Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

“Μόνο με τους αγώνες τρίζουν οι καρέκλες των κυβερνήσεων” (φωτό) –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το αυξημένο ενδιαφέρον των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αναδείχθηκε στην εκδήλωση της ΚΟ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, με θέμα: «Η θέση του ΚΚΕ για τους βιοπαλαιστές αγρότες», που έγινε στον Τύρναβο με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Διονύσης Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις  και τα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα  που συντόνισαν τον αγώνα τους για την επιβίωση.

Αφού σημείωσε πως μόνο το ΚΚΕ στήριξε τα αιτήματα αλλά και τις μορφές πάλης, υπογράμμισε ότι «μόνο με τους αγώνες, μόνο όταν τρίζουν οι καρέκλες των κυβερνήσεων και των αντιπάλων της αγροτιάς, δηλαδή των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, μπορούν να παίρνουν ανάσα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, να αποσπάνε κάτι».

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση της αγροτικής παραγωγής με τη βιομηχανία, αλλά και τις οικονομικές σχέσεις  με τις οποίες δένονται μεταξύ τους αυτοί οι δύο τομείς της οικονομίας.

Μέσα από παραδείγματα, ανέδειξε ότι επεκτείνεται η άμεση σύνδεση της βιομηχανίας με την αγροτική παραγωγή, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «το τι και πώς θα παραχθεί καθορίζεται από το κίνητρο του μεγάλου καπιταλιστικού κέρδους και όχι βέβαια από την επιδίωξη ενός κέρδους του μικρού ή έστω σχετικά μεσαίου  παραγωγού, της οικογένειάς του».

Ανέφερε ακόμα πως η ΚΑΠ της ΕΕ και η πλήρης υποταγή της παραγωγής στην κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων, μετέτρεψε τη χώρα από πλεονασματική σε ελλειμματική σε μια σειρά από προϊόντα, όπως το μαλακό σιτάρι που αποτελεί βασική πρώτη ύλη για το αλεύρι αρτοποιίας, αλλά και για ζωοτροφές, με συνέπειες που όλοι τώρα ανακάλυψαν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αντίστοιχα, σημειώθηκε συρρίκνωση της παραγωγής σε ολόκληρους κλάδους της, όπως η τευτλοκαλλιέργεια και η παραγωγή ζάχαρης, η καπνοκαλλιέργεια, ενώ χτυπήθηκαν και βιομηχανικοί κλάδοι όπως η κλωστοϋφαντουργία, η βιομηχανία λιπασμάτων.

Ο Δ. Αρβανιτάκης, αφού επισήμανε πως οι αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, η προσπάθεια ανάπτυξης κοινής δράσης με σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς του κινήματος απαντάνε στις σημερινές αγωνίες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για μια καλύτερη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους, στάθηκε στην ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να μπορούν αυτοί και όλος ο λαός να ζουν αξιοπρέπεια, για να ικανοποιούνται οι διευρυνόμενες ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, για να αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η ανάπτυξη της τεχνολογίας προς όφελος των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Τόνισε πως, απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα που αναπαράγει για το λαό η οργάνωση της παραγωγής με κριτήριο το κέρδος είναι ο σοσιαλισμός, η κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, που θα στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Εκεί θα εντάσσονται και οι βιοπαλαιστές αγρότες μέσω των εθελοντικών παραγωγικών συνεταιρισμών, δίνοντας οριστικά τέλος στο βάσανο της επιβίωσης, που σήμερα αποτελεί ατομική και όχι κοινωνική υπόθεση και ευθύνη.

Παράλληλα, ο Δ. Αρβανιτάκης στάθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως, «ο κίνδυνος ενός πιο γενικευμένου πολέμου, μιας άμεσης σύγκρουσης ΝΑΤΟ – Ρωσίας είναι εδώ, γιατί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η άλλη όψη της ιμπεριαλιστικής ειρήνης ανάμεσα σε κράτη – μονοπώλια – κεφάλαιο, που ο ανταγωνισμός στη μοιρασιά των αγορών είναι στο DNA τους. Το Κομμουνιστικό Κόμμα σε κάθε χώρα έχει ευθύνη να οργανώσει την πάλη του λαού αυτοτελώς ως προς τα αστικά κόμματα ή κυβερνήσεις, να καλλιεργήσει την ανάγκη του προλεταριακού διεθνισμού, της αλληλεγγύης των λαών, της ανάγκης οι λαοί να στρέψουν τα όπλα όχι μεταξύ τους, αλλά ενάντια και στη δική τους αστική τάξη, να την αφοπλίσουν, να την ανατρέψουν, να κατακτήσουν τη δική τους εξουσία, να ανοίξουν το δρόμο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της φιλίας και συνεργασίας με άλλους λαούς στην εξουσία στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, της αξιοποίησης ό,τι θετικού – δημιουργικού έχει φτιάξει ο ανθρώπινος πολιτισμός σε οποιαδήποτε άκρη της γης και περίοδο της Ιστορίας».

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τα θέματα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, της προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, τον παραγωγικό συνεταιρισμό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα κρούσματα σε Τρίκαλα και την υπόλοιπη χώρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μόλις 10 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για την περιοχή των Τρικάλων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.190. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.442.963 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 375 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 134.546 (3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.784 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 134 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 63 (47.01%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 71 (52.99%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.679 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή -10.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 85 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Λάρισας με… γεμάτες τις καφετερίες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις… παραλίες φαίνεται ότι επέλεξαν σήμερα οι Λαρισαίοι, καθώς η κίνηση στην αγορά της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου να είναι σχετικά υποτονική, με την ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή να αποτελούν ισχυρό σύμμαχο για τα παράλια του νομού και όχι για τα εμπορικά καταστήματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παρ’ όλα αυτά, οι καφετέριες της πόλης είναι σχετικά γεμάτες με τους Λαρισαίους να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους καφεδάκι εν μέσω του μίνι καύσωνα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Αντιδράσεις στο τουρκικό πρωτόκολλο…«προσάρτησης» | in.gr

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

Χαλκίδα: 5χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

ΚΟΣΜΟΣ18 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στο Ντονμπάς – Ουκρανικές πόλεις πέφτουν σε ρωσικά χέρια

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Αρπαγή Ράινερ: Ο πατέρας εξηγεί γιατί έκανε την απαγωγή του γιου του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ48 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της οικονομίας»

ΕΛΛΑΔΑ49 λεπτά ago

Μπιλ Γκέιτς: Την Ακρόπολη επισκέφθηκε ο συνιδρυτής της Microsoft – Θα ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά

OIKONOMIA56 λεπτά ago

Προϊόντα ΠΟΠ: Στα νησιά παράγεται το 51% – Δυνατότητες και προβλήματα

ΚΟΣΜΟΣ57 λεπτά ago

Νίκος Αναστασιάδης: Για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

A.E.Λ.60 λεπτά ago

Η ΑΕΛ Δευτεραθλήτρια Ελλάδος 2021-22! (pics)

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

ΗΠΑ: Έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης – Αθήνας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή