Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Νίκολα Στέρτζον: Η «αντάρτισσα» μιας ανεξάρτητης Σκωτίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κάθε βράδυ η Νίκολα Στέρτζον προσπαθεί -κατά παλαιότερη δήλωσή της- να αποφορτίζεται διαβάζοντας έστω και λίγες σελίδες από κάποιο μυθιστόρημα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τις ημέρες ωστόσο επιλέγει την ωμή αλήθεια…

«Έπειτα από όλα όσα συνέβησαν -το Brexit, την COVID-19,  τον Μπόρις Τζόνσον– είναι καιρός να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό και καλύτερο όραμα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας και επικεφαλής του κόμματος SNP.

«Είναι καιρός να μιλήσουμε για ανεξαρτησία»…

Η συζήτηση φυσικά δεν ανοίγει πρώτη φορά.

Το θέμα είχε τεθεί σε δημοψήφισμα το 2014, οπότε το «όχι» στην ανεξαρτησία επικράτησε του «ναι» με 55,3%.

Όμως έκτοτε έχουν πολλά αλλάξει.

Προέκυψε το «διαζύγιο» του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ -αν και στο δημοψήφισμα του 2016 η Σκωτία το είχε απορρίψει με ποσοστό 62%.

Μεσολάβησε η περσινή πανηγυρική επανεκλογή της Στέρτζον, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα έφερνε ξανά σε δημοψήφισμα το ερώτημα της ανεξαρτησίας, αμέσως μόλις η Σκωτία θα εξερχόταν από την υγειονομική κρίση με την COVID-19.

Και τώρα, εν μέσω εκτίναξης του πληθωρισμού, το Λονδίνο βρίσκεται σε τροχιά νέας μετωπικής σύγκρουσης με την ΕΕ για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, διακινδυνεύοντας μέχρι και εμπορικό πόλεμο με τις Βρυξέλλες.

«Αυτή την κρίσιμη περίοδο, παραμένουμε συνδεδεμένοι με ένα βρετανικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που μας υποχρεώνει σε απογοητευτικά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα;», έθεσε το δίλημμα η Στέρτζον.

«Ή θα εμπνευστούμε από συγκρίσιμες (με την περιοχή της Σκωτίας) χώρες σε όλη την Ευρώπη;».

Προς επίρρωση παρουσίασε σχετικό έγγραφο με τις επιδόσεις δέκα ευρωπαϊκών χωρών -όπως η Δανία, η Ιρλανδία ή η Νορβηγία- και με τη διαπίστωση ότι είναι «περισσότερο ευημερείς, δίκαιες και ευτυχείς από το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Γιατί όχι και η Σκωτία;»

Με αυτό λοιπόν το ερώτημα η Στέρτζον θέλει να οργανώσει το επόμενο έτος ένα δεύτερο δημοψήφισμα που θα κρίνει την οριστική ή μη ρήξη με το Λονδίνο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για επανένταξης της Σκωτίας -ως ανεξάρτητου πια κράτους- στην ΕΕ.

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες της ανέφερε ως χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο του 2023.

Από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης του Εδιμβούργου για το ξαναστήσιμο της κάλπης είναι ότι έχει «αδιαμφισβήτητη δημοκρατική εντολή» προς αυτή την κατεύθυνση, μετά τη πανηγυρική νίκη της στις τοπικές εκλογές προ έτους.

Το Λονδίνο έχει ωστόσο άλλη γνώμη.

«Η απόφαση ελήφθη από τον λαό της Σκωτίας μόλις πριν από λίγα χρόνια», σχολίασε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, «και πρέπει να τη σεβαστούμε».

«Θεωρώ επίσης ότι οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που θέλει ο λαός ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου -της Σκωτίας, της Αγγλίας, όλοι-», ανέφερε, «ήτοι στην οικονομική θέση μας, στις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα και σε συναφή ζητήματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι».

Πρακτικά, η Ντάουνινγκ Στριτ σηματοδότησε ότι το Γουεστμίνστερ δεν πρόκειται αυτή τη φορά να δώσει την απαραίτητη -βάσει του Άρθρου 30- έγκριση για να γίνει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Τουλάχιστον όχι νωρίτερα από «μία φορά τη γενιά», τουτέστιν κάθε 25 χρόνια, όπως φέρεται να διεμήνυσε στο Εδιμβούργο ο αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων, Μαρκ Σπένσερ.

«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τη δημοκρατία», αντέτεινε η Στέρτζον, κηρύσσοντας λίγο-πολύ αντάρτικο στο Λονδίνο.

«Το καθήκον μου ως Πρώτη Υπουργός» -όπως είναι επίσημα το αξίωμά της- «είναι προς τον λαό της Σκωτίας, δεν είναι προς τον Μπόρις Τζόνσον ή προς κανέναν πρωθυπουργό των Τόρις», είπε.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα παρουσιάσει σύντομα σχέδιο για μια νομικά ασφαλή εναλλακτική οδό ως προς τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, «εάν είναι απαραίτητο ακόμη και χωρίς το διάταγμα του άρθρου 30».

Την τελευταία λέξη αναμένεται, προφανώς, να έχουν τα δικαστήρια…

Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Καταλύτης στις εξελίξεις θεωρούνται η πολιτική και οικονομική αστάθεια και οι νέες περιπέτειες με την ΕΕ στις οποίες δείχνει έτοιμος να βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς δίνει τη δική του μάχη πολιτικής επιβίωσης ακόμη και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι το «γυαλί» στις σχέσεις μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας -ούτως ή άλλως ιστορικά συγκρουσιακές- έχει ραγίσει εδώ και πολύ καιρό εν μέσω των κραδασμών του Brexit.

Οι κελτικής καταγωγής Σκωτσέζοι έχουν άλλωστε να υπερηφανεύονται -πέρα από την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά τους- για τους άφθονους ενεργειακούς πόρους των εδαφών τους και μια σημαντική αγροδιατροφική βιομηχανία.

Χάρη στα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα βάθη της Βόρειας Θάλασσας κατάφεραν να αντιστρέψουν τους όρους της οικονομικής εξάρτησης από την Αγγλία, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό της τοπικής οικονομίας.

Σε μια στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, η Σκωτία έχει σήμερα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια αιολικά πάρκα στην Ευρώπη -το 25% του συνολικού δυναμικού- και στοχεύει στην κάλυψη τουλάχιστον του 50% όλων των αναγκών της σε ενέργεια (όχι μόνο σε ηλεκτρική) από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.

Η πολιτική του Λονδίνου θεωρείται πια για πολλούς στο Εδιμβούργο «βαρίδι» και η λαϊκή δυσαρέσκεια συσσωρεύεται για τη δομή και λειτουργία του Ηνωμένου Βασιλείου από την άνιση -όπως την εκλαμβάνουν- αντιμετώπισή τους από τη Ντάουνινγκ Στριτ, παρά τον πακτωλό εσόδων από τον βόρειο «συγγενή».

Ως εκ τούτου η ανεξαρτητοποίηση φαντάζει πια για πολλούς Σκωτσέζους ως μία ώριμη σκέψη, πολλώ δε μάλλον μετά το «στραπάτσο» με το Brexit.

Οσονούπω η κυβέρνηση Στέρτζον αναμένεται να παρουσιάσει μελέτες προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζοντας διάφορα καίρια ζητήματα για μία ανεξάρτητη Σκωτία.

Από την αλλαγή ή μη νομίσματος, τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη φορολογική πολιτική, έως την κοινωνική ασφάλιση, το εμπόριο, την ασφάλεια και την -ορατή κατά πολλούς- προοπτική ένταξης στην ΕΕ.

Για την 52χρονη Στέρτζον, η οποία μεγάλωσε στη διάρκεια αυτού που η ίδια αποκαλεί «σκοτεινές μέρες της εποχής Θάτσερ», το ζήτημα της ανεξαρτησίας αποτελεί στόχο ζωής και η επιστροφή στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» αταλάντευτη επιδίωξη.

«Ραγίζει το γυαλί»

«Εντείνεται η αίσθηση ότι, στην παρούσα μορφή του, το Ηνωμένο Βασίλειο δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Σκωτίας, της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, ίσως ακόμη και της Αγγλίας» είχε δηλώσει αμέσως μετά την περσινή επανεκλογή της.

Οι πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Βόρεια Ιρλανδία και η ιστορική νίκη του Σιν Φέιν ήρθαν να ενισχύσουν αυτή την εκτίμηση και να δώσουν νέα τροφή στα σενάρια μιας μελλοντικής ενανένωσης της διαιρεμένης νήσου.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι μόλις το 48% των Βορειοϊρλανδών στηρίζει πια την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 54% που ήταν το 2020.

Το ένα τρίτο θα ψήφιζε άμεσα υπέρ της ένωσης με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, που είναι μέλος της ΕΕ.

Το 63% θεωρεί μάλιστα πιθανό αυτό το σενάριο υπό τη «σκιά» του Brexit.

Οι… φυγόκεντρες τάσεις φαίνεται να ενισχύονται ακόμη και στην Ουαλία, που το 2016 είχε ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας στα εδάφη της πλέον να κυμαίνονται μεταξύ 21-30%, με τη στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση μεγαλύτερη στις τάξεις των νέων.

Τάση που -όπως επισημαίνει σε πρόσφατο άρθρο του στον Guardian ο Ρίτσαρντ Γουν Τζόουνς, διευθυντής του Κέντρου Διακυβέρνησης Ουαλίας και κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ- υποδαυλίζει ακούσια το ίδιο το Λονδίνο, καθώς η κυβέρνηση Τζόνσον χρησιμοποιεί το Brexit ως πρόσχημα για να περιορίσει την αποκέντρωση εξουσιών.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στην πόλη Μπούκα κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής σκοτώθηκαν τουλάχιστον 458 άνθρωποι

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής στην πόλη Μπούκα, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, σκοτώθηκαν 458 άμαχοι εκ των οποίων οι 419 εκτελέσθηκαν ή πέθαναν από βασανιστήρια, δήλωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μπούκα Μιχαηλίνα Σκόρικ- Σκαρόφσκαγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Στην επικράτεια της κοινότητας Μπούκα βρήκαμε και ταυτοποιήσαμε 458 πτώματα, ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή. Από αυτούς οι 419 σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς. Μεταξύ των νεκρών είναι 12 παιδιά, έως ηλικίας 21 ετών», δήλωσε η αντιδήμαρχος.

Μεταξύ των νεκρών 366 είναι άνδρες και 86 γυναίκες. Σύμφωνα με την Σκαρόφσκαγια, οι περισσότεροι εκτελέσθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη, 116 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα και Αγίων Πάντων.

Πόσοι βρίσκονται στα νεκροτομεία

Επίσης περισσότεροι από 50 σοροί δεν είχαν ταφεί, και βρίσκονται ακόμη στα νεκροτομεία δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι πέντε εξ αυτών δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν, μάλιστα οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν στις περιπτώσεις αυτές και το φύλο.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι όσο ζούσαν «ήσαν πολύ αδύναμοι, άρρωστοι και δεν μπορούσαν να κινηθούν ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ιερέας ο οποίος βοήθησε να ταφούν οι κάτοικοι στον ομαδικό τάφο κοντά στην εκκλησία.

Η Σκαρόφσκαγια πρόσθεσε ότι αιχμαλωτίσθηκαν 14 κάτοικοι, ενώ 10 θεωρούνται αγνοούμενοι.

Στα τέλη Ιουλίου η αστυνομία της περιοχής του Κιέβου είχε ανακοινώσει ότι στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου εντοπίσθηκαν τα πτώματα 1.448 αμάχων, εκ των οποίων 216 δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου Αντρέι Νεμπίτοφ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή 300 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών.

Τα ρωσικά στρατεύματα βρισκόντουσαν στην πόλη Μπούτσα περισσότερο από ένα μήνα. Μετά την οπισθοχώρησή τους στα τέλη Μαρτίου οι τοπικές αρχές και οι δημοσιογράφοι βρήκαν στην πόλη δεκάδες πτώματα και μαζικούς τάφους. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι τα πτώματα στους δρόμους της πόλης υπήρχαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής. Η Ρωσία αρνείται τη συμμετοχή του ρωσικού στρατού στις δολοφονίες αμάχων, χαρακτηρίζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «προβοκάτσια και σκηνοθεσία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, NovayaGazeta.europe, Sboboda.org

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Βομβαρδίσαμε κεντρική αεροπορική βάση στην Κριμαία, λέει το Κίεβο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Επίθεση σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία ανακοίνωσε ότι έκανε η Ουκρανία. Όπως αναφέρει ο Guardian, η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί κλιμάκωση από τη μεριά του Κιέβου, καθώς η Κριμαία θεωρείται περιοχή ασφαλείας για τη Μόσχα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βίντεο που αναρτήθηκε το απόγευμα της Τρίτης έδειξε μια σειρά από πολύ μεγάλες εκρήξεις στην αεροπορική βάση Σάκι, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα πίσω από τις ρωσικές γραμμές του μετώπου στα νότια της Ουκρανίας.

Η Σάκι βρίσκεται στην Νοβοφεντορίβκα και είναι η αεροπορική βάση που συνδέεται με τις επιχειρήσεις του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Δείτε βίντεο από την επίθεση

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Guardian, αυτό που είναι σημαντικό σχετικά με την επίθεση είναι η απόσταση της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο πίσω από τις ρωσικές γραμμές, γεγονός που υποδηλώνει τόσο τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων όσο και ότι τα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα στη ρωσική αεράμυνα επέτρεψαν στους πυραύλους να πετύχουν τον στόχο τους.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίθεσης, ο Φίλιπς Ο’ Μπράιεν, καθηγητής στρατηγικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο St Andrews, έγραψε στο Twitter: «Αυτό που κάνουν οι Ουκρανοί είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δείχνοντας ότι μπορούν να χτυπήσουν την Κριμαία, θα «τεντώσουν» περαιτέρω τις αμυντικές δυνατότητες της Ρωσίας. Οι Ρώσοι θα πρέπει να προστατεύσουν μια τεράστια περιοχή πίσω από τις γραμμές του μετώπου».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE2 λεπτά ago

Κωνσταντίνος Αργυρός: Για «επτανησιακή ρομαντζάδα» ο τραγουδιστής

ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την κραυγή αγωνίας του θύματος του 36χρονου με το κατσαβίδι

ΜΠΑΣΚΕΤ14 λεπτά ago

Ο Αγραβάνης πήρε… φωτιά (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ15 λεπτά ago

Ανανέωσε η Γρηγοροπούλου με Παναθηναϊκό

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Φυλακές Κορυδαλλού: Σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μετεγκατάστασή τους υπέγραψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

Επέστρεψε στη Λειψία ο Βέρνερ

ΚΟΣΜΟΣ38 λεπτά ago

Ουκρανία: Στην πόλη Μπούκα κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής σκοτώθηκαν τουλάχιστον 458 άνθρωποι

LIFESTYLE42 λεπτά ago

Ξέσπασε για τα λεφτά που «του τρώει η Παναγιώταρου» και τις χλιδάτες διακοπές

VIDEO47 λεπτά ago

Ο Γιάννης Αποστολίδης στο Δελτίο Ειδήσεων για την φωτιά στο Άγιο ‘Ορος και για την Σκιάθο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ48 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες για την εκτροπή που επιχείρησε

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή