ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» στη ΔΕΘ – Στο επίκεντρο η χορήγηση φθηνών στεγαστικών δανείων

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Με ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» αναμένεται να ανέβει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, μετά και την ολοκλήρωση του «Σπίτι μου 2», το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 14.000 δικαιούχους να αποκτήσουν κατοικία μέσω χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων.
Η ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος τύπου «Σπίτι μου», με τη χορήγηση φθηνών στεγαστικών δανείων, αναμένεται να κυριαρχήσει στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις λεπτομέρειες του νέου σχεδιασμού, αλλά και στο κατά πόσο θα μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών για προσιτή κατοικία.
«Οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα αφορά την απόκτηση ιδιοκτησίας εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενο. Αυτό που πρέπει να δούμε, όμως, είναι μια διεύρυνση των προγραμμάτων. Δηλαδή το νέο πρόγραμμα να αφορά όχι μόνο την αγορά κατοικίας αλλά και την ανέγερση», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, Θεμιστοκλής Μπάκας.
Το «Σπίτι μου 2» ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου, αποτελώντας σημαντική ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος υπογράφηκαν περισσότερες από 14.000 δανειακές συμβάσεις, συνολικού ύψους 1,54 δισ. ευρώ, ενώ η μέση εμπορική αξία των ακινήτων που αποκτήθηκαν ανήλθε στις 152.000 ευρώ.
Η δημόσια στήριξη ξεπέρασε τα 940 εκατ. ευρώ, για αγορές ακινήτων συνολικής αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κοινωνικό προφίλ των δικαιούχων, καθώς δύο στους τρεις είχαν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, ενώ η μέση ηλικία τους ήταν τα 38 έτη.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα δεν περιορίστηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σημαντική συμμετοχή καταγράφηκε και σε περιοχές όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ανάγκη για πρόσβαση σε προσιτή κατοικία αφορά ένα ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού.
«Έχοντας πλήρη επίγνωση, με σχέδιο, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία, συνεχίζουμε να αναζητούμε υλοποιήσιμες λύσεις αύξησης της προσφοράς, προκειμένου ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας να δουν απτά οφέλη στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης.
Από την πλευρά της, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του «Σπίτι μου 2» δεν σηματοδοτεί το τέλος της στεγαστικής πολιτικής. «Το Σπίτι μου 2 ολοκληρώθηκε, αλλά η στεγαστική μας πολιτική συνεχίζεται με 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε δράσεις για τη στέγαση», ανέφερε.
Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην επόμενη ημέρα και στις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος που αναμένεται να παρουσιαστεί στη ΔΕΘ. Το μεγάλο ζητούμενο είναι αν το πρόγραμμα αυτό θα μπορέσει να δώσει λύση στις αυξημένες ανάγκες για προσιτή κατοικία.
Ρεπορτάζ: Έμιλυ Γιαννακοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

VIDEO18 ώρες agoΙδρύθηκε η «Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σωμάτων Ασφαλείας – Ενόπλων Δυνάμεων» – Μιλά ο Κώστας Κυράνης
LIFESTYLE17 ώρες ago“Τι φοράει ο άλλος, πού τον πας έτσι”: Η Ιωάννα Τούνη δεν άφησε ασχολίαστα τα αρνητικά μηνύματα για τον σύντροφό της (Εικόνες)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15 ώρες agoΗ κιθάρα του Τζορτζ Μάικλ από το “Faith” σε δημοπρασία για 100.000 λίρες
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΤρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ16 ώρες agoΣυντάξεις: Τι αλλάζει για τους συνταξιούχους – Ποιοι μπορούν να φύγουν νωρίτερα και τι ισχύει για το επίδομα των 300 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ24 ώρες agoΕλεύθεροι επαγγελματίες: Προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής Φορέων για τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς – Πώς θα κερδίζεται το «μπόνους»
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago24χρονος έβρισε, απείλησε και δάγκωσε τη μητέρα του
VIDEO20 ώρες agoΛάρισα – Φάρσαλα: Κοινό μέτωπο Περιφέρειας και Δήμου για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων









