AUTO-MOTO
NASCAR: Δεύτερο βάθρο και πολύτιμοι βαθμοί στην Ιταλία για τον Θωμά Κρασώνη!

Μετά από τη νίκη του στον αγώνα του Σαββάτου στην κατηγορία OPEN, ο Θωμάς Κρασώνης, ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων, ανέβηκε και πάλι στη βάθρο, αυτή τη φορά στο τρίτο σκαλί, στον κυριακάτικο αγώνα της κατηγορίας PRO στο Autodromo di Vallelunga
Στον αγώνα της OPEN που έγινε το Σάββατο, Ο Θωμάς ήταν … χαοτικός. Την Κυριακή συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εκκίνησε πρώτος για ακόμη μία φορά, διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα. Όμως κάποια ατυχήματα και οι κίτρινες σημαίες σε όλη την πίστα (FCY) επέφεραν ανακατατάξεις. Ο Έλληνας οδηγός βρέθηκε στην τέταρτη θέση, όπου και τερμάτισε.
Οι βαθμοί που συνέλεξε είναι πολύτιμοι, καθώς ο Κρασώνης είναι επικεφαλής της κατάταξης στην OPEN με 131 βαθμούς, έπειτα από τους πρώτους τέσσερις αγώνες της σεζόν, σε Ισπανία και Ιταλία.
Στον αγώνα της PRO ο Θωμάς Κρασώνης πανηγύρισε ακόμα ένα βάθρο μέσα στη σεζόν! Επί της ουσίας ήταν ένας αγώνας κατά τη διάρκεια του οποίου ο 23χρονος οδηγός ήταν μέσα στην τριάδα.
Προκειμένου να προφυλάξει τον κινητήρα του αυτοκινήτου του, καθώς η μικρή απόσταση από τον προπορευόμενο Hezemans είχε ως συνέπεια να ανέβει η θερμοκρασία, επέλεξε να αφήσει μια μικρή απόσταση και να μην εμπλακεί στη μάχη ρόδα-ρόδα του Ολλανδού με τον Ghirelli.
Εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση, συλλέγοντας βαθμούς που τον διατηρούν ψηλά στη βαθμολογία, καθώς είναι τρίτος με 141 βαθμούς, μόλις τέσσερις πίσω από τον πρωτοπόρο Jouffreau, έχοντας συνάμα τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Junior για οδηγούς έως 25 ετών.
Ο Θωμάς Κρασώνης και φέτος θα συμμετάσχει και στις δύο κατηγορίες του NASCAR Euro Series, την PRO και την ΟΡΕΝ, οδηγώντας σε όλους τους αγώνες την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «13» της κορυφαίας ομάδας του Πρωταθλήματος, της βελγικής PK Carsport.
Υποστηρικτές της προσπάθειας του Θωμά Κρασώνη στο NASCAR Euro Series είναι η Costamare Shipping Company και η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ενώ η ιατρική κάλυψη παρέχεται από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.
Το τρίτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν θα διεξαχθεί το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου, στην πίστα του Brands Hatch στην Αγγλία.

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Θλίψη στη Μαγνησία- Ο 47χρονος Αχιλλέας Μακρής από Βελεστίνο πέθανε στον ύπνο του
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Διακοπές ρεύματος σήμερα σε Αθήνα, Πειραιά, Καλλιθέα και ακόμα έξι περιοχές της Αττικής
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ13 ώρες ago
Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Λάρισας λόγω εγκαινίων της ανακατασκευασμένης Συναγωγής “Ετς Χαγίμ”
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πέθανε η αστυνομικός που είχε παρασυρθεί από φορτηγό
-
LIFESTYLE15 ώρες ago
“Ο Ήχος του Όπλου” της Λούλας Αναγνωστάκη: Ένα βαθιά βιωματικό θέατρο ζωής από τον Στράτο Τζώρτζογλου
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες ago
Β. Κικίλιας στο ΕΡΤNews: Το σενάριο κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ είναι το χειρότερο δυνατό
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε παράνομα επιδόματα αναπηρίας
-
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες ago
Πανελλήνιες 2025: Σήμερα η έναρξη της εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων