Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση της στο Δήμο Νοτίου Πηλίου να προκηρύξει διαγωνισμό για την σήμανση και τον καθαρισμό των μονοπατιών της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 300.000€.

Να αναδείξουν τον περιπατητικό τουρισμό επιθυμούν στο Δήμο Νότιου Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδράμει με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 300.000€.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Πεζοπορικές διαδρομές στο Δήμο Νοτίου Πηλίου συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με  έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, από τον  δικαιούχο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πανδημίας του  κορωνοιού,  όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κάθε ηλικίας,  αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα σε δραστηριότητες μέσα στη φύση, που προάγουν την σωματική και την ψυχική υγεία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα  Leader, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των  ανθρώπων και χρηματοδοτούμε  έργα  που  στηρίζουν το λαϊκό δρομικό κίνημα, αναδεικνύουν και προστατεύουν τον φυσικό πλούτο της Θεσσαλίας και δημιουργούν  συνθήκες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού.

Συντηρούμε και καθαρίζουμε τα μονοπάτια στο Νότιο Πήλιο, ώστε οι περιπατητές  να κινούνται στο βουνό με ασφάλεια, σε καθαρές και σημασμένες διαδρομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα μονοπάτια που συντηρούνται

Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε μονοπατικές διαδρομές στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ενδεικτικά στις περιοχές: Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Νεοχώρι, Συκή, Ξινόβρυση, Αργαλαστή, Μετόχι, Λαύκος, Προμύρι, Πλατανιάς, Τρίκερι, Αγ. Κυριακή.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε εργασίες για την συντήρηση υφιστάμενων μονοπατιών, μικρού πλάτους και σχετικά μικρών κλίσεων. Γίνεται αφαίρεση ξερών κατακείμενων ξυλωδών προϊόντων (κλαδιά, κορμοί) και λίθων, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή πεζοπορία ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα. Παράλληλα  γίνεται αφαίρεση νέων θάμνων που έχουν φυτρώσει στο ίχνος του μονοπατιού, κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την ομαλή πεζοπορία και τεμαχισμός και απομάκρυνση πεσμένων κορμών.

Όλα τα προϊόντα των καθαρισμών καθώς και προϋπάρχοντα απορρίμματα απομακρύνονται, ώστε να μην δημιουργούνται σωρεύσεις εύφλεκτης ύλης και αποτίθενται σε  προσδιορισμένες θέσεις».

Αναμένουμε από τον Δήμο Νότιου Πηλίου να φωτογραφίσει τα μονοπάτια πριν και μετά τις παρεμβάσεις ώστε να διαπιστώσουμε το έργο που θα γίνει με σκοπό την εξασφάλιση ασφαλών πεζοπορικών διαδρομών. Επειδή θάμνοι θα ξαναβγούν στα μονοπάτια, κλαδιά θα μεγαλώσουν και πάλι, καλό θα ήταν να μας ενημερώσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αν στον διαγωνισμό που θα διενεργήσει θα υπάρχει και πρόβλεψη για την συντήρηση των μονοπατιών από τον ανάδοχο έστω και κάποια χρόνια ώστε του χρόνου ή λίγα χρόνια αργότερα να μην απαιτούνται εκ νέου χρήματα από την Περιφέρεια προς αυτόν τον σκοπό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τούρκος παίκτης αρνήθηκε να βάλει φανέλα κατά του πολέμου – Η εξήγηση που έδωσε