Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου: Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του έργου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πραγματικότητα θα είναι σε περίπου δύο χρόνια το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου, με το οποίο ενισχύεται η περιφερειακή ανάπτυξη και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για ένα έργο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών της χώρας και ειδικότερα των Δικαστικών Μεγάρων, συνολικού προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμβάλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Την Πέμπτη, παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής του έργου μεταξύ της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και την εταιρεία «Έπακρον» ΤΑΕ.

Παρόντες από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ήταν ο Πρόεδρος κ. Τιμολέοντας Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Γιάνναρης.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα πρέπει να έχει αποπερατωθεί εντός δύο ετών.

Καραμανλής: Το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι ένα κόσμημα για τη Χίο

Με την υπογραφή της σύμβασης, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου μπαίνει στην τελική ευθεία για να γίνει πραγματικότητα. Μετά από την απόλυτη απραξία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εγκαταλείψει το έργο για πέντε χρόνια, εμείς κάναμε γοργά βήματα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ενδιαφερόμαστε για τους νησιώτες μας: Παραλάβαμε την έκπτωτη εργολαβία, εκπονήσαμε μέσω της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ νέες μελέτες, λύσαμε το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης.

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι ένα κόσμημα για τη Χίο και θα δώσει λύση σε ένα επιτακτικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζω ότι προχωράμε με την υλοποίηση 12 Δικαστικών Μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα. Γιατί αυτά τα σχετικά “μικρά”, εντός εισαγωγικών, έργα υποδομών, στην πράξη είναι τελικά πολύ μεγάλα για την καθημερινότητα των πολιτών. Και βέβαια, συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας μας.

Τσιάρας: Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα 

Σήμερα είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το Υπουργείο Υποδομών και κυρίως ευχάριστη για την τοπική κοινωνία της Χίου. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και οι Κτιριακές Υποδομές κατάφεραν να ξεπεράσουν προβλήματα που κωλυσιεργούσαν βρίσκει απάντηση σε όλη την γενναία προσπάθεια. Θέλω να ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών, τις Κτιριακές Υποδομές και τον Υπουργό Μετανάστευσης κι Ασύλου. Είναι μια κοινή προσπάθεια να λυθούν όλα τα προβλήματα του παρελθόντος που κρατούσαν καθηλωμένο το συγκεκριμένο έργο.

Μηταράκης: Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι εργασίες

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της αποπεράτωσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου και τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη Χίο.

Ένα έργο που είχε εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, προϋπολογισμού 5,9 εκ ευρώ. Το 2023 το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα είναι πραγματικότητα και παράλληλα ξεκινάνε οι απαραίτητες επισκευές στο υφιστάμενο κτίριο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την αποτελεσματικότητά του, τη διοίκηση της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές που είναι ο φορέας κατασκευής του έργου και όλους όσοι συνέβαλαν στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο, να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Γιάνναρης: Νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση

Η Εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, κατόπιν εντολής του Υπουργού κ. Καραμανλή, σήμερα νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση, γιατί μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ολοκλήρωση ενός εγκαταλελειμμένου έργου. Του Δικαστικού Μεγάρου της Χίου. Ένα έργο που θα αποσυμφορήσει τη Χίο, ένα από τα νησιά μας που επιβαρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Περιγραφή του έργου

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου ανεγείρεται σε οικόπεδο εμβαδού 5.657,00τ.μ., που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. με σκοπό την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Χίου.

Το κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 2.064,85τ.μ, ισόγειο και δύο υπέρ το ισόγειο ορόφους συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων 4.887,94τ.μ και επίσης προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Προβλέπονται 4 αίθουσες ακροατηρίων δικαστηρίου (3 του Πρωτοδικείου – στο ισόγειο και 1 του Ειρηνοδικείου – στον Α’ όροφο), χώροι αναμονής κοινού, χώροι συνάντησης δικηγόρων – κοινού, δωμάτια αναμονής μαρτύρων, ειδικοί χώροι κράτησης κρατουμένων και άνετοι γραφειακοί χώροι για τους Δικαστικούς και τους Εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως και για τους Δικαστικούς υπαλλήλους.

Επίσης προβλέπονται χώροι αρχείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι υγιεινής κοινού και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι υπηρεσίες που πρόκειται να στεγαστούν:

 • Μεταβατικό Εφετείο
 • Μεταβατικό Διοικητικό Πρωτοδικείο
 • Πρωτοδικείο
 • Εισαγγελία Πρωτοδικών
 • Ειρηνοδικείο
 • Υποθηκοφυλακείο
 • Δικαστήριο Ανηλίκων
 • Ελεγκτικό Συνέδριο
 • Υπόγειος χώρος Στάθμευσης 15 αυτοκινήτων
 • 3 ακροατήρια του Πρωτοδικείο, και οι συνοδεύοντες χώροι
 • αίθουσες αναμονής και διακίνησης κοινού
 • Υποθηκοφυλακείο
 • Ποινικό Μητρώο
 • Ταμείο είσπραξης
 • Κυλικείο.
 • Γραφεία Ειρηνοδικείου και το ακροατήριο του Ειρηνοδικείου
 • Γραφεία Εισαγγελίας Πρωτοδικών
 • Αίθουσα Ολομέλειας
 • Χώροι μελλοντικών χρήσεων
 • Γραφεία Πρωτοδικείου
 • Γραφεία Μεταβατικού Εφετείου
 • Υπηρεσία Ανηλίκων
 • Ελεγκτικό Συνέδριο

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται χώρος αναμονής – πλατείας (στάθμη -1,40μ) και χώρος 62 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA21 δευτερόλεπτα ago

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πάνω από 40.000 εργαζόμενοι την έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 λεπτά ago

Γιορτάστηκε ο προστάτης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών –

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 λεπτά ago

Παρουσία Ν. Χαρδαλιά τα αποκαλυπτήρια προτομής του αγνοουμένου επιλοχία Γρηγοριου Ραχωβίτσα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

LIFESTYLE5 λεπτά ago

«Δεν χρειάζεται να αγαπάμε τα σώματά μας, αλλά να τα αποδεχόμαστε»

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ6 λεπτά ago

Νορβηγία: Κυβερνοεπιθέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 λεπτά ago

Δυτική Ελλάδα: Πόσο έπληξε επιχειρήσεις και νοικοκυριά η αύξηση του κόστους ενέργειας;

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Κουκάκι: Κατέρρευσε στο γραφείο της ανακρίτριας ο 55χρονος συζυγοκτόνος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ13 λεπτά ago

Χρ. Μπουκώρος: Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα των υπηρεσιών δόμησης στις Σποράδες

OIKONOMIA20 λεπτά ago

Πατέλης: Σε πράσινες επενδύσεις το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ22 λεπτά ago

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Ελασσόνα (φώτο) –

Δημοφιλή