Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Συγκλονισμένος από τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, που βρέθηκε στην Αχαΐα. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, είπε ότι «είναι συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τη δουλειά της η Δικαιοσύνη

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά της», επεσήμανε, «δηλαδή να αποκαλυφθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά αυτά έχασαν τη ζωή τους». «Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε επίσης εμφανώς επηρεασμένος. «Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό και πρέπει να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σοκαριστική, συγκλονιστική υπόθεση», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Ionian TV, περιέγραψε το στόχο του, το βράδυ της πρώτης εκλογικής Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι «στην όχθη των νικητών και να βάλω τους όρους ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει κατεύθυνση».

Ημασταν το μεγαλύτερο κόμμα

Αναλυτικά και σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναγέννησης του κόμματος του οποίου ηγείται, ο Ν. Ανδρουλάκης περιέγραψε το στόχο, «να ξαναδεθεί η παράταξη με την κοινωνία, (άλλωστε) η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινωνία. Εμείς δεν είμαστε κόμμα κλειστών τειχών όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα στελεχών, λίγων μελών, εμείς ήμασταν το μεγαλύτερο μαζικό κόμμα της χώρας μας».

Επίσης, «περάσαμε μια περιπέτεια, με τα λάθη μας και το έργο μας. Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να αναγεννηθεί», δήλωσε εμφατικά και πρόσθεσε: «Και εκεί που πριν κάποια χρόνια συμβόλιζε την πτώση της Σοσιαλδημοκρατίας, το «pasokofication» που έλεγαν κάποιοι, θα αγωνιστώ να γίνουμε το μήνυμα της αναγέννησης των ιδεών μας».

Να ξαναφτιάξουμε την παράταξη

Επιπλέον, τόνισε, «θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξη και η αυτοοργάνωση είναι ένα κρίσιμο στοιχείο», σημείωσε απευθυνόμενος προς τους πολίτες, από κοινού με τους οποίους θα συνταχθεί το πρόγραμμα του κόμματος, άρα θα είναι ένα «λαογέννητο πρόγραμμα που θα μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για το μέλλον». Και έκλεισε τη σχετική αποστροφή με τη φράση, «οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επανα-επικαιροποιήθηκαν λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, οι ευρωπαϊκοί λαοί κατάλαβαν την αξία της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, της βιώσιμης ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου».

Τις εκλογές

Αναφορικά με τα εκλογικά σενάρια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι αποδοκιμάζεται η πολιτική του από τον ελληνικό λαό αν ο ίδιος κατεβάζει τον πήχη», ενώ μίλησε και για το δικό του πολιτικό σχέδιο: «Εμείς θέλουμε την πρώτη Κυριακή να είμαστε ισχυροί, να έχουμε πολλαπλασιάσει το ποσοστό μας, να έχουμε πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό σχηματισμού κυβέρνησης, να βάλουμε το πρόγραμμά μας και τα στελέχη μας και να πούμε: «όποιος θέλει, ακολουθεί αυτήν την πολιτική για το μέλλον της πατρίδας».

Ο Μητσοτάκης

Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί συνεργασίες, όχι την πρώτη Κυριακή, αλλά τη δεύτερη Κυριακή, πάει να πει ότι δεν το πιστεύει και κάνει στυγνούς τακτικισμούς. Βλέπει τις δημοσκοπήσεις, βλέπει πως δεν του βγαίνουν τα κουκιά και κάνει τώρα μια στροφή νομίζοντας πως θα μας πιέσει. Αλλά δεν πιεζόμαστε – κι αυτό το λέω και προς τον ΣΥΡΙΖΑ – το βράδυ των εκλογών θα υπάρχουν δύο όχθες, αυτοί που θα πανηγυρίζουν και εκείνοι που θα έχουν κατεβάσει πλερέζες. Εγώ φιλοδοξώ να είμαι στην όχθη των νικητών και να βάλω τους όρους ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει κατεύθυνση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
«Το Ναυπηγείο Ελευσίνας δεν κλείνει, τελεία και παύλα», είπε στους εργαζόμενους ο Γεωργιάδης