Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nα υπάρξει γερμανική μεσολάβηση για Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Joachim Bitterlich είναι ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Helmut Kohl. Οι αναλύσεις του είναι περιζήτητες σε υψηλά πολιτικά και επιστημονικά κλιμάκια στη Γαλλία, όπου διαμένει. Τον τελευταίο καιρό ανησυχεί πολύ για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και την ανθεκτικότητα του γαλλογερμανικού άξονα. Μιλάει στα «ΝΕΑ».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεδομένης της κατάστασης των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, πιστεύετε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή ευθύνη;

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ναι, εντελώς. Η Τουρκία είναι πιο περίπλοκη από όσο νομίζουμε. Ας αφήσουμε στην άκρη τη σημερινή πολιτική της Τουρκίας. Γενικά, είναι μια χώρα που εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε πάρει ποτέ στα σοβαρά. Ηταν απαραίτητο να κατανοήσουμε τον ρόλο της, τη γεωγραφική και γεωπολιτική της θέση, την οικονομική της θέση. Οταν βρίσκεται κανείς στην Κωνσταντινούπολη και κοιτάει τον Βόσπορο, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Η Τουρκία έχει μια συγκεκριμένη ιστορία και πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια χώρα που ακόμα ψάχνει τη θέση της, με λάθη φυσικά, αλλά ψάχνεται. Θα έπρεπε να την είχαμε συνδέσει περισσότερο με την Ευρώπη. Δεν μιλάω για ένταξη εννοείται, εξάλλου η Αγκυρα γνωρίζει ότι μια διαδικασία ένταξης δεν θα έπαιρνε με τίποτα την έγκριση 27 κρατών.

Τι θα έπρεπε να κάνουμε, κατά την άποψή σας;

Οταν συμβούλευα τον Khol, ανέπτυξα την ιδέα να φέρω την Τουρκία στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, για ένα ορισμένο διάστημα, με γέφυρες στους κρίσιμους τομείς των εξωτερικών υποθέσεων, της άμυνας, αλλά και της μετανάστευσης και του δικαίου. Στόχος ήταν να μάθει η Τουρκία να σκέφτεται όπως έμαθαν οι Ευρωπαίοι εδώ και 70 χρόνια. Εζησα στην Τουρκία όταν ήμουν πρέσβης στο ΝΑΤΟ. Η χώρα έπαιζε πάντα τη συναίνεση μόνιμα με τους Αμερικανούς και λιγότερο με τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Το σκεφτήκαμε λοιπόν και είπαμε στον εαυτό μας ότι έπρεπε να έρθει πιο κοντά μας. Αλλά όταν έκανα με τον Khol την πρόταση για ενισχυμένη συνεργασία, κανείς στην ΕΕ, μα κανείς δεν μας έδωσε σημασία.

Είστε πολύ επικριτικός απέναντι στην Ευρώπη…

Ναι γιατί δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Υπήρχαν αρκετά λάθη στο casting σε κλίμακα Βρυξελλών και υπάρχει επίσης το γεγονός ότι σε περιόδους κρίσης όλοι προσπαθούν να σωθούν και να κοιτάξουν εθνικά. Δεν κοιτάζουμε τον διπλανό και δεν βλέπουμε πιο μακριά ώστε να χτίσουμε μια γερή Ευρώπη. Χωρίς να κρίνουμε κανέναν, μπορούμε να αμφισβητούμε τις πράξεις μας, μπορούμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις και να ενεργούμε με σοβαρή προοπτική.

Για παράδειγμα: Γιατί η Ελλάδα και de facto η Ευρώπη δεν έχουν προχωρήσει περαιτέρω τη λύση στην Κύπρο; Γιατί να μην πιέσουμε περαιτέρω τη γερμανική μεσολάβηση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι Τούρκοι αισθάνονται «θύματα κακής μεταχείρισης»; Αν πιέζαμε για τη διαμεσολάβηση, θα μπορούσαμε να πούμε αν έχουν δίκιο ή όχι, αντί να αφήσουμε την Ελλάδα ή την Κύπρο να το φωνάζουν χωρίς να ακουστούν. Ούτε οι Γερμανοί πίεσαν για τέτοια λύση, τα αφήνουν στην τύχη τους.

Η αποδυνάμωση του γαλλογερμανικού άξονα κοστίζει στη Γερμανία;

Ναι, και στην ΕΕ. Ανησυχώ για την πραγματική κατάσταση των γαλλογερμανικών σχέσεων. Δεν υπάρχει αρκετή ουσιαστική συζήτηση. Για τα θέματα που μας απασχολούν. Δεν μπορώ να μιλήσω για σχίσμα αλλά για αδυναμία να γνωρίζω τι σκέφτεται ο άλλος και από εκεί να αναπτύσσω κοινές λύσεις. Δεν υπάρχει πια αυτή η συνενοχή μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας όπως υπήρχε στις ημέρες του Khol.

Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, γράψατε μια στήλη στην εφημερίδα «Le Monde» λέγοντας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ηταν πραγματικά δυνατό;

Ναι, φυσικά. Η τελευταία φορά που ήμουν στη Μόσχα ήταν το 2019. Μίλησα με τους Ρώσους σε γαλλοαγγλικό και γερμανικό κύκλο. Μετά από αρκετές ώρες οι Ρώσοι είχαν δώσει πράσινο φως για λύση για τα επόμενα 25 χρόνια στην Ουκρανία με καθεστώς ουδετερότητας, εγγυημένο από τις μεγάλες δυνάμεις. Μια ορισμένη ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, με ομοσπονδιακό καθεστώς για το Dombass, όπως και για μια σειρά από άλλα θέματα, όπως η αναγνώριση μιας δεύτερης γλώσσας, των ρωσικών. Και μια ειδική λύση για την Κριμαία. Επιπλέον, η Ρωσία αποδέχτηκε μια συγκεκριμένη σύνδεση της Ουκρανίας με την ΕΕ, χωρίς προς το παρόν καμία προοπτική ένταξης και ταυτόχρονα μια σύνδεση με αυτό το καθεστώς που έχει δημιουργήσει η Ρωσία με τις πρώην δημοκρατίες στα ανατολικά.

Αλλά και εδώ κάποιοι, κάποιες χώρες, ήθελαν να κάνουν ό,τι θέλουν. Το πιο λυπηρό είναι ότι σήμερα η πολιτική και η επικοινωνία θέλουν να πάρουν τη θέση της διπλωματίας, η οποία παραμένει πολύτιμη για την αποφυγή συγκρούσεων.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακατασκευάζονται όλες οι γέφυρες στο Δήμο Τρικκαίων

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Μεγάλο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης υλοποιεί για τα Τρίκαλα ο Δήμος Τρικκαίων: την ανακατασκευή των γεφυρών και την εκ νέου κατασκευή της γέφυρας Μαρούγγαινας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ουσιαστικά θα γίνουν έργα και παρεμβάσεις σε 12 γέφυρες, 1 κατασκευή νέας γέφυρα, ενώ δε θα γίνουν παρεμβάσεις στην κεντρική πεζογέφυρα, καθώς είναι πολύ πρόσφατη (2015) η ανακατασκευή της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με προϋπολογισμό 3.300.000€ το έργο αφορά στη νέα εικόνα της πόλης, με σύγχρονες και ασφαλείς γέφυρες, για πεζούς, ποδηλάτες, οχήματα.

Το έργο εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ο πλήρης τίτλος είναι «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων – Υποέργο 4: Επεμβάσεις (επισκευή, ενίσχυση, ανακατασκευή) όλων των γεφυρών του Ληθαίου ποταμού εντός της πόλης των Τρικάλων με σκοπό τη στατική τους αποκατάσταση και την αισθητική τους αναβάθμιση».

Το έργο αφορά στις γέφυρες που βρίσκονται στον Ληθαίο ποταμό, εντός της πόλης των Τρικάλων. Η μελέτη που προηγήθηκε, έλαβε υπ‘ όψιν της όλα τα σχετικά με τις γέφυρες δεδομένα: υλικά και έτος κατασκευής, διεθνή βιβλιογραφία και δεδομένα, ασφάλεια, βάθος ποταμού, αναγκαίες στηρίξεις, δίκτυα κοινής ωφέλειας κ.α.

Κατέληξε, επομένως, σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, που αφορούν σε ανάγκη για εργασίες στους αρμούς, στα οδοστρώματα, σε αρμούς, στα βάθρα, στα κιγκλιδώματα, σε σωλήνες απορροής ομβρίων, σε υδροβολή επιφανειών από σκυρόδεμα κ.α. Ουσιαστικά το έργο γίνεται για να αποκτήσουν οι γέφυρες σταθερότητα και να είναι βατές από οχήματα και πεζούς, χωρίς προβλήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότερες γέφυρες στο Δήμο Τρικκαίων έχουν κατασκευαστεί 50, 60, 70 χρόνια πριν και τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν. Για παράδειγμα, η γέφυρα Γκίκα το 1961, η πεζογέφυρα Κουτσομυλίων στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Γούρνας το 1972, η Μαρούγγαινας το 1949 κ.ο.κ. Οι νεότερες, όπως στο πρώην ΚΤΕΛ ή του Ασκληπιού, το 1988 και το 1998 αντιστοίχως, χρήζουν λιγότερων μεν, αναγκαίων παρεμβάσεων δε.

Οι γέφυρες που θα δεχθούν αυτές τις παρεμβάσεις, είναι:

 1. Πεζογέφυρα Κουτσομυλίων
  2. Γέφυρα Μαιευτηρίου ή Τρικκαίογλου
  3. Πεζογέφυρα Πελέκη
  4. Γέφυρα Βουβής
  5. Γέφυρα Κοραή ή Γούρνας
  6. Πεζογέφυρα Πίχτου
  7. Πεζογέφυρα Ασκληπιού
  8. Πεζογέφυρα Εθνικής Αντίστασης
  9. Γέφυρα Γαριβάλδη ή πρώην ΚΤΕΛ
  10. Γέφυρα Γκίκα
  11. Πεζογέφυρα Αγ. Κωνσταντίνου
  12. Γέφυρα Αρριανού
  13. Γέφυρα Οδού Καρδίτσης

Οι γέφυρες των Τρικάλων αναβαθμίζονται και αισθητικά, χωρίς να μένουν απλό σκυρόδεμα ή κιγκλιδώματα. Συγκεκριμένα:

 • Τοποθετείται αντιολισθητικό δάπεδο
 • Αντικαθίστανται κιγκλιδώματα (στις πεζογέφυρες Αγ. Κωνσταντίνου και Πίχτου και στην οδογέφυρα Γκίκα), γίνεται καθαρισμός και βαφή όλων των υπολοίπων κιγκλιδωμάτων
 • Επικαλύπτονται οι αγωγοί δομών κοινής ωφέλειας, όπου δεν μπορούν να αφαιρεθούν ή να καταργηθούν αγωγοί.
 • Τοποθετείται ειδικός νυχτερινός φωτισμός, όπου αυτό είναι εφικτό και απαιτείται.
 • Τοποθετούνται ανθοδόχοι και ζαρντινιέρες κατά περίπτωση.
 • Χρωματίζονται οι γέφυρες
 • Τοποθετούνται καθιστικά δίπλα στην κοίτη του ποταμού ή χαμηλά στο πρανές αυτού.
 • Τοποθετείται σύστημα αυτόματης ενόργανης παρακολούθηση των γεφυρών στη γέφυρα Γκίκα, με μετρήσεις για παραμορφώσεις, μετατοπίσεις, δονήσεις, κ.α. Οι μετρήσεις θα παρακολουθούνται μέσω ολοκληρωμένης διαδικτυακής λύσης, σε πραγματικό χρόνο, για καταγραφή και συσχέτιση δεδομένων. Η συγκεκριμένη γέφυρα επελέγη καθώς παρουσιάζει τα μεγαλύτερα προβλήματα .
 • Δημιουργούνται τοιχογραφίες – murals με επίστρωση για προστασία από βανδαλισμούς.

Η νέα γέφυρα Μαρούγγαινας

Η γέφυρα Μαρούγγαινας σήμερα (Φεβρουάριος 2023)

Το έργο αυτό είναι μια νέα αρχή για την περιοχή του κέντρου των Τρικάλων. Συνάδει με το έργο για την αναμόρφωση στις όχθες του Ληθαίου και με τη νέα μορφή στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Η υφιστάμενη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1949, στη θέση παλαιότερης, πιθανώς με ιστορία από τον 18ο αιώνα. Το – άγνωστης, ουσιαστικά, προέλευσης – όνομά της, το οφείλει στην παρακείμενη βρύση που προϋπήρχε.

Η νυν γέφυρα, σύμφωνα με τη μελέτη, παρουσιάζει ρηγματώσεις και έντονα προβλήματα στατικότητας στα ακρόβαθρα, «προβλήματα τα οποία πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα καθώς η μη παρέμβαση επιτείνει και αυξάνει την επίδραση των συνεπειών της ανεπάρκειας».

Η νέα πεζογέφυρα θα προσομοιάζει κατά το δυνατόν με την παλαιότερη: δίτοξη με δύο συμμετρικά ημικυκλικά ανοίγματα ελεύθερης υδραυλικής διατομής.

Εκτός από τη νέα γέφυρα, θα γίνει διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού ανάντη και κατάντη από τον άξονα της γέφυρας, καθώς και συμπληρωματικά έργα τοίχων αντιστήριξης, στηθαίων, πτερυγοτοίχων κ.λπ.

Μακέτα της νέας γέφυρας

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάσος Ηλιόπουλος: «Με ευθύνη Μητσοτάκη η Greek Mafia έχει εισχωρήσει σε ΕΥΠ και αστυνομία»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών αλλά και για τις αποκαλύψεις του Βήματος ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είχαν σχέσεις με ποινικούς, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από τη Greek Mafia», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρα βιώνει μια βαθιά θεσμική κρίση με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση έγινε μετά τις αποκαλύψεις και την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ, ότι είχαμε την παρακολούθηση του υπουργού κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας του στρατού από την ΕΥΠ. Αν προσθέσουμε σε αυτό τις άλλες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που έχουν αποκαλυφθεί και επιβεβαιωθεί, του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κουκάκη, του κ. Τέλλογλου, του κ. Κύρτσου, είναι φανερό ότι με ευθύνη Μητσοτάκη συγκροτήθηκε ένας παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM».

«Ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την κατηγορία ότι είναι ένοχος για αυτόν το μηχανισμό, προτιμά να δηλώνει άγνοια. Στην πραγματικότητα δηλώνει επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, όταν λέει ότι ένας πρωθυπουργός δεν ήξερε πως επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού. Αυτό από μόνο του είναι λόγος παραίτησης», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις υποκλοπές και την ΕΛ.ΑΣ

«Για τις υποκλοπές η ΝΔ όχι απλά δεν δίνει απαντήσεις, αλλά η γραμμή της είναι «μπουφές». Από τη μια ακούς τον κ. Βορίδη να λέει ότι όλα έγιναν νόμιμα, από την άλλη τον υπουργό Άμυνας να λέει ότι η ΕΥΠ είναι ξέφραγο αμπέλι και περιμένουμε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο, ή όλα έγιναν νόμιμα ή περιμένουμε τη Δικαιοσύνη γιατί υπάρχουν ρυπαρά δίκτυα», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το ζήτημα, υπογράμμισε: «δεν έχουμε ούτε ένα παράδειγμα χώρας η οποία μπορεί να έχει ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρούς θεσμούς». «Αυτή τη στιγμή σε επίπεδο θεσμών έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο, το ένα είναι οι υποκλοπές και το άλλο η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. με τη Greek Mafia. Ο κ. Θεοδωρικάκος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος, γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα για αυτήν την ιστορία, γιατί έχει αναβαθμίσει αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για το αν υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε στις αποφάσεις για τις κρίσεις, ο οποίος αναφέρεται στις αποκαλύψεις για «προστασία» σε βενζινάδικα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας προχθές, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από τη Greek Mafia», τόνισε.

Για την ακρίβεια

Σχετικά με την οικονομία και την ακρίβεια, δήλωσε: «διανύουμε τον πιο κρύο μήνα του χρόνου και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει λιγότερο τα νοικοκυριά μέσα από αυτόν τον ήδη ανεπαρκή και λάθος μηχανισμό που έχει». «Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη να μειώνονται οι τιμές των καυσίμων και στην Ελλάδα να μην αλλάζει τίποτα, η βενζίνη να είναι ξανά στα 2 ευρώ. Βλέπουμε την κυβέρνηση να μην κατανοεί ότι πρέπει να στηρίξει πραγματικά το εισόδημα της κοινωνίας, ότι πρέπει να πάρει μέτρα για το ιδιωτικό χρέος, τη στιγμή που, αυτές τις μέρες, μια οικογένεια στην Αθήνα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για αρχική οφειλή 880 ευρώ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δακρυγόνα στους ανθρώπους του πολιτισμού»

Αναφερθείς στις ενέργειες της αστυνομίας στη χθεσινή κινητοποίηση των καλλιτεχνών, σχολίασε: «μία τεράστια συγκέντρωση των ανθρώπων του Πολιτισμού αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα γιατί απλά θέλησαν να πορευτούν προς το Εθνικό Θέατρο».

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αγώνα που όλο αυτό το διάστημα απουσιάζει από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, όπως και η τεράστια κινητοποίηση που έγινε χθες στην Ιεράπετρα για να μην κλείσει το νοσοκομείο της περιοχής ή η συγκέντρωση που έγινε για τον ίδιο λόγο πριν λίγες μέρες στο Ρέθυμνο», σημείωσε.

«Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις απουσιάζουν από το δημόσιο διάλογο και η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα πλαίσιο διαλόγου που δεν πατά στην πραγματικότητα. Δεν θα τα καταφέρουν όμως γιατί ο κόσμος κατανοεί πού βρισκόμαστε και θέλει τα πράγματα να πάνε αλλιώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η μοναδική επιλογή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή τη στιγμή είναι να μεταφέρει αυτή τη συζήτηση στους πολίτες. Το βάρος μετατοπίζεται πλέον στο πρόγραμμά μας, στο πώς βάζουμε τέλος στην αισχροκέρδεια, πώς στηρίζουμε το εισόδημα και πώς ρυθμίζουμε το ιδιωτικό χρέος με δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Καμπάνια μέσα από τις φυλακές»

Σχολιάζοντας τέλος την πρόταση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, σημείωσε: «πρώτα απ’ όλα αποτελεί τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης έκανε όλο αυτό το διάστημα κανονική καμπάνια μέσα από τις φυλακές».

«Η πρόταση της κυβέρνησης κινδυνεύει σοβαρά να βγει αντισυνταγματική, πετυχαίνοντας έτσι το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια αντιπρόταση που σέβεται το Σύνταγμα και στοχεύει συγκεκριμένα στη δράση εγκληματιών νεοναζί, δεν αφήνει «κερκόπορτες» για άλλες διαδρομές. Σε συνδυασμό με άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί, αν θέλει όντως η ΝΔ να βρεθεί ουσιαστική λύση, μπορεί να βρεθεί. Αν επιμένει σε μια προβληματική πρόταση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλες ερμηνείες, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
MEDIA3 λεπτά ago

Τρομακτικό βίντεο – Τύπος ανακάλυψε αμέτρητους σκορπιούς σε εγκαταλελειμμένο σπίτι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 λεπτά ago

Ανακατασκευάζονται όλες οι γέφυρες στο Δήμο Τρικκαίων

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: «Είσαι ο ήρωας μας»

ΜΠΑΣΚΕΤ12 λεπτά ago

Συνάντηση Παναθηναϊκού με Μπετσίροβιτς στην Αθήνα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 λεπτά ago

Ψηφίστηκε η αλλαγή του καταστατικού για τις ποινές | “Λευκό” από τον Ολυμπιακό

ΘΕΣΣΑΛΙΑ18 λεπτά ago

Απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα του Δήμου εγκαθιστά η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

LIFESTYLE19 λεπτά ago

«Δεν θα τολμούσα να φέρω στον κόσμο ένα παιδί που θα τραβούσε ό,τι εγώ»

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή έξω από Λύκειο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ26 λεπτά ago

Σε εργαζομένους και ανέργους για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ενημερωτική εκδήλωση στο Βελεστίνο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ27 λεπτά ago

“Έδεσε” Μαρτινέλι η Άρσεναλ – www.ertsports.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Καρμπά- Κάϊρα από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Η Βελανιδιά του Tim Crouch στο Bios: Μία τολμηρή θεατρική πρόκληση με εκλεκτούς καλεσμένους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

MEDIA1 ημέρα ago

«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10

LIFESTYLE6 ημέρες ago

«Έχασα τη θέση μου στο Πολεμικό Ναυτικό επειδή πήγα στο Survivor»

MEDIA3 ημέρες ago

«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού

MEDIA5 ημέρες ago

Ο Καμπούρης ξεσκίζει τον Τατσόπουλο – «Άθλιε υβριστή του καρκίνου της αδερφής μου θα σε…»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας Βαλάντη Καπίτσα..

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή