Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

No milk – no egg: Ο “Γολγοθάς” μιας μάνας που το παιδί της είναι αλλεργικό στο γάλα και το αυγό, η καθημερινότητα και η συγγραφή ενός βιβλίου

Published

on

no milk no egg 741x1024.png

Μπορεί μια τσίχλα να στείλει ένα μικρό παιδί με αλλεργικό σοκ στο νοσοκομείο; Το συγκεκριμένο ερώτημα φαντάζει αδιανόητο για τους περισσότερους γονείς, αλλά στην περίπτωση της Σ. Θεοχάρη συνέβη.

Η κόρη της είναι αλλεργική στο γάλα και το αυγό και εμπίπτει, μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, στο μικρό ποσοστό των ατόμων που υφίστανται αλλεργικό σοκ ακόμη και αν ένα προϊόν περάσει από μια γραμμή παραγωγής που μπορεί να περιέχει ίχνη από γάλα ή αυγό, όπως αναφέρεται στις συσκευασίες των προϊόντων. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση, η οποία οδήγησε το παιδί της κ. Θεοχάρη στο νοσοκομείο.

No milk – no egg: Ο “Γολγοθάς” μιας μάνας που το παιδί της είναι αλλεργικό στο γάλα και το αυγό, η καθημερινότητα και η συγγραφή ενός βιβλίου

Η ίδια εξήγησε ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό όταν η κόρη της, ως μωρό, δοκίμασε την πρώτη της κρέμα. Έκτοτε αναγκάστηκε να προσαρμόσει την καθημερινότητά της σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού της και το κυριότερο, όπως τόνισε η ίδια, να λειτουργεί ως άγρυπνος φρουρός για να μην καταναλώσει κάτι που θα δημιουργούσε άμεσο πρόβλημα στην υγεία του.

“Έπρεπε να σταματήσω την εργασία μου, να επιλέξω παιδικό σταθμό, σχολείο που να βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι μου, ώστε αν προκύψει το παραμικρό να είμαι δίπλα στο παιδί μου, με μια ένεση αδρεναλίνης. Χρειάστηκε να μάθω βασικά πράγματα που θα βοηθούσαν την κόρη μου αν προέκυπτε ανάγκη”.

Παράλληλα η κ. Θεοχάρη φρόντισε να προσαρμόσει την κουζίνα της στις ανάγκες των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών της κόρης της. Όπως εξήγησε εκτός από το περιστατικό με την τσίχλα, αντιμετώπισε και άλλο περιστατικό όπου η κόρη της κατανάλωσε ένα προϊόν “vegan”, το οποίο αποδείχθηκε ότι περιείχε ορό γάλακτος και την οδήγησε για μια ακόμη φορά στο νοσοκομείο. Η ίδια, προσθέτει ότι πλέον μαγειρεύει η ίδια ό,τι καταναλώνει το παιδί της, το οποίο αισίως έχει φτάσει στην ηλικία των 17 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια, αναγκάστηκε να συνοδεύει το παιδί της ακόμη και στις σχολικές εκδρομές για να υπάρχει μια στοιχειώδης ασφάλεια, αφού όπως εξήγησε κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

Η εμπειρία τόσων χρόνων καθημερινής τριβής με ένα ζήτημα που είχε άμεση σχέση με την ζωή και την υγεία του παιδιού της, την οδήγησαν και στην συγγραφή ενός βιβλίου του “No milk – no egg”, το οποίο αναφέρεται στο πώς κάποιος που έχει αλλεργία στο γάλα και το αυγό μπορεί να ζει τη ζωή του κανονικά, χωρίς να στερείται τίποτα.

Advertisement
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

BANNER 300X250
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο