Θα συζητήσουν επίσης την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα στρατηγική για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Λισαβόνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου θα συναντηθεί με τον πορτογάλο πρωθυπουργό και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πορτογάλο πρωθυπουργό για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, το πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Θα συζητήσουν επίσης την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα στρατηγική για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας που θα πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας και Ψηφιακής Μετάβασης της Πορτογαλίας Pedro Siza Vieira, τον υπουργό Σχεδιασμού Nelson de Sousa, τον υπουργό Υποδομών και Στέγασης Pedro Nuno Santos, την υφυπουργό, υπεύθυνη για τη στέγαση Marina Gonçalves, τον υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πορτογαλικών επιχειρήσεων Eurico Brilhante Dias, τον υφυπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Francisco André, τον αναπληρωτή γραμματέα του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος José Luís Carneiro και την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Jamila Madeira.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη θα συνοδεύουν ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και επικεφαλής της Δεξαμενής Σκέψης «In Social», ο Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ και γραμματέας Ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Καραμανώλης, υπεύθυνος για την Ψηφιοποίηση, η Στεφανία Μουρελάτου, διευθύντρια Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και ο Νικόλας Παπάζογλου, συνεργάτης του πΑροέδρου για ζητήματα κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τραγωδία στην Κρήτη: Τον βρήκε νεκρό στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι του