Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Κιλελέρ ο Σωτήρης Νταφόπουλος

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ και των επιτροπών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, σας καλωσορίζω στις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ.

Μια τέτοια μέρα όλοι προσδοκούμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα να αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Σας διαβεβαιώνω ότι επιδιώκουμε όλοι μας να συνεργαστούμε έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα για όλους τους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ. Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα χρόνια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας αποτελούν για μένα και τους συνεργάτες μου έναν διαρκή αγώνα για τη διευθέτηση και την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας. Υποσχόμαστε σήμερα, για ακόμα μια φορά, να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για το καλό του Δήμου μας. Ο αγώνας είναι κοινός και σε αυτόν θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Στο πλαίσιο αυτής της πεποίθησης, σας καλούμε εδώ, στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράζετε, όπως κάνατε άλλωστε, τις απόψεις αλλά και την εποικοδομητική κριτική σας για όλα τα ζητήματα που άπτονται των δημοτικών θεμάτων. Ζητούμε την ενεργό συμμετοχή όλων σας. Όλες και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι καλείστε να καταθέτετε τεκμηριωμένα τις απόψεις σας. Όλες και όλοι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, όλοι μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία για να ζήσουν τα παιδιά μας. Εμείς στοχεύουμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε, να αναδεικνύουμε και να υλοποιούμε τις όποιες δημιουργικές πρωτοβουλίες καταθέτει η αντιπολίτευση που θα αφορούν στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις κοινωνικές δομές. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Είναι σαφές σε όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι αποτελεί τον κατ’ εξοχήν λαϊκό θεσμό ο οποίος μπορεί να ενώνει τις διαφορετικές απόψεις, να υπερβαίνει προσωπικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Αν αξιοποιήσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις στο τέλος όλες και όλοι θα υπερηφανευόμαστε για το γεγονός ότι ζούμε σε έναν σύγχρονο και δυναμικό Δήμο. Η εκλογική διαδικασία, κορυφαία εκδήλωση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, δημιουργεί τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες με σαφώς θεσμοθετημένους ρόλους. Είναι βέβαιο πλέον ότι δεν αρμόζουν, εδώ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η αλαζονεία και οι εγωιστικές συμπεριφορές από την πλευρά της πλειοψηφίας αλλά ούτε η πικρία, η στείρα αντιπολίτευση και ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός από την πλευρά της μειοψηφίας. Αυτό που επιβάλλεται είναι να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να υπηρετούμε το θεσμικό ρόλο που μας ανατέθηκε από τον κυρίαρχο λαό».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων και των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου : Πρόεδρος Σωτήρης Νταφόπουλος (16 ψήφοι υπέρ, 7 λευκά), αντιπρόεδρος Απόστολος Μούσιος (23 ψήφοι) και γραμματέας Αθανάσιος Αγγελουσόπουλος (23 ψήφοι). Στην οικονομική εκλέχθηκαν οι: Πρόεδρος ο Αλ. Χονδρονάσιος και μέλη οι Ι. Κουκούτσης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου Αχ. Βαρδακούλης, Κ. Φιλιππούλης, Ζ. Ανυφαντή ( Αθ. Μούσιος αναπληρωτής) και Γ. Ακριβούλης. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Πρόεδρος ο Αν. Ρεντζιάς και μέλη οι Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, Ελ. Ζωιοπούλου, Τ. Τσινούλης, Απ. Μούσιος (Αθ. Μακρόπουλος αναπληρωτής) και Γ. Καρυούδης.

– Σωτήρης Νταφόπουλος: Το συμφέρον του τόπου μας και τα δίκαια αιτήματα των δημοτών

Στο χαιρετισμό του νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόταση που μου κάνατε για αυτή τη σημαντική θέση του Προέδρου του Δ.Σ.

Ευχαριστώ τη Δημοτική Ομάδα της παράταξης μου που αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους Δημοτικούς συμβούλους που με ψήφισαν σήμερα, αλλά και αυτούς που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Προσδοκία μου είναι η ειλικρινής και αξιοπρεπής συνεργασία μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα όργανο κοντά στους Δημότες και όλοι εμείς θα πρέπει να αποδεικνύουμε σε κάθε συνεδρίαση πως είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των δημοτών.

Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να υπηρετήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από τη λειτουργία και τις αποφάσεις του Δ.Σ για να στηρίξουμε, να διευκολύνουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Σκοπός μας είναι να παίρνουμε θέση σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, να γίνεται δημιουργικός διάλογος και να παίρνονται αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας και τα δίκαια αιτήματα των δημοτών.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. θα προσπαθήσω να τηρηθεί με σεβασμό ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.

Υπόσχομαι στο Σώμα ότι θα είμαι δίκαιος με όλους του συναδέλφους ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης και πιστεύω ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει την εμπειρία και τη διάθεση να πράξει έργο για τον τόπο μας.

Θέλω επίσης να καλέσω όλους τους συνδημότες μας να συνεργαστούν με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας.

Καλή μας επιτυχία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τα κρούσματα σε Τρίκαλα και την υπόλοιπη χώρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μόλις 10 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για την περιοχή των Τρικάλων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.190. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.442.963 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 375 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 134.546 (3.8% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.784 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 134 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 63 (47.01%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 71 (52.99%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.679 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή -10.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 85 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Λάρισας με… γεμάτες τις καφετερίες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις… παραλίες φαίνεται ότι επέλεξαν σήμερα οι Λαρισαίοι, καθώς η κίνηση στην αγορά της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου να είναι σχετικά υποτονική, με την ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή να αποτελούν ισχυρό σύμμαχο για τα παράλια του νομού και όχι για τα εμπορικά καταστήματα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παρ’ όλα αυτά, οι καφετέριες της πόλης είναι σχετικά γεμάτες με τους Λαρισαίους να απολαμβάνουν το μεσημεριανό τους καφεδάκι εν μέσω του μίνι καύσωνα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ13 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή