Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ντομπρόβσκις: «Οι Ρώσοι πολεμούν με ξεπερασμένες μεθόδους»

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις εξέφρασε την πεποίθηση πως η υποστήριξη της υποδομής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από άποψη ασφάλειας, οικονομίας και κοινωνίας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ανέδειξε τη σημασία ενίσχυσης της ασφάλειας των δικτύων 5G, είπε πως είναι ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας, προσθέτοντας ότι τα δίκτυα 5G δεν πρέπει να γίνουν αυτό που είναι σήμερα οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου – «ένα όπλο διεθνούς οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης:  Ecofin: Συμφωνία για χρηματοδοτικό πακέτο 18 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία το 2023

«Oι Ρώσοι πολεμούν με ξεπερασμένες μεθόδους»

Αναφερθείς ειδικότερα στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε πως η χώρα αυτή πολεμά με επιτυχία τον στρατό ενός πολύ μεγαλύτερου και ισχυρότερου αντιπάλου. Πρόκειται για τις αξίες, το θάρρος και την ηγεσία, αλλά και για τη σημασία των τεχνολογιών και των κρίσιμων υποδομών, επισήμανε και υποστήριξε πως σε μεγάλο βαθμό, οι Ρώσοι πολεμούν με ξεπερασμένες μεθόδους και συχνά χρησιμοποιούν όπλα που χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, ενώ οι Ουκρανοί είναι καλύτερα οργανωμένοι, εκπαιδευμένοι και με περισσότερα κίνητρα, δείχνουν ευελιξία και έχουν οριζόντιο συντονισμό, και κυρίως χρησιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία εξοπλισμών και λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις με βάση δεδομένα.

«Διαδίκτυο, συνδεδεμένοι στρατιώτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συστήματα πυροβολικού και πύραυλοι υψηλής ακριβείας με καθοδήγηση GPS- όλοι αυτοί οι παράγοντες εξασφαλίζουν την υπεροχή της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Όπως το έθεσε, ο πόλεμος στην Ουκρανία καταδεικνύει ότι το αδιανόητο είναι ακόμη δυνατό. Αυτή είναι η κατευθυντήρια αρχή που πρέπει να ακολουθήσουμε όταν σκεφτόμαστε για το μέλλον των τεχνολογιών, συμπλήρωσε.

Κατόπιν, υπογράμμισε τη σημασία της τεχνολογίας 5G για τις οικονομίες και τις οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο και θέλησε να αναφερθεί σε τρεις πτυχές: στην κατοχύρωση των ευρωπαϊκών αξιών στις τεχνολογίες του μέλλοντος με τη δημιουργία ισχυρών θεσμών, στην προσβασιμότητα και στην ψηφιακή ανθεκτικότητα που αποτελεί σήμερα, όπως είπε, ζήτημα ζωτικής σημασίας.

«Το 5G αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο σκέψης»

Αποκρυσταλλώνοντας την άποψη του, είπε πως το 5G δεν είναι μόνο ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο σκέψης, σε μια νέα εποχή συνδεσιμότητας. «Αυτή η νέα εποχή συνδεσιμότητας έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ταχύτητα του διαδικτύου, αλλά και στην οικονομία στο σύνολό της:

Θα δημιουργήσει νέα, ευφυή συστήματα, μπορεί να διευκολύνει νέες, πράσινες διαδικασίες- και μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προηγμένων μοντέλων παραγωγής» εκτίμησε και αξιολόγησε ως σημαντικό οι ευρωπαϊκές αξίες να στηρίξουν αυτό το τεχνολογικό άλμα. Όπως το προσδιόρισε, «θέλουμε να δούμε την ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών τεχνολογιών» και ιεράρχησε ως υψίστης σημασίας ζήτημα τη συνεργασία με εταίρους που έχουν την ίδια νοοτροπία και μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

«Θέλουμε οι αντίστοιχες νομοθεσίες μας για τα τσιπ να εφαρμοστούν χωρίς διακρίσεις»

Εν συνεχεία, ενόψει του 3ου Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ, στο οποίο θα συμμετάσχει, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην ευρω-ατλαντική συνεργασία στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη προτύπων, στην ψηφιακή ρύθμιση, στις επενδύσεις συνδεσιμότητας και στις πτυχές της ασφάλειας των προηγμένων τεχνολογιών. Επί παραδείγματι, ανέφερε πως ΕΕ και ΗΠΑ εργάζονται για την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη σχετικά με τα εργαλεία μέτρησης και αξιολόγησης για την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη και τη διαχείριση κινδύνων, καθώς και ότι συμφώνησαν να συντονίσουν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τους ημιαγωγούς. «Θέλουμε οι αντίστοιχες νομοθεσίες μας για τα τσιπ να εφαρμοστούν χωρίς διακρίσεις» τόνισε. Επίσης, επισήμανε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ εργάζονται για την καθιέρωση συνεργασίας σε τρίτες χώρες σχετικά με την ασφαλή και ανθεκτική ψηφιακή συνδεσιμότητα. Τα πρώτα αποτελέσματα των εργασιών αυτών θα ανακοινωθούν στο προσεχές Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας, σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως η ΕΕ επιδιώκει ψηφιακές συμπράξεις με αξιόπιστους εταίρους στον Ινδο-Ειρηνικό, όπως η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία και η Κορέα, προσθέτοντας ότι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, συνεχίζει να πιέζει για την επικαιροποίηση των παγκόσμιων κανόνων για το ηλεκτρονικό εμπόριο. «Φιλοδοξία μας είναι να εξασφαλίσουμε απρόσκοπτη ροή δεδομένων για τις επιχειρήσεις. Θέλουμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην αγορά και τη ρυθμιστική προβλεψιμότητα, παραμένοντας παράλληλα προσηλωμένοι στην προστασία των καταναλωτών και της ιδιωτικής ζωής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Περαιτέρω, υπογράμμισε την ανάγκη ενός πλαισίου πολιτικής, με την κατάρτιση της απαιτούμενης νομοθεσία για την παροχή ασφάλειας δικαίου. Ως προς αυτό, έκανε ειδική αναφορά στην «Ψηφιακή πυξίδα 2030», που ανακοίνωσε η ΕΕ τον Φεβρουάριο του 2021. Πρόκειται για τον οδικό χάρτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας της ΕΕ έως το 2030.

Πρώτο ορόσημο

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε πως ένα σημαντικό πρώτο ορόσημο είναι το πρόγραμμα πολιτικής για την ψηφιακή δεκαετία, που τίθεται σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023. Για πρώτη φορά, η ΕΕ θα διαθέτει μια ολοκληρωμένη δομή ψηφιακής διακυβέρνησης, με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα κράτη-μέλη παρακολουθούν την ψηφιακή τους πρόοδο, ενώ παράλληλα προχωρούν από κοινού σε κοινούς ψηφιακούς στόχους.

Τα κράτη-μέλη θα καταρτίσουν στρατηγικούς οδικούς χάρτες που θα περιγράφουν τις εθνικές τους πορείες και τις δράσεις που θα αναλάβουν για την επίτευξή τους. Η πρώτη ετήσια έκθεση για την κατάσταση της ψηφιακής δεκαετίας θα πρέπει να δημοσιευθεί τον Ιούνιο του 2023. Σε αυτό το πλαίσιο, ειδική μνεία έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρώπης» τόνισε και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής, τα κράτη – μέλη έχουν ως επί το πλείστον υπερβεί τους στόχους τους για τις ψηφιακές δαπάνες του 20%. «Συνολικά, περίπου το 26% της χρηματοδότησης δαπανάται για την ψηφιακή τεχνολογία. Αυτό είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο σημάδι» επισήμανε.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Συνελήφθησαν στη Ρόδο έξι άτομα για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

Φαβορί για Πούλισικ η Γιουβέντους

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Ουκρανία: Το Ευρωκοινοβούλιο συμφωνεί με την αύξηση παραγωγής πυρομαχικών στην ΕΕ

LIFESTYLE18 λεπτά ago

Τι έλεγε το μήνυμα στο φόρεμα που έβαλε στο πάρτι για τη βάφτιση της κόρης της

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Παραλίες: Ποιες είναι κατάλληλες για κολύμπι στην Αττική και ποιες όχι

ΚΟΣΜΟΣ30 λεπτά ago

Μουσταφά Μπαργούτι: «Το Ισραήλ εφαρμόζει απαρτχάιντ – η “λύση δύο κρατών” έχει τελειώσει»

LIFESTYLE36 λεπτά ago

Οι “πειρασμοί” που θέλουμε να προσθέσουμε στο νεσεσέρ τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού

ΕΛΛΑΔΑ42 λεπτά ago

Μύκονος: Μπουλντόζες στην Ψαρρού και στον Πάνορμο

ΚΟΣΜΟΣ48 λεπτά ago

Ισραήλ: Γυναίκα πεθαίνει έπειτα από 22 χρόνια σε κώμα εξαιτίας επίθεσης βομβιστή-καμικάζι

LIFESTYLE54 λεπτά ago

Αυτά τα face mists ενυδατώνουν, δροσίζουν και ανανεώνουν την επιδερμίδα στη στιγμή

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Νεαρός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στην παραλία του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη και πάλι στον Βόλο- Πέθανε 40χρονη

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Παντρεύτηκε με τον σύντροφό της, Πάνο Μιχαλόπουλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε γνωστός 69χρονος επαγγελματίας στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Διασωληνωμένη η Διευθύντρια Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου – Έκκληση για αίμα

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Δεξίωση της Τουριστικής Εταιρείας ‘’Dolphins of Greece’’προς τους Αυστριακούς Τουριστικούς Πράκτορες ‘’Springer’’ στο Ηotel ‘’Oniro’’ -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Θεσσαλονίκη: Οχιά δάγκωσε εθελόντρια ερπετολόγο σε σχολείο – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago

Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή