«Ο πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών σε συνδυασμό με τις περιγραφές της ίδιας της μητέρας για το θάνατο των παιδιών, βοήθησαν στο να βγουν συμπεράσματα».

Χωρίς τέλος συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Πάτρας,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων δεν απέκλεισε τα δεδομένα να αλλάξουν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εξηγώντας, μίλησε για τους έμπειρους ιατροδικαστές που κλήθηκαν ουσιαστικά να επαναξιολογήσουν την πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών.

«Ξέρετε… ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει σε όλους τουν τόνους. Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της ορθά.

Στο δεύτερο παιδί, νομίζω ότι η συνάδελφός μου που βρίσκεται στην Πάτρα είναι έμπειρη και, παρότι δώσανε ένα παθολογοανατομικό εύρημα για την καρδιά, εντούτοις πρόσθεσε στο τέλος στις αιτίες θανάτου και το πνευμονικό οίδημα.

Το τρίτο παιδί όπως ξέρετε είναι υπό διερεύνηση… Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος και  αυτής της διερεύνησης και πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου».

Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συναδέρφων του και από το εξωτερικό.

«Ήταν μια δύσκολη, δυσεπίλυτη υπόθεση όμως στην ιατροδικαστική, με σωστή μελέτη, όλα απαντώνται» είπε ο κ. Λέων, προσθέτοντας ότι ο πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών σε συνδυασμό με τις περιγραφές της ίδιας της μητέρας για το θάνατο των παιδιών, βοήθησαν στο να βγουν συμπεράσματα».

Σε ερώτηση γιατί ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη υπόθεση και τι ήταν αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον, ο ίδιος είπε: «Έκανα τη δουλειά μου. Ένα δεύτερο είναι ότι όταν είδα τις πρώτες ανακοινώσεις της οικογένειας και τις συνεντεύξεις της μητέρας και τις εκθέσεις των συναδέλφων μου, είχα ήδη μία άποψη και θεώρησα σημαντικό να την μοιραστώ. Εγώ έχω την συνείδησή μου καθαρή και παρά την κούραση των ημερών, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τραγωδία στην Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του