Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

Nissan Qashqai: Ανανεώνοντας μια σταθερή αξία

Published

on

Qashqai 2024 15 620x350.jpg

Hιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του Qashqai που ακολουθεί μια σαφώς αιχμηρότερη σχεδιαστική προσέγγιση αλλά επωφελείται από σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις.  Σε ό,τι αφορά την νέα αισθητική του ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan στην Ευρώπη, Matthew Weaver δήλωσε αναφερόμενος στην νέα εικόνα του Qashqai, ότι «από Clark Kent το μετατρέψαμε σε Superman».

Κυρίαρχο στοιχείο της νέας όψης του, η νέα γρίλια με το χαρακτηριστικό περίπλοκο μοτίβο που αντλεί την έμπνευσή του από τις αρχαίες πανοπλίες των Ιαπώνων. Πλαισιώνεται από αιχμηρά LED ημέρας που εκτείνονται προς τα πίσω και συνδυάζονται με ένα μοτίβο πέντε μικρότερων φώτων που μιμούνται τον σχεδιασμό της γρίλιας. Τα κεντρικά φωτιστικά σώματα επωφελούνται από αυτόματη λειτουργία, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι μεγαλύτερα και υιοθετούν εξίσου μια νέα σχεδίαση ενώ αναθεωρημένος είναι και ο προφυλακτήρας, τονίζοντας το πλάτος και τη στιβαρότητα της κατασκευής. Τις αλλαγές συμπληρώνει η προσθήκη του νέου επιπέδου εξοπλισμού N Design το οποίο συνοδεύεται από βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος προστατευτικά θόλων και αναβατήρων, σε συνδυασμό με τροχούς 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό, έχει αλλάξει το φινίρισμα για το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα, έχει ενισχυθεί ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, έχουν αυξηθεί οι επιλογές για τις επενδύσεις οι οποίες αποτελούνται από δέρμα Alcantara στις πιο γενναιόδωρες εξοπλιστικές εκδόσεις.

Επιπλέον η Nissan έχει ενισχύσει το πάχος των παραθύρων για την καλύτερη ηχομόνωση της καμπίνας. Η κυρίαρχη ωστόσο αλλαγή προέρχεται από το νέο infotainment των 12,3 ιντσών το οποίο βασίζεται σε λειτουργικό Android Automotive.

H Nissan έχει φροντίσει να «εφαρμόσει» τα δικά της βελτιωμένα γραφικά προκειμένου να προσφέρει την απαραίτητη οικειότητα στους ήδη πελάτες της με την διαφορά ότι πλέον, οι μελλοντικοί αγοραστές του θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 70 εφαρμογές της Google μεταξύ των οποίων τα Google Maps και το Spotify.

Στις λειτουργίες εντάσσεται και ο ψηφιακός βοηθός της Google ο οποίος επιτρέπει μια φυσική αλληλεπίδραση και τον έλεγχο λειτουργιών όπως κλιματισμός χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να χρησιμοποιήσει τους διακόπτες. Όπως εύκολα υποθέτει κανείς το infotainment επιδέχεται αυτόματη αναβάθμιση over-the-air.

Ενισχυμένες είναι οι δυνατότητες και της σουίτας συστημάτων ασφαλείας που περιλαμβάνει σύστημα ανίχνευσης της κόπωσης του οδηγού, αυτόνομο σύστημα πέδησης, διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας καθώς και μαύρο κουτί που καταγράφει τα δεδομένα σε περίπτωση ατυχήματος. Τα συστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα ρύθμισής τους προς όφελος μιας πιο εξατομμικευμένης λειτουργίας τους.

Βελτιωμένα είναι και τα συστήματα επιτήρησης και το σύστημα περιμετρικής θέασης, Around View Monitor, το οποίο έχει εμπλουτιστεί με σύστημα διαφανούς καπό το οποίο αξιοποιώντας μια κάμερα βοηθά τον οδηγό να έχει μια καλύτερη εικόνα των όσων βρίσκονται κάτω και γύρω από τους μπροστινούς τροχούς.

Παράλληλα έχουν προστεθεί εφαρμογές όπως η δυνατότητα κλειδώματος μέσω app αλλά και εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής.

Εκεί που δεν υπάρχουν αλλαγές είναι στην γκάμα κινητήρων με τους δυνητικούς αγοραστές του να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ήπια υβριδική και full hybrid έκδοση. Η τελευταία, ισχύος 190 ίππων συνδυάζει ένα κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 1,8 kWh. Ο κινητήρας εσωτερικής αναλαμβάνει να τροφοδοτεί το ηλεκτρικό μοτέρ που αναλαμβάνει την κίνηση προσφέροντας μια εμπειρία οδήγησης που προσομοιάζει σε ηλεκτροκίνητη εμπειρία.

Η άλλη έκδοση συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρου με ήπιο υβριδικό κύκλωμα και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων προσφέροντας ισχύ 140 και 158 ίππων.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή