιζόταν να γίνει στο Παρίσι για το θέμα αυτό.

Ο ανταποκριτής του Middle East Eye, Ραγκίπ Σοϊλού, υποστηρίζει μάλιστα πως η Άγκυρα έχει δώσει τελεσίγραφο 30 ημερών στις SDF προκειμένου να ενσωματωθούν στον συριακό στρατό, ότι έχει κάνει προετοιμασίες για να στηρίξει τον συριακό στρατό σε περίπτωση που αυτός χρειαστεί να αναλάβει δράση και πως ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία και ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τόμας Μπάρακ, ζήτησε περισσότερο χρόνο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο