Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: «Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη ρωσική άποψη»

Published

on

Το κείμενο της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας περιγράφει το όραμα «ευέλικτου ρεαλισμού» του Τραμπ και υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αναβιώσουν το Δόγμα Μονρόε του 19ου αιώνα, το οποίο ανακήρυσσε το Δυτικό Ημισφαίριο ως «ζώνη επιρροής της Ουάσινγκτον».

Μόσχα: «Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη ρωσική άποψη»
(AP Photo/Carolyn Kaster)

Η νέα στρατηγική που υπογράφεται από τον Τραμπ προειδοποιεί επίσης ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια «πολιτισμική διαγραφή», ότι είναι «βασικό» συμφέρον των ΗΠΑ να διαπραγματευτούν τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι η Ουάσινγκτον θέλει να αποκαταστήσει τη στρατηγική σταθερότητα με τη Ρωσία.

«Οι προσαρμογές που βλέπουμε αντιστοιχούν από πολλές απόψεις στο όραμά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης όταν ρωτήθηκε για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για τη δέσμευση στο έγγραφο των ΗΠΑ να τερματιστεί «η αντίληψη περί ΝΑΤΟ ως μια διαρκώς επεκτεινόμενη συμμαχία», ο Πεσκόφ είπε ότι είναι ενθαρρυντική.

Όμως ο Ρώσος αξιωματούχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε αυτό που χαρακτηρίζει ως «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ και βλέπει τον κόσμο διαφορετικά από τον Τραμπ. Ο Πεσκόφ έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν τον όρο για να αναφερθεί σε ένα φερόμενο ως εδραιωμένο δίκτυο Αμερικανών αξιωματούχων που επιδιώκουν να υπονομεύουν όσους αμφισβητούν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Τραμπ.

Μόσχα: «Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη ρωσική άποψη»Μόσχα: «Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τη ρωσική άποψη»
(Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Από την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022, οι ΗΠΑ χαρακτήριζαν τη Μόσχα ως επιτιθέμενη ή ως απειλή που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει βίαια την τάξη πραγμάτων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σε σχόλια στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η έκκληση για συνεργασία με τη Μόσχα σε θέματα στρατηγικής σταθερότητας είναι ένα θετικό βήμα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν περιγράφεται η Ρωσία ως άμεση απειλή.

Advertisement

Ο Τραμπ έχει κάνει συχνά θετικά σχόλια για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ωθώντας τους επικριτές του να τον κατηγορήσουν ότι είναι επιεικής απέναντι στη Μόσχα, παρόλο που και οι δύο κυβερνήσεις του επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία.

Ανώτεροι αξιωματούχοι από μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους ότι οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ θα μπορούσαν να γυρίσουν την πλάτη στην Ευρώπη, η οποία εξαρτάται από την Ουάσινγκτον για στρατιωτική υποστήριξη.

Πηγή: Reuters

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Iδιοκτησία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
ΓΕΜΗ:50683644000
DOMAIN NAME ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ:ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE - astratv.gr
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
ΜΕΤΟΧΟΙ:Κοκκίνηq Εμμανουήλ (50%) - Κοκκίνης Αθανάσιος (50%)
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Διευθυντής: Σοφία Κοντοθανάση
Διευθυντής Σύνταξης: Βασιλική Σαμακοβλή
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ: Τσιργόγλου Παναγιώτα
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ASTRA A.E. Copyright © 2025 AstraTV.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο