Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: 30 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος – Τον Φεβρουάριο η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης, μεγάλο πρόβλημα με την εισιτηριοδιαφυγή

Published

on

taxiao2.jpeg

Στις 30 Νοεμβρίου θα παραδοθούν και τα τελευταία χιλιόμετρα του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, του οποίου ήδη δόθηκαν στην κυκλοφορία τα 65 από τα συνολικά 75 χιλιόμετρα του έργου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, ο οποίος μιλώντας στο ΕΡΤNews και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ σημείωσε η ολοκλήρωση αυτού του δρόμου αποτελούσε εκκρεμότητα επί δύο δεκαετίες.

Ο δρόμος, όπως εξήγησε, προσφέρει όχι μόνο ταχύτητα αλλά και ασφάλεια. «Πλέον η διαδρομή από Πάτρα προς Πύργο γίνεται σε 45 λεπτά, ενώ η συνολική διαδρομή από Αθήνα προς Πύργο σε 2 ώρες και 45 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε μάλιστα πως στην παλαιά εθνική οδό καταγράφονταν περίπου 13 θάνατοι τον χρόνο, ενώ με τις νέες ρυθμίσεις «το κοντέρ σχεδόν μηδενίστηκε».

Στο τραπέζι η υλοποίηση του Καλό Νερό – Τσακώνα

Αναφερόμενος στην επέκταση του δρόμου προς Τσακώνα, ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε πως πρόκειται για έργο υψηλής δυσκολίας, με προϋπολογισμό από 700 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Όπως σημείωσε, η ωρίμανση του έργου είναι σε εξέλιξη, ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένονται ανακοινώσεις.

«Το δύσκολο είναι η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υπάρχουν ζητήματα ανταγωνισμού και χρηματοδοτικού μοντέλου», εξήγησε.

Τέλος Φεβρουαρίου 2026 η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η επέκταση προς Καλαμαριά θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου 2026. Ωστόσο, όπως εξήγησε, για να ολοκληρωθεί το έργο, θα απαιτηθεί διακοπή της λειτουργίας της βασικής γραμμής του Μετρό για περίπου έναν μήνα, ώστε να ενσωματωθούν τα νέα συστήματα και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια.

Advertisement

«Το ζητούμενο στις μετακινήσεις είναι η ασφάλεια. Το στοίχημα είναι η πιστοποίηση», ανέφερε.

Επισήμανε επίσης πως η ένταξη της Καλαμαριάς στο δίκτυο του Μετρό θα ενισχύσει θεαματικά τη χρήση του μέσου, καθώς πρόκειται για «δυναμική περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη».

Ανησυχία για εισιτηριοδιαφυγή στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Έντονο προβληματισμό εξέφρασε ο κ. Ταχιάος για το φαινόμενο εισιτηριοδιαφυγής, αποκαλύπτοντας ότι πολλοί επιβάτες –κυρίως νέοι– αφήνουν το εισιτήριό τους στις σκάλες εξόδου, για να το χρησιμοποιήσει άλλος. «Ξεπερνάμε τις 100.000 μετακινήσεις την ημέρα, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στα έσοδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το εισιτήριο δεν είναι αστείο. Το πληρώνει ο φορολογούμενος. Δεν είναι εξυπνάδα, είναι ζημιά στο ίδιο το έργο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα εξεταστούν πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ταχιάος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Χρειάζεται κάθαρση – το πρόβλημα είναι συστημικό»

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «Αν όλα τα κόμματα συμφωνήσουν ότι η εξεταστική επιτροπή μπορεί να οδηγήσει σε κάθαρση, τότε θα προκύψει αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι συστημικό, οι επιδοτήσεις είναι ευάλωτες σε απάτες».

Advertisement

Αναγνώρισε πως το ζήτημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο το παρελθόν, τονίζοντας: «Ναι, σε αυτό δεν τα πήγαμε καλά – το παραδέχτηκε και ο Πρωθυπουργός». Παράλληλα αμφισβήτησε πως υπήρξε εκλογική ωφέλεια από τέτοιες πρακτικές, χαρακτηρίζοντάς το «ψευδαίσθηση».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο