Σοκ προκάλεσε στο Δήμο Αμυνταίου η διαπίστωση πως η λίμνη Βεγορίτιδα έχει κενά φιαλίδια από φυτοφάρμακα, όταν όλοι ξέρουν πως είναι άκρως βλαβερά για το περιβάλλον.

Τα κενά φιαλίδια από φυτοφάρμακα στη λίμνη Βεγορίτιδα προκάλεσαν την αντίδραση του Δήμο Αμυνταίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κατερίνα Δαδαμόγια  συναντήθηκε, σήμερα 24 Μαρτίου, κλιμάκιο του Δήμου Αμυνταίου στο κτίριο της Περιφέρειας, με σκοπό την επίλυση του πολύ σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει από  τη ρίψη κενών φιαλιδίων φυτοφαρμάκων στην περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας.

Η Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε πως υπάρχει προτεινόμενο προς ένταξη έργο με τίτλο  «Μελέτη διαχείρισης συσκευασιών χρησιμοποιημένων φυτοφαρμάκων και εφαρμογή πιλοτικής δράσης».  Στο πλαίσιο του έργου, οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν στην εφαρμογή ενός προγράμματος διαχείρισης υλικών συσκευασίας σε επίπεδο ΠΕ Φλώρινας.

Στόχος του έργου είναι να καταγραφούν και να διερευνηθούν οι όροι και οι προυποθέσεις συλλογής, αποκομιδής, επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των συσκευασιών χρησιμοποιημένων φυτοφαρμάκων από τεχνική, περιβαλλοντική και οικονομική άποψη, ώστε να καταστεί δυνατή η εξάλειψη όλων αυτών των επικίνδυνων συσκευασιών από τις σημερινές θέσεις απόρριψης καθώς και η ολοκληρωμένη διαχείρισή τους στο άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ξεσπά ο πατέρας των νεκρών παιδιών από την Πάτρα: «Όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες»