

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Χαρδαλιάς: «Ευθύνη μας να θωρακίσουμε τα νέα παιδιά, για να κυνηγήσουν το δικό τους αύριο»
Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής για τα παιδιά και τους νέους, την επίδραση των νέων τεχνολογιών στη ζωή τους, αλλά και στην προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι μεγάλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς κατά τον χαιρετισμό του στο MAD Forum 2025, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.
Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε τον βαρύνοντα ρόλο που διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς των νέων, ενισχύοντας συχνά αντικοινωνικές συμπεριφορές, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ για δράσεις κοινωνικής συνοχής. «Στόχος μας, κανένας νέος άνθρωπος στο περιθώριο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «ΒιωμAttica», στο οποίο συμμετέχουν 400 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου από δομές παιδικής προστασίας, προκειμένου να τους δοθούν οι ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση και εκπαιδευτική ανάπτυξη.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μέριμνα για την εξοικείωση των νέων με τον υγιεινό τρόπο ζωής, ιδιαίτερα μέσα από την αναβάθμιση και δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων άθλησης σε όλο το Λεκανοπέδιο – μια συντονισμένη προσπάθεια, που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την υλοποίηση 280+1 μεγάλων έργων υποδομής στην επόμενη τετραετία.
Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε την ισχυρή βούληση για τη ριζική αναβάθμιση των Μητροπολιτικών Πάρκων της Περιφέρειας (Πάρκο Τρίτση, Πεδίον Άρεως, Αττικό Άλσος), τα οποία μαζί με τη δημιουργία του εμβληματικού Πρότυπου Μητροπολιτικού Πάρκου «Αέναον» στον Φαληρικό Όρμο μέχρι το 2028, θα αποτελέσουν ανοικτούς δημόσιους χώρους για αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις «με ελεύθερη είσοδο για όλους, πλήρως προσβάσιμα, ασφαλή και λειτουργικά», όπως υπογράμμισε. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα, την άκρως επιτυχή διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που «άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μετέτρεψε το άλλοτε παραμελημένο Πεδίον του Άρεως στο νέο τοπόσημο της εορταστικής Αθήνας και το Χωριό μας σε θεσμό».
Τέλος, σχολιάζοντας μια από τις βασικές θεματικές του MAD Forum, τον αντίκτυπο των μεγάλων μουσικών γεγονότων στην οικονομία, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αυτά αποτελούν «μια πολιτιστική και οικονομική επένδυση που συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του τουρισμού και την οικονομική ανάπτυξη της Αττικής μας». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ της Περιφέρειας από το καλοκαίρι του 2026, ενός νέου ετήσιου θεσμού, που στοχεύει στην προβολή της μακραίωνης πνευματικής ιστορίας και της διεθνούς ακτινοβολίας του πολιτιστικού αποτυπώματος της Αττικής.
To MAD Forum, που φέτος διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί εδώ και χρόνια μια πλατφόρμα διαλόγου για τις ψηφιακές τάσεις, τη μουσική βιομηχανία και την επιρροή της νεανικής κουλτούρας στην κοινωνία. Στα πάνελ της διοργάνωσης συμμετέχουν επαγγελματίες των ψηφιακών μέσων και της οπτικοακουστικής αγοράς, ειδικοί επιστήμονες, δημιουργοί, καλλιτέχνες και άνθρωποι από κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις και να αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις. Στις θεματικές ενότητες του φετινού φόρουμ, περιλαμβάνονται η κουλτούρα της ακύρωσης, οι νέες ψηφιακές τάσεις, η νεανική παραβατικότητα και η σημασία των μεγάλων μουσικών πολιτιστικών γεγονότων στην οικονομία της ψυχαγωγίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago
Βόλος: Θανατηφόρο τροχαίο μετά από σύγκρουση μηχανής με ΙΧ – Νεκρός 41χρονος οδηγός
-
VIDEO19 ώρες ago
ΝΕΚΡΟΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ – ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΙΧΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
-
VIDEO18 ώρες ago
ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ 80 ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Τραγωδία στου Ρέντη: Νεκρό 12χρονο κορίτσι που παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο
-
LIFESTYLE6 ώρες ago
«Ο γιος μου ήθελε να κάνει το μωρό να σιωπήσει με το μαξιλάρι και εκείνο είχε γίνει μπλε»
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο Κρήτης: Έξι άτομα συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και στέλεχος δημόσιας υπηρεσίας
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Φωτιά σε υπαίθριο χώρο στον Βοτανικό – ‘Hχησε το 112 καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες ago
Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο η οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα τόσο όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να προσβλέπουν σε καλύτερες ημέρες