Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στρατηγική στις σχέσεις Κίνας και Γερμανίας χαράσσει ο Σι Τζινπίνγκ – Tι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μερτς

Published

on

xi mertz.jpg

Την πρόθεσή του να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις Κίνας–Γερμανίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κίνας,Σι Τζινπίνγκ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διμερούς συνεργασίας σε μια εποχή γεωπολιτικής ρευστότητας και παγκόσμιων ανακατατάξεων. Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας, ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να εγκαινιάσει ένα νέο κεφάλαιο ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Βερολίνο.

Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τις δύο πλευρές να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του ελεύθερου εμπορίου επισημαίνοντας ότι οι διεθνείς εξελίξεις χαρακτηρίζονται από «αλληλένδετες αλλαγές και χάος». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η στρατηγική σημασία των σχέσεων Κίνας–Γερμανίας αλλά και Κίνας–ΕΕ γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη.

Στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας, ο Πρόεδρος της Κίνας υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η διεύρυνση της συνεργασίας σε παραδοσιακούς τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η χημική βιομηχανία, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε τις δύο χώρες να καλλιεργήσουν νέες συνέργειες σε καινοτόμους τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κβαντική τεχνολογία.

Ο Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι η γερμανική πλευρά θα προσφέρει περισσότερη πολιτική υποστήριξη και διευκολύνσεις για την προώθηση των αμοιβαίων επενδύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου να εδραιώσει τη θέση του ως σταθερού εταίρου της Ευρώπης, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους δεσμούς με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων διεθνώς. Όσο για την επικοινωνία των δύο ανδρών αυτή έρχεται μια μέρα μετά το τηλεφώνημα του Ξι στον Μακρόν.

Advertisement

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας τους σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η παγκόσμια αστάθεια και οι γεωπολιτικές εντάσεις με τον Γερμανό Καγκελάριος να κάνει λόγο να υπογραμμίζει τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης και της διαφάνειας για τις γερμανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Πηγή: Reuters, CCTV

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
FESTIVAL25 200x350
300X250 GIF
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο