Αναβαθμίζεται λειτουργικά ο Δήμος Μυτιλήνης με το νέο Δημαρχείο που θα κατασκευαστεί και παράλληλα δρομολογείται η κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου που θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες Μπάσκετ, Βόλεϊ και Handball Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

Με απόφαση, αριθ.13776/2021/2-3-2022, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, χρηματοδοτήθηκε, με το συνολικό ποσό των 6.071.250 €, η κατασκευή: 1) Tου Δημαρχείου Μυτιλήνης (π/υ: 4.924.860), 2) Tου Πάρκου Ιππείου (π/υ: 565.000,00 €) και η μελέτη (Στατική και Η/Μ) στον Καρά Τεπέ (π/υ: 581.390€), από το Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης: «Τα παραπάνω έργα είναι σημαντικότατα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ίδιου του Δήμου και για τη ώθηση του Αθλητισμού της Λέσβου σε ανώτερο επίπεδο. Ήλθε η ώρα της έμπρακτης υλοποίησης των δεσμεύσεών μας, για να αλλάξουμε το Δήμο και να τον καταστήσουμε σύγχρονο και λειτουργικό για όλους του δημότες μας».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής επεσήμανε ότι «για να φθάσουμε στο στάδιο χρηματοδότησης προηγήθηκε ο άριστος προγραμματισμός και η συνεργασία της Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και προπάντων η μεγάλη προσπάθεια και ο άψογος επαγγελματισμός όλων των εμπλεκομένων μηχανικών.

Για την αρτιότητα του φακέλου που κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεργάστηκε εθελοντικά μαζί με τις μηχανικούς της Δ/σης Προγραμματισμού του Δήμου μας, Ζωή Ανατολίτη (Προϊσταμένη) και Ελπίδα Αβαγιανού (τμηματάρχης), ο συντοπίτης μας και αξιολογότατος Πολιτικός Μηχανικός- Πολεοδόμος, Παναγιώτης Βουλέλλης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Επιγραμματικά για κάθε έργο παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία:

1) Το σύγχρονο Δημαρχείο Μυτιλήνης, στη θέση της Παλαιάς ΔΕΗ, θα αναπτυχθεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη της υπαλλήλου μας, Ευαγγελίας Πελέκου, σε τρεις ορόφους και υπόγειο, καλύπτοντας 1.700 τ.μ. . Η μορφή του θα είναι κυκλοτερής, γύρω από ένα κλειστό αίθριο και η πρόσβαση θα γίνεται από δύο εισόδους. Θα διαθέτει Αίθουσα Συνεδριάσεων-Αμφιθέατρο (400 τ.μ.) και θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των στεγαστικών αναγκών, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται ετησίως 130.000 ευρώ από τις μισθώσεις χώρων. Το φάκελο της μελετοκατασκευής αυτού έργου (μιας νέας και περίπλοκης για τα δεδομένα του Δήμου μας διαδικασίας ) συνέταξε η προϊσταμένη Δέσποινα Μακρή (μηχανολόγος).

2) Η Διαμόρφωση Πλατείας Ιππείου, εμβαδού 2.750 τ,.μ., θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η αρχιτεκτόνισσά μας, Μαρία Σαρόγλου. Ο αναβαθμισμένος αισθητικά, κατασκευαστικά περιβαλλοντικά και λειτουργικά αυτός χώρος θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας Πλατείας, αλλά ταυτόχρονα και Πάρκου με Παιδική Χαρά.

3)Χρηματοδότηση των μελετών (στατικής και Η/Μ) για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, στον Καρά Τεπέ (πρώην ΚΥΤ).

Η αρχιτεκτονική μελέτη ήδη έχει εκπονηθεί, με την καθοδήγηση και τις οδηγίες του έμπειρου μηχανικού μας και προϊσταμένου Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, από τον αρχιτέκτονα Στρατή Αξιώτη. Η κατασκευή του κτηρίου εμβαδού 2.500τ.μ. θα είναι σύμμεικτη (από μπετόν και σίδερο) με κερκίδες χωρητικότητας 800 θέσεων, ενώ θα κατασκευαστούν εσωτερικά όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι (W.C., ιατρείο, αποδυτήρια κ.ά).

Ο χώρος θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί αγώνες Μπάσκετ, Βόλεϊ και Handball Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Θα είναι το σπουδαιότερο έργο του Αθλητισμού που θα κατασκευαστεί στο νησί μας. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έλαβε ο Δήμαρχος μας για την περαιτέρω χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα προκηρύξουμε ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό για την ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου. Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω ότι ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος χαίρομαι που συνέβαλα διοικητικά και πολιτικά σε αυτή τη διαδικασία για την υλοποίηση τόσων σημαντικών έργων στο νησί μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Μαχητικά από τις ΗΠΑ θα «ψωνίσει» η Γερμανία: Γιατί αντιδρούν οι Γάλλοι