Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Αστυνομικό Τμήμα ιδρύεται στο Καματερό

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 μπήκαν οι τελικές υπογραφές για την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Καματερού, που θα στεγαστεί στο παλαιό Δημαρχείο.

Επανιδρύεται Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας στο Καματερό μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών μεταξύ των αρμοδίων φορέων, που ολοκληρώθηκαν σήμερα 27 Μαΐου 2022.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο χώρος που θα φιλοξενηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Καματερού είναι το παλαιό Δημαρχείο Καματερού (Κάδμου και Κιλελέρ) και οι απαραίτητες εργασίες προσαρμογής στις απαιτήσεις των νέων υπηρεσιών που θα στεγάσει, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσει να στελεχωθεί.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε κατά την υπογραφή, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Αττικής Μπιτσακάκη Λυκούργου και του Αντιδημάρχου Ασφάλειας, Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας Δημητρίου Βαβλαδέλη:

«Το καθοριστικό βήμα για την παραχώρηση του χώρου προς την Αστυνομική Διεύθυνση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μπιτσακάκη Λυκούργου όπου υπογράψαμε το συμφωνητικό με το οποίο ο Δήμος παραδίδει το χώρο προς χρήση.  Απομένουν οι κτιριακές παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό για να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες, καθώς και τη στελέχωσή του με προσωπικό.

Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για την εξαιρετική συνεργασία μας η οποία με έναυσμα την επανίδρυση του τμήματος, θα γίνει ακόμα πιο στενή και ωφέλιμη. Είμαι αισιόδοξος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το Αστυνομικό Τμήμα θα ξεκινήσει η λειτουργία του, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους, δημιουργώντας ένα πλέγμα υπηρεσιών που θα εξασφαλίσει στους πολίτες ένα καλύτερο και ασφαλέστερο επίπεδο διαβίωσης».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για χαμένη ευκαιρία να ορθοποδήσουν οι Δήμοι, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Βύρωνα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης απέστελλε επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ζητώντας περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια που ξεκίνησε ήδη από το 2021 και κορυφώνεται το 2022 πλήττει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, πλήττει ωστόσο σε τεράστιο βαθμό τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Για το λόγο αυτό, στηρίξαμε την προ μηνός πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ προκειμένου να υποβληθεί αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της χώρας, ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες και να ανταποκριθούν στις υπηρεσίες που οι πολίτες περιμένουν να έχουν, χωρίς να εκτροχιαστούν οι προϋπολογισμοί τους και χωρίς να γεννηθούν χρέη που θα επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη οικονομική τους θέση. Αξίζει να θυμηθούμε, άλλωστε, ότι ήταν οι ίδιοι οι Δήμοι αυτοί που σήκωσαν ένα σημαντικά δυσανάλογο βάρος κατά την περίοδο της πανδημίας, όντας στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ανάσχεσης των κυμάτων του κορωνοϊού και της προσπάθειας προστασίας της δημόσιας υγείας με έκτακτα ή αυξημένα μέτρα σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλους δημόσιους χώρους και μάλιστα με σοβαρές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που απαίτησαν έκτακτες προσλήψεις εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης

Οι ήδη κατακερματισμένες δυνατότητες των Δήμων δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, το οποίο εν μέρει και όχι εν συνόλω αντιμετωπίστηκε με έκτακτες επιχορηγήσεις από τους ΚΑΠ, πάντα κατ’αναλογία με τα ποσά που οι Δήμοι πάντοτε λάμβαναν ως τακτική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη λειτουργία τους.

Δυστυχώς, η ίδια πρακτική δεν ακολουθήθηκε και στη σημερινή περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Παρά την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την κατανομή πόρων με βάση τα στοιχεία εξόδων που υποβλήθηκαν από τους ίδιους τους Δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ μέχρι τα τέλη Μαΐου. Το ουσιαστικό ζήτημα που αυτή η απόφαση δημιουργεί, είναι ότι δημιουργεί απίστευτες ανισότητες στην κατανομή των πόρων.

Ενδεικτικό είναι ότι, ενώ το συνολικό ποσό για ολόκληρη τη χώρα φτάνει στο 81% του ποσού της τακτικής επιχορήγησης, ο Δήμος Βύρωνα λαμβάνει ενίσχυση που δεν υπερβαίνει μόλις στο 36% της επιχορήγησής του, δηλαδή μόλις το ένα τρίτο! Εάν μάλιστα ένας Δήμος δεν πρόλαβε ή δεν είχε τη δυνατότητα να αποπληρώσει τις οφειλές του, ώστε να τις καταχωρήσει στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ, “τιμωρείται” με ακόμα μικρότερο ποσό ενίσχυσης, κάτι που στην ουσία διασφαλίζει ότι θα συνεχίσει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο οφειλών και οικονομικής δυσπραγίας.

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών δημιουργεί, κατά τη γνώμη μας, σημαντικά προβλήματα και τείνει να αποτελέσει μια χαμένη ευκαιρία για τους Δήμους να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οικονομικά εν μέσω εξαιρετικά δυσχερών συνθηκών. Για το λόγο αυτό, συντασσόμαστε με τη σχετική επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ και ζητούμε την αλλαγή της απόφασης αυτής, ώστε τα ποσά ενίσχυσης για κάθε Δήμο να κατανεμηθούν αναλογικά και να αρθεί η αδικία αυτή.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση είναι σε ρήξη με το λαό – Τι είπε για τα capital controls

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κοινωνική πολιτική που εξαθλιώνει τον λαό και ευνοεί τους ολιγάρχες, κατήγγειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε ρήξη με τον λαό.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Σοσιαλιστική σχολή» σκέψης

«Κύριε πρωθυπουργέ, εμένα τουλάχιστον με πείσατε. Πείστηκα ότι μπροστά στην κοινωνική εξαθλίωση, προσχωρήσατε κι εσείς σε μια σχολή σκέψης, του σοσιαλισμού. Μιλήσατε για το δίκαιο του εργάτη που είναι ο νόμος. Βέβαια η «σοσιαλιστική» σχολή σκέψης στην οποία προσχωρήσατε, είναι αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιστεύει στο κούρεμα των δικών του χρεών, πιστεύει στη στήριξη, με ζεστό δημόσιο χρήμα, ανθρώπων σαν και αυτόν και της τάξης του. Και βεβαίως στην άτεγκτη αγοραία εκμετάλλευση των πολλών, για τους οποίους αναγνωρίζετε το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απόλυτη κατάρρευση και εξαθλίωση», σχολίασε, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Αναφερόμενος στο θέμα της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι καθώς η κοινωνική πολιτική είναι ο πιο αδύναμος τομέας της πολιτικής της κυβέρνησης, οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη τον συμβούλευσαν να μιλήσει γι΄αυτό κατά το δόγμα «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/2023

Κρέας ψάρι

«Ήρθατε εδώ με μια σειρά μέτρα που εφαρμόσατε και θα εφαρμόσετε και νομίζετε ότι θα πουληθούν στην κοινή γνώμη, ως κοινωνική πολιτική. Είναι λίγο σαν μια ύαινα να σου κάνει μάθημα περί χορτοφαγίας ή ο δράκουλας να σου κάνει μάθημα περί αιμοδοσίας. Αλλά έχει μεγάλη σημασία, επικοινωνιακά, ότι το κάνατε πάρα πολύ καλά. Λίγο υποτονικός ήσασταν σήμερα», σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και προσέθεσε: «Ελπίζω να προκηρύξετε εκλογές. Ελπίζω τουλάχιστον να τις ανακοινώσετε. Γιατί αλλιώς μας κουβαλήσατε εδώ, για να βαπτίσετε το κρέας ψάρι».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μοντέλο κοινωνικής πολιτικής που στηρίζει τους «ολιγάρχες». «Με την ακρίβεια ιδίως, έχουμε τουλάχιστον 5 δισ. που πήγαν τους τελευταίους μήνες, από τους πολίτες και το δημόσιο, στον κ. Βαρδινογιάννη, στον κ. Λάτση, στον κ. Περιστέρη, στον κ. Μυτιληναίο, στη CMC, σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν, ως τεράστια ευκαιρία πλουτισμού, την ακρίβεια. Γιατί όταν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, ανεβαίνουν στα βασικά είδη, 25%, αλλά ο πρωτογενής τομέας εισπράττει αύξηση 7%, αυτό είναι αισχροκέρδεια. Όταν η τιμή της ενέργειας αυξάνεται πολύ γρηγορότερα από ό,τι η τιμή του φυσικού αερίου, είναι αισχροκέρδεια. Αυτό είναι κοινωνική πολιτική τού παίρνουμε από τους πολλούς και δίνουμε στους λίγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης που δήλωσε ότι «βγάζει το καπέλο του κ. Μητσοτάκη για το θράσος του, σήμερα».

Ο κατώτατος μειώθηκε λόγω πληθωρισμού

«Μιλήσατε για τον κατώτατο μισθό κύριε Μητσοτάκη. Είπατε ότι πήγε από τα 650 στα 713 ευρώ, 9,6% αύξηση. Ποια είναι η επίσημη αύξηση του πληθωρισμού; Είναι 12%. Με άλλα λόγια, ο κατώτατος μισθός μειώθηκε. Τα είδη βασικής ανάγκης δε, τους τελευταίους 18 μήνες, έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 26%. Αυτό σημαίνει ότι, σε πραγματικούς όρους, είναι σαν ο κατώτατος μισθός από 650 ευρώ, να είναι σήμερα 485 ευρώ. Και έρχεστε να τα γιορτάσετε. Εεε, να σας δοξάσουμε!», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για τους πιο ευάλωτους. «Η αλληλεγγύη μιας χώρας κρίνεται από το πώς συμπεριφερόμαστε στους πιο αδύναμους. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ΑμεΑ, με 313 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι ντροπή μας. Ντροπή όλων μας και ημών. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τον κατώτατο μισθό, για τους πιο αδύναμους, γιατί δεν εισάγετε αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, αναδρομικά, γι΄αυτούς τους ανθρώπους; Δεν το κάνετε γιατί για εσάς, κοινωνική πολιτική είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού, που κρύβει την αντικοινωνική, εξαθλιωτική πολιτική της ΝΔ», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Επαφή με την πραγματικότητα

Αλλά και για την κάρτα εργασίας, ο κ. Βαρουφάκης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα. «Είπατε ότι δεν θα μείνει απλήρωτη ούτε μια ώρα. Μόλις γύρισα από την Κρήτη. Μίλησα με ανθρώπους του επισιτισμού και των ξενοδοχείων. Έχετε μιλήσει με αυτούς τους ανθρώπους; Δεν λέω για τους ξενοδόχους, μιλάω για το προλεταριάτο. Αυτούς που εργάζονται μέρα νύχτα και κοιμούνται συχνά σε κοντέινερ, έξω από τα ξενοδοχεία», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για να καταγγείλει ότι είναι εργαζόμενοι χωρίς ούτε ένα ρεπό και απλήρωτες άπειρες ώρες. Αναφέρθηκε δε σε μαρτυρίες εργαζομένων, ότι τους ζητείται πίσω το 500άρικο της πανδημίας, διότι η σύμβαση έργου που είχαν δεν ήταν σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλου αλλά σύμβαση εργαζόμενου σε ξενοδοχείο και τώρα τους ζητείται και να επιστρέψουν 2.000 ευρώ συνολικά και θα στερηθούν και το επίδομα ανεργίας.

Για τη στεγαστική δε πολιτική, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναρωτήθηκε: «μιλάτε για στεγαστική πολιτική, στη χώρα του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ; Μιλάτε στη χώρα που έρχονται funds από το Delaware, με μετόχους φιλαράκια τηής κυβέρνησης και αγοράζουν για 3.000 ευρώ δάνειο 100.000 ευρώ και σπρώχνουν τους ιδιοκτήτες να βγάλουν τα σπίτια τους στο σφυρί. και βγάζουν στο σφυρί σπίτια και μαγαζιά μικρομεσαία για να βγάλουν τα κέρδη τους στα Keyman Islands;».

Διαβάστε επίσης Κουτσούμπας: Κοροϊδία να βαφτίζετε κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα

Βάστα Ντράγκι

Σε σχέση με την πολιτική για τους συνταξιούχους, ο κ. Βαρουφάκης αφού αναφέρθηκε στο «εγκληματικό» PSI, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την εκχώρηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες, παρατήρησε ότι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει πως «όταν μας έκλεισε τις τράπεζες ο Ντράγκι» κλαίγανε οι συνταξιούχοι. Παραλείπει όμως η ΝΔ να επισημάνει ότι η Ελλάδα πήγε με κλειστές τράπεζες, στο δημοψήφισμα και με κλειστές τράπεζες, ο ελληνικός λαός ψήφισε 62% «όχι».

Ο κ. Βαρουφάκης που υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των τραπεζών ήταν και παράνομο και ενάντια στο ευρωπαϊκό δίκαιο, είπε ότι η επιβολή των capital controls από την ΕΚΤ ήταν μια τρομοκρατική κίνηση της Φρανκφούρτης, απέναντι στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, την ίδια ώρα που η σημερινή κυβέρνηση φώναζε «Βάστα Ντράγκι».

«Τώρα, κλαίγεστε για τα 60 ευρώ των capital controls που μας επέβαλε η ΕΚΤ του κ. Ντράγκι το 2015, όταν σήμερα δίνετε voucher των 15 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν για να ζήσουν», είπε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε: «Το 2016 γράφατε ότι δεσμεύεστε για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, που οδήγησε σε κλειστές τράπεζες και capital controls. Είναι μια δέσμευση που δεν αξίζει ούτε το tweet που την γράψατε. 15 Δεκεμβρίου σας είπα: μην ξανατολμήσετε να επαναλάβετε τα ψέματα σας για το 2015, χωρίς να κάνετε εξεταστική επιτροπή. Και αν θέλετε να την κάνετε μόνο για την περίοδο του Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν τολμάτε, γιατί ξέρετε τι θα βγει από αυτό».

Εκλογές χθες

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αφού τόνισε ότι το κόμμα του θέλει τις εκλογές «χθες», απευθύνθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κι εμείς ζητάμε εκλογές κι εσείς ζητάτε εκλογές. Εσείς γιατί τις ζητάτε; Ποιος είναι ο λόγος που τις ζητάτε; Τι θα κάνετε δηλαδή; Πέρα του ότι θα φύγει ένας ξεζουμισμένος μνημονιακός πρωθυπουργός, το οποίο έχει μια αξία βεβαίως, – όλοι οι πρωθυπουργοί που περνάνε μνημονιακές πολιτικές, ξεζουμίζονται και μετά αποβάλλονται ως ξένα σώματα- πέραν αυτού, όταν θα πάρετε πάλι το Μαξίμου στα χέρια σας, τι θα κάνετε ακριβώς;».

Σχολίασε και τις αναφορές του κ. Τσίπρα περί του τέλους των «νταβατζήδων» που σήμερα, «δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν, πίσω από την αγκαλιά της τρόικας, όπως το 2015″. «Δεν καταλαβαίνετε ότι με το που προσπαθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ξανά από το Μαξίμου, να τα βάλει με τους νταβατζήδες, τα spreds θα πάνε στα ουράνια. Δεν καταλαβαίνετε ότι η ΕΚΤ μας έχει στο χέρι πλήρως; Ότι είμαστε πλήρως πτωχευμένοι;», είπε ο κ. Βαρουφάκης που παρατήρησε πως σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την ίδια «αυταπάτη», και λένε ότι «έχουμε βγει από τα μνημόνια και τώρα προχωράμε μόνοι μας».

«Η ΝΔ σήμερα έχει το δικό της «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε να μας πει. Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς ρήξη με την τρόικα. Δεν μπορείτε να κάνετε για 2η φορά το ίδιο λάθος. Η ρήξη είναι δεδομένη εναντίον του λαού, όμως, κάθε μέρα. Εδώ είμαστε για αυτό που δεν έγινε το 2015 γιατί είναι η μόνη απάντηση στην κρίση και θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές. Θα σας χαλάσουμε τις προσευχές και τις μετεκλογικές σας προοπτικές. Θα είμαστε εδώ για να σας στηλιτεύουμε. Τίποτα δεν έχει χαθεί για αυτό εμείς τιμάμε το μεγαλειώδες «Όχι» που σας τρόμαξε, ως μια καλή αρχή και ήρθε η ώρα τώρα να ολοκληρωθεί».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή