Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Κατεστραμμένο γήπεδο γίνεται σύγχρονος χώρος αναψυχής

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Στον κοινόχρηστο χώρο της Σκάλας Μιστεγνών στη Μυτιλήνη, όπου υπάρχει, σήμερα, ένα παλιό καταστραμμένο γήπεδο μπάσκετ, θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο beach volley, Παιδική Χαρά και χώροι Πρασίνου.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υπέγραψε τη διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του θεματικού έργου, εκτιμώμενης αξίας 750.000€. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 24-10-2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το έργο χρηματοδοτείται με 600.000 € από Πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και από ίδιους πόρους (πρόγραμμα Φιλόδημος) με 150.000€. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Στον κοινόχρηστο χώρο της Σκάλας Μιστεγνών στη Μυτιλήνη, όπου υπάρχει, σήμερα, ένα παλιό καταστραμμένο γήπεδο μπάσκετ, θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο beach volley, Παιδική Χαρά και χώροι Πρασίνου.

Επιγραμματικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

1) Περιμετρικά του οικοπέδου δημιουργείται πεζοδρόμιο από τσιμεντοκυβόλιθους, το οποίο θα διαχωρίζεται από το χώρο του Πάρκου με μικρό τοιχίο ύψους 0,45 εκατοστών, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σαν καθιστικό, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται και χώρος στάθμευσης 28 αυτοκινήτων.

2) Από την μεριά της θάλασσας και παράλληλα στο δρόμο κατασκευάζεται γήπεδο Βeach-volley, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αρμόδιας Ομοσπονδίας.

3) Στο κέντρο δημιουργείται γήπεδο Μπάσκετ, με προδιαγραφές Γ.Γ. Αθλητισμού, επιστρωμένο με αθλητικό τάπητα σε δυο αποχρώσεις, πράσινο και κόκκινο, αφού διαστρωθεί πρώτα με ασφαλτοτάπητα.

4) Ανάμεσα στα δυο γήπεδα κατασκευάζεται, εκατέρωθεν, διπλή κερκίδα τριών βαθμίδων, από οπλισμένο εμφανές σκυρόδεμα που θα χρωματιστεί σε χρώμα γκρι μπλε.

5) Δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ κατασκευάζεται μια πληρέστατη Παιδική Χαρά.

6) Παράλληλά της θα δημιουργηθεί καθιστικό από τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος, ύψους 0,45μ., και παρτέρι εντός του οποίου θα γίνει φύτευση.

7) Περιμετρικά των Γηπέδων, της Παιδικής Χαράς και κατά μήκος των πλευρών του οικοπέδου δημιουργούνται διάδρομοι κυκλοφορίας πεζών.

8) Τα δένδρα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά θα γίνει νέα φύτευση δένδρων και θάμνων για φυσική σκίαση του χώρου.

9) Τα δύο Γήπεδα καθώς και η Παιδική Χαρά θα φωτίζονται με σώματα τύπου LED, για τις ανάγκες βραδινών αγώνων.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «ερχόμαστε με αυτό το έργο να ικανοποιήσουμε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Μιστεγνών. Αναβαθμίζουμε με έργα τις κοινότητές μας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή