ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και πολιτικές για την στήριξη των γυναικών επιχειρηματιών –

«Οι Ελληνίδες βρίσκονται ανάμεσα στις πλέον μορφωμένες γυναίκες, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκόσμια. Αποτελούν πηγή ταλέντου, το οποίο συνιστά βασικό παράγοντα δημιουργίας παραγωγικού πλούτου, άρα και ανάπτυξης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η οικονομική κρίση αλλά και η πανδημία, διαμορφώνουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ενισχύει σημαντικά την έννοια της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, τη στιγμή, που η συμβολή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται συνεχώς, στις περισσότερες χώρες του κόσμου».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, από το 1ο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνουν στη Λάρισα, το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τη Διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου για την γενικότερη δράση τους, που έχουν αναδείξει το Επιμελητήριο Λάρισας ως έναν από τους πλέον δραστήριους οργανισμούς του νομού, συντελώντας στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, προχώρησε σε μια σύντομη αναφορά στα κυβερνητικά πεπραγμένα στον τομέα της οικονομίας, σημειώνοντας:
«Μέσα σε 3 χρόνια, παρά τις συνεχείς και πρωτόγνωρες κρίσεις, η κυβέρνηση, σταθερή στις υποσχέσεις της, ενίσχυσε το «επιχειρείν», μειώνοντας φορολογικούς συντελεστές, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές και αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό».
Αναφορικά με τον τομέα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, τόνισε, πως προγράμματα ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις για γυναίκες, προγράμματα, που αναφέρονται στην ανταγωνιστική οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση, αλλά και εκπαίδευσης για την βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών, ενισχύουν τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Σημείωσε, ωστόσο, πως παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά βήματα πίσω σε σχέση με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ και είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξουν δραστικές πολιτικές, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης των γυναικών επιχειρηματιών.
Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας υποστήριξε σχετικά, ότι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάπτυξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας συνίστανται, κυρίως, στις ανισορροπίες στον συνδυασμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες αναφορικά με τη θέση των γυναικών στο “επιχειρείν, αλλά και στις αδυναμίες στην εξεύρεση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Θλίψη για 56χρονη γυναίκα από Γατζέα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς