Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Να εξεταστεί η ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών και των Αμυγδαλοπαραγωγών» –

Η διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εργάζεται προς την κατεύθυνση της παροχής κρατικών ενισχύσεων για την αποζημίωση καλλιεργειών σταφυλιών και αχλαδιών, μετά τις κρατικές ενισχύσεις για τα μήλα και τα κάστανα, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε τον Τύρναβο, όπου παρέστη στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος αναφέρθηκε στις ζημίες που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους οι παραγωγοί του νομού Λάρισας και τους τρόπους στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, ειδικά τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Καπετάνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, καθήκον μας είναι εν πρώτοις να ακούμε και στη συνέχεια να διαβιβάζουμε τα προβλήματα στα αρμόδια κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε δεύτερο επίπεδο, λοιπόν, με κάθε ευκαιρία μεταφέρω στον ΥΠΑΑΤ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο νομό μας, με γνώμονα την πραγματική στήριξη του Λαρισαίου παραγωγού, του αγροτικού εισόδηματος και εντέλει της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι μέλημα της Κυβέρνησης και του υπουργείου και άμεση προτεραιότητα είναι η αποζημίωση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, και συγκεκριμένα των σταφυλιών και αχλαδιών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, με το δεύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων μέσω αποζημιώσεων, που έπονται. Έθεσα επίσης στον υπουργό το θέμα της ενίσχυσης σε αμύγδαλα-χωρίς να αποκλείεται- αλλά και στο βαμβάκι που λόγω της ουκρανικής κρίσης η τιμή κατρακύλησε στα 0,65 λεπτά.
Τέλος έθεσα το θέμα με τη συμβολαιακή γεωργία, όπου πρέπει να εφαρμόζεται μόλις το προϊόν παραδοθεί στους εμπόρους, γιατί κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει εφτά μήνες νωρίτερα την ποσότητα της παραγωγής και σε ποιον έμπορο θα παραδοθεί.
Η Κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι στηρίζει εμπράκτως το αγροτικό εισόδημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των παραγωγών στον πρωτογενή τομέα.
Συγχαρητήρια στην ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου και στον Πρόεδρο Βασίλη Μάικο».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
OIKONOMIA4 ημέρες ago
Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
ΣΚΙΑΘΟΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
Ελισάβετ Μουτάφη: Το περιστατικό που έζησε σε εκκλησία στην Αχαρνών
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα ago
Τα ιδιαίτερα γλυπτά του Ν. Μάνεση στα Λευκά Όρη – Ξυλογλυπτική στα… 1.200 μέτρα
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Τέμπη: «Δεν ήταν ποτέ σε κώμα» λέει ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Ξάνθη: Φόβοι για βεντέτα μετά την άγρια δολοφονία στο Δροσερό
-
MEDIA4 ημέρες ago
Μπασκετική πανδαισία αποκλειστικά στο Novasports!