Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη της δημοτικής αρχής με τους συναρμόδιους φορείς

Ευρεία σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, για το φαινόμενο της καθίζησης που έχουν υποστεί σπίτια στην οδό Καρυωτάκη του Νέου Βουτζά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως απαιτούνται άμεσες λύσεις για την επιβράδυνση του γεωλογικού φαινομένου, ώστε σε πρώτη φάση να ανασχεθεί η κατολίσθηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές μελέτες και δοθεί η οριστική λύση.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, τόνισε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών, θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ως πρώτη ενέργεια μετά την εισήγηση των επιστημόνων, ο δήμος αναλαμβάνει να υλοποιήσει το ανακουφιστικό μέτρο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων στον «πόδα του πρανούς», ώστε να συγκρατηθούν οι πιέσεις που δημιουργεί το εν εξελίξει κατολισθητικό φαινόμενο.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη ειπώθηκε πως ουδεμία σχέση έχει με την εμφάνιση του κατολισθητικού φαινομένου η κατάσταση της οδού Καρυωτάκη, στην οποία έχει ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα της, ενώ στο τέλος αυτής έχει δημιουργηθεί δίκτυο όμβριων με σωληνώσεις που καταλήγουν στο ρέμα, ώστε να εμποδίζεται η διάβρωση των πρανών. Παράλληλα, η λεκάνη απορροής δεν ήταν τέτοια ώστε να υπάρξει συσσώρευση υδάτων και, όπως επίσης ειπώθηκε, το φαινόμενο δημιουργήθηκε από τα όμβρια ύδατα που περνούσαν στο υπέδαφος.

«Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν πολίτη να αντιμετωπίσει μόνος του τις επιπτώσεις ενός φυσικού φαινομένου και θα συνεχίσουμε έως ότου δοθεί οριστική και μόνιμη λύση από τους αρμόδιους φορείς», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Ραφήνας-Πικερμίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έσπασε το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας πυρηνικής σύντηξης