LIFESTYLE
Μοναχή Ταβιθά για Ναταλία Λιονάκη: “Ήταν θλιμμένο πλάσμα και άνθισε” – Στην Κένυα διδάσκει ελληνικά και τον λόγο του Χριστού (Βίντεο)
Η μοναχή Ταβιθά για τη Ναταλία Λιονάκη
Με λόγια γεμάτα συναίσθημα, η μοναχή Ταβιθά αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία γνώρισε τη Ναταλία Λιονάκη όταν εισήλθε στο μοναστήρι. «Η μοναχή Φεβρωνία ήταν ένα βασανισμένο πλάσμα όταν ήρθε στο μοναστήρι», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντάς την ως ψυχή πληγωμένη από τη ζωή αλλά αποφασισμένη να βρει καταφύγιο στην πίστη.
«Από θλιμμένο πλάσμα, σε γυναίκα που άνθισε»
Η μοναχή Ταβιθά τόνισε την εντυπωσιακή αλλαγή που βίωσε η Ναταλία Λιονάκη. «Σιωπή, παρθενία, σωφρονύση. Τις αρετές της μοναχικής ζωής προσπαθούμε να τιμήσουμε όσες και όσοι νυμφευθήκαμε Χριστόν. Όμως, δεν θα μπορούσα να παραλείψω να μιλήσω για μια ευλογημένη ψυχή όπως η μοναχή Φεβρωνία. Ένα βασανισμένο, θλιμμένο πλάσμα όπως ήλθε και την αντίκρυσα πρώτη φορά… Και το μετά, πώς άνθισε εναγκαλιζόμενη τον Κύριον και τον λόγο του Ευαγγελίου, πώς χαμογέλασε και πάλι, πώς χαμογέλασαν τα μάτια της κατά το σπουδαίο έργο της διακονίας της».
Ναταλία Λιονάκη: Από τα προσωπικά βάσανα στην πνευματική πληρότητα
Η μοναχή Ταβιθά έκανε λόγο και για τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε η ηθοποιός στην κοσμική της ζωή. «Ο Σταυρός στην κοσμική ζωή της μεγάλος, δοκιμασίες, οικογενειακά, προσωπικά δράματα. Ο μισθός όμως που της επεφύλαξε ο Κύριος, πλούσιος και πνευματικά πλήρης».
Η νέα πορεία της Ναταλίας Λιονάκη
Η μεταμόρφωση της Ναταλίας Λιονάκη σε μοναχή Φεβρωνία δείχνει τον δρόμο που διάλεξε μακριά από τη δημοσιότητα, βρίσκοντας γαλήνη και πνευματική πληρότητα μέσα στο μοναστήρι. Μέσα από τα λόγια της μοναχής Ταβιθά, αποτυπώνεται η εικόνα μιας γυναίκας που, αν και βασανισμένη από τη ζωή, βρήκε την εσωτερική δύναμη να «ανθίσει» μέσα από την πίστη και τη διακονία. Η εκπομπή, «Το ‘χουμε» και ο Στέργιος Σαμαρτζής, εξασφάλισε νέες φωτογραφίες από τη Ναταλία Λιονάκη που πλέον αποκαλείται μοναχή Φεβρωνία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που υπήρχαν, βρίσκεται στην Κένυα όπου και διδάσκει ελληνικά και τον λόγο του Χριστού σε διάφορα σχολεία της χώρας, σε ορφανοτροφεία και σε ιδρύματα και δεν απαρνήθηκε το Σχήμα.
-
LIFESTYLE8 ώρες agoΓιατί οι Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες είναι το Τέλειο Δώρο για Οικογένεια και Φίλους
-
MEDIA15 ώρες agoΠοιος “έκαψε” τα μηχανάκια της AGB;
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση Γ. Γεωργαντά στην εξεταστική επιτροπή – Την επόμενη εβδομάδα ο Σ. Λιβανός
-
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΤραμπ προς Μαμντάνι: Πρέπει να συνεργαστείς με την Ουάσινγκτον για να μην χάσεις την στήριξη
-
ΚΟΣΜΟΣ23 ώρες agoΟ Αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ ενημέρωσε τα Μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ψήφισμα σχετικά με τη Γάζα
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ15 ώρες agoΣυνελήφθη ο πρώην άσος των Γκρίζλις, Τόνι Άλεν, για κατοχή ναρκωτικών
-
VIDEO24 ώρες agoΛΑΡΙΣΑ: Ανησυχία για τις πληρωμές επιδοτήσεων στους αγρότες
-
LIFESTYLE15 ώρες agoΙωάννα Μαλέσκου: “Όταν έγινα δασκάλα στα Βορίζια, μου είπαν “καλή τύχη'” – Η εξομολόγηση για το χωριό της Κρήτης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας (Βίντεο)




