Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτείνει τη λήψη από την ΕΕ στοχευμένων μέτρων, ώστε ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι να μπορούν να παράγουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν μέσα από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που βρίσκεται από την Δευτέρα στο Στρασβούργο και μίλησε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του ευρωκοινοβουλίου, με την συμμετοχή του επιτρόπου Φρανς Τίμερμανς, είχε σήμερα μπαράζ επαφών με μέλη της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, προκειμένου να συνδιαμορφώσει την κατεύθυνση της λήψης των αποφάσεων της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών ενέργειας και την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ζήτησε:

– Την επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, για να περιοριστούν οι συνέπειες των αυξήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, που υφίστανται οι καταναλωτές.

– Τη ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν.

– Την ανάγκη επενδύσεων στα δίκτυα και τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των κρατών μελών και ιδιαίτερα της Ελλάδας, που είναι σχετικά ενεργειακά απομονωμένη.

– Στοχευμένα μέτρα, ώστε ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι να μπορούν να παράγουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν μέσα από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες.

– Φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Οι έμφυλες διακρίσεις που εκμηδενίζουν προσωπικότητες