Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Νέα εποχή για πρότυπα και πειραματικά σχολεία και στον Βόλο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ανεβάζουν ταχύτητα τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία της χώρας, που ξεκινούν εκ νέου τη λειτουργία τους το φθινόπωρο με νέα φυσιογνωμία και νέο εκπαιδευτικό όραμα. Και κυρίως με μια «νέα γενιά» εκπαιδευτικών. Οπως αναφέρουν πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι εκπαιδευτικοί των νέων πρότυπων και πειραματικών σχολείων θα αξιολογηθούν σε πρώτη φάση μετά την πάροδο διετίας, ενώ σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγησή τους θα είναι η προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να ενταχθούν οι σχολικές μονάδες τους στον θεσμό. Ετσι, η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει με κριτήρια στα οποία θα προσμετράται – εκτός των ακαδημαϊκών προσόντων – και το ουσιαστικό προσόν τού «πώς γίνεσαι καλύτερος δάσκαλος».Οι εκπαιδευτικοί των νέων πρότυπων και πειραματικών θα επαναξιολογούνται τακτικά με βάση την παρουσία τους στην τάξη, την καινοτομία ή την εκπαιδευτική προσφορά στους μαθητές, καθώς θα βρίσκονται στις θέσεις τους επί θητεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν οργανικές θέσεις (οι οργανικές τους θέσεις θα παραμένουν στις εκπαιδευτικές περιφέρειες που εργάζονται), απλά δεν θα είναι μόνιμες στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Μόνιμες, όμως, μπορεί να τις κάνει η αποτελεσματικότητά τους και φυσικά οι συνεχόμενες θετικές αξιολογήσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ηδη το ενδιαφέρον για τον θεσμό έχει αναθερμανθεί, καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία τους δεν υποστηρίχθηκε ένθερμα σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, η εκπαιδευτική τους μηχανή μπαίνει και πάλι μπροστά, με τουλάχιστον ένα σχολείο του θεσμού ανά περιφέρεια. Στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούν,προστίθενται άλλα εννέα πρότυπα και 41 πειραματικά, με τον συνολικό αριθμό τους ανά την επικράτεια να φτάνει τα 112. Η κλήρωση για τα πειραματικά θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Τι αλλάζει όμως; «Καταρχήν, κανείς δεν πρέπει να φοβάται την αξιολόγηση», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας και συνεχίζει: «Ούτε κανείς πρέπει να φοβάται αν δεν έχει δεκάδες τίτλους πτυχίων. Το σημαντικότερο είναι η αγάπη για τη δουλειά του και το να έχει δείξει την αξία του στην καθημερινότητα του σχολείου του και στην υποστήριξη των μαθητών του».

Περισσότερα παιδιά

Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση της νέας μορφής του θεσμού, η διεύρυνση του δικτύου των πρότυπων και πειραματικών σχολείων αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά σε όλη τη χώρα – και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα – θα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια αποτελεί τελικά το πρώτο βήμα ώστε η λειτουργία τους να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με κύριο στόχο τη συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

Πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός στην πράξη; Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα πρότυπα σχολεία θα αναζητούν μορφές διδασκαλίας που εκτιμάται ότι μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της μάθησης των διαφορετικών γνωσιακών αντικειμένων και οι μαθητές θα επιλέγονται με εξετάσεις, ακριβώς διότι η συμμετοχή τους στις παραπάνω αναζητήσεις προϋποθέτει ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες. Τα δε μαθησιακά αποτελέσματα θα αποτελούν βασικό υλικό χρήσης και εφαρμογής στη συνέχεια στα πειραματικά σχολεία, τα οποία με τη λειτουργία τους θα πειραματίζονται ευρύτερα στη χρήση και εφαρμογή εκείνων των μέσων διδασκαλίας που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων ανά γνωσιακό αντικείμενο, εξού και οι μαθητές τους επιλέγονται τυχαία με κλήρωση.

Προγράμματα

Στη συνέχεια, οι πειραματισμοί ή τα προγράμματα που εφαρμόζονται πιλοτικά στα σχολεία αυτά, αφού δίνουν επιτυχημένα αποτελέσματα, θα μεταφέρονται και στα υπόλοιπα σχολεία της εκάστοτε περιφέρειας.

Πάντως, καταλήγει το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, «η προσπάθεια αυτή θα είναι ατελέσφορη χωρίς την ειλικρινή και ευσυνείδητη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, αλλά και της κοινωνίας, έτσι ώστε σύντομα το δημόσιο σχολείο να μπορεί να προσφέρει αδιακρίτως τα μέσα για την ανάπτυξη ενός τρόπου σκέψης που μαζί με ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις θα διασφαλίζει στους μελλοντικούς πολίτες τη δυνατότητα να κρίνουν και να ξεχωρίζουν την αξία και τη βαρύτητα της επιστήμης και των επιστημονικών γνώσεων από τις επιστημονικοφανείς και ψευδοεπιστημονικές εικασίες».

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Πέθανε ο Δημήτρης Τσαλούχας από το Κεραμίδι

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Θλίψη έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Κεραμιδίου το άγγελμα του θανάτου του Δημήτρη Τσαλούχα σε ηλικία 68 ετών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο 68χρονος από το Κεραμίδι, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης υπέστη ανακοπή καρδιάς και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο θανών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σταυρούλα, τα δύο του παιδιά, Μάγδα και Δημήτρη καθώς και τα εγγόνια του, Σταυρούλα και Φωτεινή.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιωλκού. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων και λουλουδιών τα χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Βράζει» από κορωνοϊό η Μαγνησία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εκτόξευση των κρουσμάτων την Τρίτη, καθώς τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ  ήταν 25.566. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.755.074 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.022 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 187.202 (4.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.349 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 98 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 37 (37.76%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 61 (62.24%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.738 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 309 (ημερήσια μεταβολή +20.23%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 292 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στη Μαγνησία εντοπίστηκαν 360 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 42 στις Σποράδες.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ3 δευτερόλεπτα ago

Πυρκαγιές: Ενεργοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus της ΕΕ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 λεπτά ago

“Κόκκινος διάβολος” ο Μαλάσια – www.ertsports.gr

OIKONOMIA8 λεπτά ago

Β. Μαρινάκης στον Economist: Η ναυτιλία και οι Ελληνες εφοπλιστές δίνουν λύσεις στις κρίσεις

ΚΟΣΜΟΣ9 λεπτά ago

Μάλτα: Σοκάρει ο δολοφόνος της δημοσιογράφου Γκαλίζια – «Έκανα απλώς τη δουλειά μου»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 λεπτά ago

Πέθανε ο Δημήτρης Τσαλούχας από το Κεραμίδι

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Πάτρα: Οι ύποπτες αλλαγές θέσης των 3 κοριτσιών – Πάλευαν να κρατηθούν στη ζωή;

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26 λεπτά ago

Ο Πασάς αποχαιρέτησε τη Βέροια

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Κοροναϊός: Κλείνουν σχολεία, μπαρ και πολιτιστικοί χώροι σε κινέζικη πόλη με μόλις 18 κρούσματα

LIFESTYLE34 λεπτά ago

«Η Αλέξια μου είχε στείλει εξώδικο, είχε δίκιο αλλά το κατάλαβα 15 χρόνια μετά»

Δημοφιλή