Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Ανδρουλάκης: Λέμε ναι για εξεταστική αρκεί να στηρίξετε την πρόταση για προανακριτική

Published

on

6620799 scaled.jpg

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, αμέσως μετά τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, απάντησε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ λέει «”ναι” σε Εξεταστική άν πείτε “ναι” σε Προανακριτική για να διερευνήσει η Δικαιοσύνη όσα αναφέρει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη δικογραφία της που έστειλε στη Βουλή».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία και ψέματα για την «τεχνική λύση» που είχε εισηγηθεί παλαιότερα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ήταν νόμιμη διαδικασία, αυτοματοποιημένη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Επίσης, υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε πως υπήρχε οργανωμένη απάτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς τον είχε ενημερώσει ο κ. Βάρρας, πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, όταν τον απέπεμψε ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, καθώς επίσης και από τις δύο επιστολές που του έστειλε ο κ. Σημανδράκος. «Δεν τίς διαβάσατε;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Οι μπλε φάκελοι έγιναν μπλε φακελάκια».

Εξαπέλυσε, δε, ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι έχει μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο.

«Εγώ σας πρότεινα κάτι πολύ απλό: Ψηφίστε την πρότασή μας για Προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΠΑΣΟΚ θα πει «ναι» στην Εξεταστική. Για να μην αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Όλα στο φως. Αλλά εσείς επιλέξατε: Σκοτάδι. Καλείτε σε Εξεταστική Επιτροπή, για να διαχυθούν οι ευθύνες, ενώ ξέρετε ότι μόνο η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε: «Ακούμε ότι αύριο σκέπτεστε να αποχωρήσετε με τους βουλευτές σας από τη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή. Δεν φοβάστε μόνο την έρευνα της Δικαιοσύνης αλλά φοβάστε και τους βουλευτές σας. Φοβάστε μήπως αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και τον όρκο τους, όπως οφείλουν. Γι’ αυτό θέλετε να αποχωρήσετε επιλέγοντας αυτήν την πράξη της μέγιστης πολιτικής δειλίας. Επαναλαμβάνω το δίλημμα. Έχετε ακόμη χρόνο να περισώσετε την αξιοπρέπεια του Κοινοβουλίου».

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
APON WEB BANNER 300X250
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο