Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Να σταματήσει εδώ και τώρα η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας (φωτό) –

Published

on

Spread the love

“Εδώ και τώρα να σταματήσει η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ” ζήτησε ο γραμματέας της ΚΝΕ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρισα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ο κ. Αμπατιέλος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως  “είναι ενας ακόμα ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην περιοχή μας ήταν γεγονός και η τυπική έναρξή του ήταν η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η σύγκρουση μεταξύ δύο μεγάλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων που διεξάγεται εδώ και χρόνια στο έδαφος αυτής της χώρας, από τη μία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και από την άλλη της καπιταλιστικής Ρωσίας, έμπαινε σε μια νέα φάση.

Και οι καρδιές μας σφίχτηκαν γιατί -σε αντίθεση με άλλους- εμείς δεν γίναμε σήμερα ευαίσθητοι απέναντι στο ανθρώπινο δράμα που προκαλούν οι πόλεμοι. Ήμασταν πάντα.

Σε αντίθεση με ορισμένους που έχουν πάθει αμνησία, εμείς δεν ξεχνάμε τις ζωντανές μνήμες και από άλλους πολέμους που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλα σημεία του κόσμου.

Σε αντίθεση με τους όψιμους φιλειρηνιστές εμείς δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε σε ζωντανή σύνδεση πολέμους και ότι σημαίνουν: θύματα, κατεστραμμένα σπίτια, παιδιά να στοιβάζονται δακρυσμένα στα καταφύγια, ανθρώπους αποκλεισμένους στις πόλεις χωρίς ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα, προσφυγιά και πολλά ακόμα.

Αυτά δεν θέλαμε να ξαναδούμε, όπως δεν θέλει κανένας απλός, λαϊκός άνθρωπος, κανένας νέος και νέα, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Δεν το θέλαμε, αν και γνωρίζουμε καλά ότι όσο βασιλεύει αυτό το σάπιο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, τέτοιες εικόνες θα βλέπουμε κάθε τόσο…

Και επειδή ακριβώς το γνωρίζουμε αυτό, επειδή έχουμε αποφασίσει να το ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα, μπορέσαμε γρήγορα, την πρώτη κιόλας μέρα, να αφήσουμε πίσω το μούδιασμα -αλλά όχι την ευαισθησία μας- και να μπούμε στη μάχη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες κόσμου έξω από τη ρωσική πρεσβεία και πορεύτηκαν στην αμερικανική.

Μπήκαμε στη μάχη για να εκφραστεί η αντίθεση του λαού και της νεολαίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να καταδικαστεί η ρωσική εισβολή, να απαιτηθεί η απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή.

Σηματοδοτήσαμε και με αυτόν τον τρόπο ότι στην Ουκρανία δεν συγκρούεται ο «Δαβίδ» με τον «Γολιάθ», όπως μας λένε, αλλά δύο στρατόπεδα ληστών, από τα οποία κανένα δεν είναι εκεί για το καλό του λαού της Ουκρανίας, αλλά για να βάλουν χέρι στον πλούτο της χώρας, στους αγωγούς, στα μεταλλεύματα, στους εμπορικούς δρόμους, για να την εντάξουν στη δική τους σφαίρα επιρροής.

Έτσι συνεχίσαμε και τις επόμενες μέρες. Στα μαθητικά συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα εργατικά σωματεία, στις γειτονιές, για να ακουστεί το λαϊκό και νεανικό «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» όσο γίνεται πιο δυνατά, πιο μαζικά, με όλους τους πρόσφορους τρόπους και μορφές.

Ξέρουμε ότι σε τέτοιες στιγμές όλα μετράνε. Από τη ζωγραφιά που θα κάνει το παιδί του Δημοτικού μετά τη συζήτηση μέσα στην τάξη με τον δάσκαλο, μέχρι τη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης και από τη δημόσια επιστολή του φαντάρου μέχρι τις παρεμβάσεις στη Βουλή.

Μετράνε πρωτοβουλίες όπως αυτή των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, που συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και σχημάτισαν με τα σώματά τους το σήμα της ειρήνης, ενώ παράλληλα σήκωσαν πανό που έγραφε: «Όχι άλλο αίμα για την ειρήνη. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στο όνειρο».

Ή των μαθητών στο 8ο Γυμνάσιο που έγραψαν στο πανό τους «Όταν οι ισχυροί κάνουν πόλεμο, οι αθώοι πεθαίνουν» και «Σταματήστε τον πόλεμο».

Όλα επηρεάζουν για το πού θα γύρει τελικά η ζυγαριά, ποιο θα είναι το κλίμα που τελικά θα επικρατήσει.

Γιατί, φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι που προσπαθούν να διαμορφώσουν κριτήριο στον λαό και τη νεολαία για τις εξελίξεις και έχουν στη διάθεσή τους πολλά και ακριβά μέσα, αλλά, δυστυχώς για αυτούς, δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους…

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, προχωρούσε σε ένα πολεμικό παραλήρημα για να δικαιολογήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τη διάθεση του ελληνικού εδάφους και της θάλασσας για να απογειώνονται από εδώ πολεμικά αεροσκάφη, να προωθούνται στρατιωτικές δυνάμεις, να διέρχονται πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, έδινε πλήρη κάλυψη σε αυτή την επικίνδυνη εμπλοκή, λέγοντας ότι πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους συμμάχους και παραπονιόταν μόνο που δεν τον πήρε τηλέφωνο ο Μητσοτάκης πριν ανακοινώσει την αποστολή όπλων…”

Το  ΚΚΕ και η ΚΝΕ προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους και για τον ελληνικό λαό εδώ και χρόνια.

Με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε «γη και ύδωρ», πραγματικά όλες τις στρατιωτικές υποδομές της περιοχής στους Αμερικανούς, μετατρέποντας την περιοχή σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, μπορούν μόνιμα να είναι εγκατεστημένες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις. Ενδεικτικά, τα τελευταία χρόνια, έχουν βρεθεί εδώ τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη, για να «θερίσουν» τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αξιοποιώντας τις πληροφορίες των κατασκοπευτικών «Global Hawk», που επίσης έχουν στρατοπεδεύσει στη βάση.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αυτόν τον χώρο, όχι μόνο οι Αμερικανοί, αλλά και οι υπόλοιποι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, όπως οι Ισραηλινοί, συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, αυτήν την περίοδο προχωρούν εργασίες για την αναβάθμιση της βάσης ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Λίγο πιο δίπλα, στην περιοχή της Μαγνησίας, στο Στεφανοβίκειο, εδρεύει η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ, γνωστή για το δολοφονικό της έργο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Οι βάσεις αυτές εντάσσονται με συγκεκριμένο καταμερισμό στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ, από τη βάση στη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη. Όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις είναι σε ετοιμότητα απέναντι στον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστική η μετακίνηση 12 αμερικανικών ελικοπτέρων από τη βάση στο Στεφανοβίκειο σε αντίστοιχη βάση στην Πολωνία προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
Λέμε για μία ακόμα φορά: εδώ και τώρα να σταματήσει η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ! Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου! Ούτε σπιθαμή γης για τους δολφόνους! Κανένας Έλληνας στρατιωτικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα! Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας! Να μην πληρώσει ο λαός για μία ακόμα φορά τις συνέπειες από τον πόλεμο”.

Δείτε φωτογραφίες:

φωτό: 902

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά ago

Πάπας Φραγκίσκος: Οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τρομερή έλλειψη ανθρωπιάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ώρα ago

Σχεδόν 10 ευρώ τα ντοματίνια – Αυξήθηκαν 50% οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 ώρες ago

Μαμάκος στο Αστυνομικό Μέγαρο: «Κοινό μας μέλημα η ασφάλεια στην πόλη»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ώρες ago

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από Αχ. Μπέο για την Κάρλα – Πάνω από 300.000 κολοβακτηρίδια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ώρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ3 ώρες ago

Μπαίνει στο Κύπελλο με εντός έδρας, αγώνα την Τετάρτη

LIFESTYLE4 ώρες ago

Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια έκαναν πρεμιέρα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ5 ώρες ago

Γιατί είναι αναγκαίο ένα αυτοκαταστρεφόμενο ρομπότ στο σπίτι μας;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ώρες ago

SNFCC Green Weekend: Ένα πράσινο διήμερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

AUTO-MOTO7 ώρες ago

F1 Tech Analysis: Έπρεπε ο Φερστάπεν να λάβει ποινή στο GP της Σιγκαπούρης;

VIDEO5 ημέρες ago

Λάρισα: Έκαναν «φτερά» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτιο από τη Γιάννουλη

VIDEO4 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πήλιο: Εντυπωσιακή αποκατάσταση των ακτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία από την ομάδα του «Typhoon Project»

VIDEO1 ημέρα ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Άδικα έκαναν τους …δύτες οι διαρρήκτες που άνοιξαν πολυκατάστημα την ώρα που η περιοχή βούλιαζε- “Την πάτησαν” με τα… ψεκασμένα χαρτονομίσματα (φωτο) –

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή