Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ζητήσει από τα συντονιστικά κέντρα της Ρώμης και της Μάλτας να αναλάβουν τον συντονισμό αυτής της επιχείρησης και να ορίσουν ένα μέρος ασφαλείας για τους επιζώντες πριν να είναι πολύ αργά

Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στη Μεσόγειο, καθώς πάνω από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διεθνή ύδατα. Είχαν διαφύγει από τη Λιβύη με ένα υπερπλήρες σκάφος πριν από πολλές ημέρες.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μόνο τέσσερα άτομα διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή. Ωστόσο και οι τέσσερις επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για επείγουσα προστασία και φροντίδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τη Frontex και άλλους φορείς της ΕΕ που είναι παρόντες στην περιοχή να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες αυτού του τραγικού συμβάντος.

«Οι άνθρωποι επέστρεψαν στον κύκλο βίας και κακοποίησης που οι ομάδες μας στη Λιβύη βλέπουν καθημερινά. Κανένας από τους επιζώντες δεν πρέπει να επιστραφεί σε μέρος όπου αντιμετωπίζει κράτηση, κακοποίηση και βία. Η Λιβύη δεν είναι ασφαλές μέρος» τονίζει η συντονίστρια του προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Caroline Willemen που βρίσκεται στο διασωστικό πλοίο της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ζητήσει από τα συντονιστικά κέντρα της Ρώμης και της Μάλτας να αναλάβουν τον συντονισμό αυτής της επιχείρησης και να ορίσουν ένα μέρος ασφαλείας για τους επιζώντες πριν να είναι πολύ αργά.

Την ίδια στιγμή, στο Geo Barents, το πλοίο έρευνας και διάσωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρίσκονται 113 άνθρωποι που διασώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μία πραγματικά δύσκολη διάσωση. Είναι πάνω από μία εβδομάδα στο πλοίο και αναζητούν ασφαλές λιμάνι. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τις ιταλικές αρχές να παράσχουν ένα μέρος ασφαλείας το συντομότερο δυνατό.

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φτάσουν στην Ευρώπη, είτε έρχονται από την Ουκρανία, είτε από κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Είναι τραυματισμένοι και αξίζουν φροντίδα και προστασία που θα πρέπει να προσφέρει η ΕΕ» καταλήγει η Caroline Willemen.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Με αντίποινα απειλεί ο Πούτιν για την «εθνικοποίηση» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό