Connect with us

OIKONOMIA

Moody’s: Αναβάθμισε τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων έξι ελληνικών τραπεζών κατά μία έως δύο βαθμίδες προχώρησε η Moody’s, καθώς και της αυτόνομης βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης τριών εξ αυτών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων δύο τραπεζών μεταβλήθηκαν σε σταθερές από θετικές μετά τις αναβαθμίσεις τους, ενώ οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων των υπόλοιπων τεσσάρων τραπεζών παραμένουν θετικές.

Όπως αναφέρει ο Οίκος, η θετική αξιολόγηση οφείλεται στις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην ελληνική οικονομία, στις σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών, στη βελτίωση της κερδοφορίας και, στην περίπτωση της Παγκρήτιας Τράπεζας, στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

Η ελληνική οικονομία

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, η Moody’s αναφέρει ότι «ο ισχυρός τουριστικός τομέας, η εγχώρια κατανάλωση και οι επενδύσεις θα οδηγήσουν σε υγιή αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά περίπου 5,3% το 2022 με βάση τις προσδοκίες του οίκου αξιολόγησης, η οποία θα είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ που ανέρχεται σε 2,2%. Η ελληνική οικονομία έχει ανακάμψει από το σοκ της πανδημίας, υποδεικνύοντας ότι δεν έχει υποστεί μόνιμες ζημιές, καθώς ο αναζωογονημένος τουριστικός τομέας και τα μέτρα στήριξης των αρχών μετρίασαν τις επιπτώσεις του οικονομικού σοκ.

»Αν και η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί απότομα στο 1,8% το 2023, καθώς οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα τροφοδοτήσουν τις ευρύτερες πιέσεις στις τιμές και θα αποδυναμώσουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, ενώ τα αυξανόμενα επιτόκια θα επιβαρύνουν τις επενδύσεις, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλότερο ρυθμό από ό,τι οι άλλες χώρες της ΕΕ», αναφέρει ο Οίκος.

«Έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια»

«Οι πιστωτικές συνθήκες στη χώρα έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, με σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του συστήματος (ΜΕΑ) στο 9,5% του συνόλου των δανείων και προκαταβολών τον Ιούνιο του 2022 από περίπου 40% τον Δεκέμβριο του 2019 και ένα υψηλό ρεκόρ σχεδόν 50% το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό έχει επίσης βελτιώσει τη δανειοδοτική ικανότητα των τραπεζών προς την πραγματική οικονομία και την ικανότητα αποπληρωμής των δανειοληπτών.

»Η σημαντική μείωση των προβληματικών δανείων στο τραπεζικό σύστημα οφείλεται κυρίως στις σημαντικές τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που πραγματοποίησαν οι τράπεζες μέσω του χρηματοδοτούμενου από το κράτος προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων με την ονομασία “Ηρακλής”. Κατά συνέπεια, οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν νέους αντίθετους ανέμους και προκλήσεις, που απορρέουν από τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση των επιτοκίων, οι οποίες πιθανότατα θα επηρεάσουν την οικονομική προσιτότητα και την ικανότητα αποπληρωμής του χρέους των ευάλωτων δανειοληπτών», τονίζεται.

Alpha Bank

Η BCA της Alpha Bank αναβαθμίστηκε σε b1 από b2, η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεών της αναβαθμίστηκε σε Ba2 από B1 και η αξιολόγηση του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της αναβαθμίστηκε σε Ba3 από B2. Η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της Alpha Bank οφείλεται στην αναβάθμιση του BCA σε b1 από b2 και επίσης στις χαμηλότερες παραδοχές ζημιών που αναφέρονται στην παραπάνω ενότητα.

Η αναβάθμιση του BCA αντανακλά τη σημαντική πρόοδο της τράπεζας στην αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων της, επιτυγχάνοντας μονοψήφιο δείκτη NPE 8,2% τον Ιούνιο του 2022 από 42,5% τον Δεκέμβριο του 2020, κυρίως λόγω των τιτλοποιήσεων και πωλήσεων NPE, αλλά και των οργανικών προσπαθειών μείωσης. Η τράπεζα σχεδιάζει να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα του ενεργητικού της, μειώνοντας το υπόλοιπο των NPE της σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2024 (από 3,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022), αν και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόκληση στο τρέχον πληθωριστικό περιβάλλον. Η κάλυψη της τράπεζας από προβλέψεις NPE ήταν στο 40% τον Ιούνιο του 2022, με σχεδόν το ήμισυ του χαρτοφυλακίου NPE της να έχει τη μορφή ενυπόθηκων δανείων λιανικής με καλή αξία εξασφαλίσεων, αν και ο δείκτης αυτός είναι σημαντικά χαμηλότερος από ορισμένους από τους τοπικούς ομολόγους της.

Τράπεζα Πειραιώς

Η BCA της Τράπεζας Πειραιώς αναβαθμίστηκε σε b2 από b3, η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων αναβαθμίστηκε σε Ba3 από B2 και η αξιολόγηση του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της αναβαθμίστηκε σε B1 από B3. Η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες της αξιολόγησης των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της Τράπεζας Πειραιώς υποστηρίζεται από την αναβάθμιση του BCA της τράπεζας σε b2 από b3 και από τις ευνοϊκότερες παραδοχές για το ποσοστό ζημιών που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση LGF της Moody’s.

Η υψηλότερη BCA της τράπεζας λαμβάνει υπόψη την απορρύθμιση του ισολογισμού της από NPEs σε συνδυασμό με την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία του πυρήνα της. Η τράπεζα έχει μειώσει το απόλυτο επίπεδο των NPEs σε 3,4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022 από 22,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση του δείκτη NPEs σε 9% από 45%. Η κάλυψη των προβλέψεων της τράπεζας ήταν 46% τον Ιούνιο του 2022 από 39% τον Ιούνιο του 2021. Η αναβάθμιση της BCA λαμβάνει επίσης υπόψη τον αρνητικό οργανικό σχηματισμό NPEs το δεύτερο τρίμηνο του 2022, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τράπεζα κατάφερε να περιορίσει τις εισροές NPEs. Σύμφωνα με τη Moody’s, η υψηλότερη BCA της τράπεζας αναγνωρίζει την επιτυχημένη πορεία της μέχρι στιγμής στην εκτέλεση του σχεδίου μετασχηματισμού της.

Παγκρήτια Τράπεζα

Η BCA της Παγκρήτιας Τράπεζας αναβαθμίστηκε σε caa2 από caa3 και η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της σε B3 από Caa2. Η αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης καταθέσεων της Pancreta Bank κατά δύο βαθμίδες υποστηρίζεται από την αναβάθμιση της BCA της τράπεζας σε caa2 από caa3 και από τις ευνοϊκότερες παραδοχές για το ποσοστό ζημιών που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση LGF της Moody’s.

Η αναβάθμιση της BCA της Pancreta Bank σε caa2 από caa3 λαμβάνει υπόψη την αύξηση κεφαλαίου της κατά 98,7 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022, ενισχύοντας σημαντικά την κεφαλαιακή της επάρκεια. Αυτή η αύξηση κεφαλαίου ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου, που περιλαμβάνει την εξυγίανση του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στην Κρήτη και την ανάληψη των δραστηριοτήτων της HSBC Continental Europe στην Ελλάδα.

Εθνική Τράπεζα

Η BCA της NBG επιβεβαιώθηκε στο b1, οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων αναβαθμίστηκαν σε Ba2 από Ba3 και η αξιολόγηση του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της αναβαθμίστηκε σε Ba3 από B1. Η αναβάθμιση της αξιολόγησης των καταθέσεων και του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους οφείλεται στις ευνοϊκότερες παραδοχές για το ποσοστό ζημιών που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση LGF της Moody’s.

Η επιβεβαίωση του αυτόνομου BCA της NBG στο b1 λαμβάνει υπόψη την ήδη βελτιωμένη ποιότητα του ενεργητικού της σε σχέση με πριν, με δείκτη NPE 6,3% και σχετικά υψηλή κάλυψη από προβλέψεις 80% τον Ιούνιο του 2022, αλλά και τη βελτίωση της κερδοφορίας της (αύξηση 40% σε ετήσια βάση των βασικών λειτουργικών κερδών της το πρώτο εξάμηνο του 2022) που στηρίζει το πιστωτικό της προφίλ. Η BCA της τράπεζας αποτυπώνει επίσης την άνετη κεφαλαιοποίησή της με πλήρως φορτισμένο CET1 15% τον Ιούνιο του 2022.

Eurobank

Η BCA της Eurobank επιβεβαιώθηκε επίσης στο b1, οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων αναβαθμίστηκαν σε Ba2 από Ba3 και η αξιολόγηση του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους της αναβαθμίστηκε σε Ba3 από B1. Η αναβάθμιση της αξιολόγησης των καταθέσεων και του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους οφείλεται στις ευνοϊκότερες παραδοχές για το ποσοστό ζημιών που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση LGF της Moody’s.

Η επιβεβαίωση του αυτόνομου BCA της Eurobank σε b1 ενσωματώνει τον ήδη μειωμένο δείκτη NPE σε pro-forma 5,9% τον Ιούνιο του 2022 και την κάλυψη από προβλέψεις 72%, η οποία έχει μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο φερεγγυότητας της, διαθέτοντας έναν πλήρως φορτωμένο δείκτη CET1 14%. Επιπλέον, η BCA της λαμβάνει υπόψη και την αύξηση κατά 13,5% σε ετήσια βάση των βασικών εσόδων προ προβλέψεων του εξαμήνου 2022 με καθαρά κέρδη σχεδόν 941 εκατ. ευρώ, γεγονός που στηρίζει το πιστωτικό της προφίλ.

Attica Bank

Η BCA της Attica Bank επιβεβαιώθηκε σε caa3 και η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων αναβαθμίστηκε σε Caa1 από Caa2. Η αναβάθμιση της αξιολόγησης των καταθέσεων οφείλεται αποκλειστικά στις ευνοϊκότερες παραδοχές για το ποσοστό ζημιών που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση LGF της Moody’s.

Η επιβεβαίωση του BCA της Attica Bank σε caa3 αντανακλά την ανάγκη της να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια για να ενισχύσει τις αδύναμες κεφαλαιακές της μετρήσεις (CET1 στο 6,4% και CAR στο 9,9%) προκειμένου να ανταποκριθεί στις κανονιστικές της απαιτήσεις, καθώς και το ακόμα υψηλό επίπεδο των NPEs (67,6%) στον ισολογισμό της τον Ιούνιο του 2022. Το χαμηλό BCA της τράπεζας εξετάζει επίσης το αδύναμο προφίλ των κερδών της, με λειτουργικές ζημίες ύψους 20,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, κυρίως λόγω της μείωσης των καθαρών εσόδων από τόκους και των ασθενέστερων αποτελεσμάτων από τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Το μέλλον

Με την πάροδο του χρόνου, αναφέρει η Moody’s, θα μπορούσαν να προκύψουν ανοδικές πιέσεις στην αξιολόγηση των καταθέσεων και του ανώτερου μη εξασφαλισμένου χρέους για αυτές τις τράπεζες μετά από περαιτέρω βελτιώσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος της χώρας, οι οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν την καλύτερη ποιότητα του ενεργητικού και την κερδοφορία σε συνδυασμό με σταθερές κεφαλαιακές μετρήσεις που θα είναι άνετα πάνω από τις απαιτήσεις.

Αντίθετα, οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν σε περίπτωση που υπάρξει σημαντική επιδείνωση των επιπέδων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ή της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας. Οποιαδήποτε ουσιαστική αποδυνάμωση του λειτουργικού περιβάλλοντος και των συνθηκών χρηματοδότησης από τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση των επιτοκίων, θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητική επίδραση στις αξιολογήσεις των τραπεζών.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Σταϊκούρας: Τα τέσσερα αιτήματα της Κυβέρνησης

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο τελεσίγραφο που έχει θέσει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες εκτιμάται ότι θα έχουν φέτος κέρδη 3,5 δισ. ευρώ, με τα οποία θα πρέπει να διευκολύνουν τους δανειολήπτες και να μειώσουν την ψαλίδα των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων καθώς και τις προμήθειές.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε ότι θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος. Αυτός, πρόσθεσε, μπορεί να προέλθει από την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι τρέχει με ρυθμό 5,6% που είναι υψηλότερος από ό,τι αναμενόταν και μπορεί να είναι τελικά ακόμη υψηλότερος.

Διαβάστε επίσης: Νέο μήνυμα Σταϊκούρα προς τράπεζες: Αυξήστε άμεσα τα επιτόκια καταθέσεων, μειώστε τα επιτόκια δανεισμού

Οι πηγές των επιπλέον εσόδων του προϋπολογισμού

Ο υπουργός είπε ότι από τα επιπλέον έσοδα 6 δισ. ευρώ που θα έχει φέτος ο προϋπολογισμός, τα 4 δις. ευρώ προέρχονται από τον ΦΠΑ, από τα οποία τα 1,5 δισ. ευρώ οφείλεται στην καλύτερη πορεία του τουρισμού, το 1 δισ. ευρώ στην αύξηση της κατανάλωσης και τα 1,5 δισ. ευρώ στην ακρίβεια.

Σημείωσε τη μεγάλη αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τις τιμές του φυσικού αερίου, λέγοντας ότι με τις σημερινές τιμές δεν θα περισσέψει τίποτε από το αποθεματικού του 1 δις. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ο υπουργός, θα προβλέπονται μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και για την επόμενη τετραετία, οι οποίες θα είναι συνάρτηση της πορείας της κρίσης.

Τι έχει ζητήσει η Κυβέρνηση

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχει με τις τράπεζες, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αναμένει τις προτάσεις που θα κάνουν σε δύο εβδομάδες. Ερωτηθείς, αν υπάρχει τρόπος η κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες, ώστε να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, με την επιβολή έκτακτης φορολογίας των κερδών τους, ο υπουργός είπε πως ισχύει «ό,τι δήλωσε ο πρωθυπουργός», δηλαδή ότι οι τράπεζες πρέπει να συμβάλλουν από τα κέρδη τους. Θα δούμε είπε πώς αυτό θα αποτυπωθεί στο μέλλον.

Υπάρχει κίνδυνος, είπε, λόγω της εξωγενούς κρίσης να δημιουργηθεί νέο ιδιωτικό χρέος και δυσκολία εξυπηρέτησης των οφειλών που έχουν οι δανειολήπτες.

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις τράπεζες να συμβάλλουν με τέσσερις τρόπους:

-Πρώτον, με την αξιοποίηση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, όπου τα πράγματα είπε πηγαίνουν καλύτερα το τελευταίο τρίμηνο, με αύξηση των αιτήσεων που γίνονται δεκτές, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν περαιτέρω.
-Δεύτερον, με τη στήριξη των ευάλωτων συνεπών δανειοληπτών, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.
-Τρίτον, με τη μείωση της ψαλίδας των επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων, που σημαίνει αύξηση του επιτοκίου καταθέσεων που σήμερα είναι κατά μέσο όρο 0,05% και μείωση του μέσου επιτόκιου χορηγήσεων που ανέρχεται στο 4,86%. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν οι τράπεζες, είπε ο υπουργός
-Τέταρτον, με τη μείωση των προμηθειών που χρεώνουν στους πελάτες τους.

Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι οι αιτήσεις των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο γίνονται αυτόματα δεκτές, όπως και ότι μειώνεται το επιτόκιο για όσους ενταχθούν σε αυτόν.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Εντός του Δεκεμβρίου, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και δύο Κυριακές. Η πρώτη προηγείται του εορταστικού ωραρίου και είναι η Κυριακή 11 Δεκέμβρη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκείνη την ημέρα τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Η δεύτερη θα είναι η αμέσως επόμενη, δηλαδή, η Κυριακή 18 Δεκέμβρη, με το ωράριο να είναι 11:00 – 18:00.

Διαβάστε επίσης: Εορταστικό ωράριο: Πώς λειτουργούν εμπορικά και πολυκαταστήματα

Εορταστικό ωράριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, έδωσαν το «πράσινο φως» για το φετινό εορταστικό ωράριο. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:

Κυριακή 11/12/2022 11:00-18:00
Δευτέρα 12/12/2022 09:00-21:00
Τρίτη 13/12/2022 09:00-21:00
Τετάρτη 14/12/2022 09:00-21:00
Πέμπτη 15/12/2022 09:00-21:00
Παρασκευή 16/12/2022 09:00-21:00
Σάββατο 17/12/2022 09:00-18:00
Κυριακή 18/12/2022 11:00-18:00

Δευτέρα 19/12/2022 09:00-21:00
Τρίτη 20/12/2022 09:00-21:00
Τετάρτη 21/12/2022 09:00-21:00
Πέμπτη 22/12/2022 09:00-21:00
Παρασκευή 23/12/2022 09:00-21:00
Σάββατο 24/12/2022 09:00-18:00
Κυριακή 25/12/2022 Κλειστά

Δευτέρα 26/12/2022 Αργία
Τρίτη 27/12/2022 09:00-21:00
Τετάρτη 28/12/2022 09:00-21:00
Πέμπτη 29/12/2022 09:00-21:00
Παρασκευή 30/12/2022 09:00-21:00
Σάββατο 31/12/2022 09:00-18:00
Κυριακή 1/1/2023 Κλειστά
Δευτέρα 2/1/2023 Αργία

Εορταστικό ωράριο:  Τι ισχύει για τα εμπορικά κέντρα (mall)

Τις αγορές σας θα μπορείτε να τις κάνετε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και στα εμπορικά και mall της Αθήνας.

Τhe Mall Athens

Το Mall στο Μαρούσι θα υποδεχτεί πελάτες την Κυριακή με ωράριο λειτουργίας 11:00 – 20:00, όπως όλες τις Κυριακές.

Golden Hall

Και το Golden Hall θα είναι ανοιχτό τις ίδιες ώρες.

Athens Metro Mall και Avenue

Τα καταστήματα των δύο εμπορικών κέντρων θα μπορούν να επισκεφτούν οι καταναλωτές επίσης από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

McArthurGlenn

Τα εμπορικά καταστήματα του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου, Κυριακή 1 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Συγκλονίζει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας: Τη θέλω κοντά μου αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πρώην παίκτης ριάλιτι: «Ήμουν ο πιο επιτυχημένος άνδρας escort με 1.000€ την βραδιά, είχα πελάτες ηθοποιούς»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

LIFESTYLE7 ημέρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΑΡΑΧΩΒΑ:Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τα πρώτα χιόνια στα Χανια Πηλιου και στο χιονοδρομικό

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στην «Παριζιάνα» γιατί ήταν στα «μέλια» με την Έρρικα Μπρόγιερ

Δημοφιλή