Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Ο 33χρονος Δημήτρης Κάντας σκοτώθηκε στο Mont Blanc

Published

on

dimitris kantas patra.jpg

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην ορειβατική κοινότητα της Πάτρας και όχι μόνο ο τραγικός θάνατος του 33χρονου Δημήτρη Κάντα. Ο 33χρονος ορειβάτης από την Πάτρα βρήκε τραγικό θάνατο κατά την κατάβασή του στον φονικό διάδρομο Goûter στο Mont Blanc. Ο άτυχος ορειβάτης, φυσικός, αθλητής και λάτρης των βουνών, έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, χωρίς περιθώριο σωτηρίας. Οι γαλλικές Αρχές κάνουν λόγο για τεχνικό λάθος σε ένα σημείο που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους

Διαβάστε: Άλπεις: Τραγικός θάνατος για 33χρονο ορειβάτη από την Πάτρα, πέθανε στον ”διάδρομο του θανάτου” του Mont Blanc

Θλίψη στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο για τον 33χρονο από την Πάτρα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Πάτρας εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο του νεαρού ορειβάτη, που ήταν φυσικός, αθλητής του μπάσκετ και αλπινιστής.

Σε ανάρτησή του, ο Σύλλογος κάνει λόγο για έναν «δραστήριο και αγαπητό άνθρωπο, μέλος της ορειβατικής κοινότητας με πάθος για το βουνό, την ελευθερία και την εξερεύνηση».

Σε ανάρτησή του, ο ΕΟΣ Πάτρας γράφει: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια του Δημήτρη Κάντα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση στον ορεινό όγκο του Mont Blanc, στη Γαλλία.

Advertisement




Ο Δημήτρης ήταν ένας δραστήριος και αγαπητός άνθρωπος, μέλος της ορειβατικής κοινότητας, με πάθος για το βουνό, την ελευθερία και την εξερεύνηση.

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με εκτίμηση και σεβασμό.

Καλό ταξίδι Δημήτρη».

Advertisement

Έπεσε στο κενό κατά την κατάβαση

Ο άτυχος Δημήτρης Κάντας φέρεται να πέθανε χάνοντας την ισορροπία του και πέφτοντας στο κενό κατά την κατάβαση από το καταφύγιο Goûter, σε υψόμετρο 3.835 μέτρων. Το συγκεκριμένο καταφύγιο θεωρείται ο τελευταίος σταθμός για τους ορειβάτες που ανεβαίνουν στο Mont Blanc από τη δημοφιλέστερη διαδρομή. Η κατάβαση θεωρείται εξίσου σημαντική και συχνά πιο επικίνδυνη, λόγω της κόπωσης, της αλλαγής καιρού αλλά και της διέλευσης από το Grand Couloir, που είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της διαδρομής.

Αμέσως αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Ορεινή Χωροφυλακή του Σαμονί. Στο σημείο επιχείρησε το ελικόπτερο Dragon 74 της Πολιτικής Ασφάλειας. Όμως οι διασώστες δεν κατάφεραν να προσφέρουν βοήθεια. Ο 33χρονος Δημήτρης είχε ήδη καταλήξει.

Δημοσίευμα για το τραγικό συμβάν φιλοξενεί η Liberation που αναφέρει ότι ο ορειβάτης, ελληνικής υπηκοότητας «έφερε “βαρύ σακίδιο” και πιθανόν υπέπεσε σε “τεχνικό λάθος”». Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής αποκαλείται «διάδρομος του θανάτου» καθώς έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 άτομα και είναι γνωστό για τις καθημερινές κατολισθήσεις βράχων το καλοκαίρι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Liberation:

Βρέθηκε νεκρός ακόμη ένας άνθρωπος σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του ορεινού όγκου του Μον Μπλαν. Ένας 33χρονος άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα 4 Αυγούστου, έπειτα από πτώση στο άνω τμήμα του διαδρόμου Goûter, όπως ανακοίνωσε η Ορεινή Χωροφυλακή του Chamonix (PGHM) στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του France 3 Auvergne-Rhône-Alpes.

Ο άνδρας, σύμφωνα με την PGHM, έφερε «βαρύ σακίδιο» και πιθανόν υπέπεσε σε «τεχνικό λάθος». Η σορός του εντοπίστηκε αργά το πρωί από διασώστες, αφού είχε πέσει αρκετές εκατοντάδες μέτρα. Ο άτυχος ορειβάτης κατέβαινε μόνος και χωρίς σχοινί. Η πτώση του, όπως αναφέρουν οι αρχές, μπορεί να οφείλεται σε «συνδυασμό παραγόντων» όπως η «κόπωση», το «βαρύ σακίδιο» ή μια «στιγμιαία έλλειψη προσοχής».

Advertisement

Ο διάδρομος Goûter, που βρίσκεται κάτω από το καταφύγιο Goûter (το υψηλότερο της Γαλλίας, στα 3.835 μέτρα), είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της κλασικής διαδρομής προς την κορυφή του Μον Μπλαν. Περισσότερα από εκατό άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό το επικίνδυνο τμήμα της διαδρομής, το οποίο αποκαλείται συχνά «διάδρομος του θανάτου» και είναι γνωστό για τις καθημερινές κατολισθήσεις βράχων το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, μια 24χρονη Αμερικανίδα είχε επίσης χάσει τη ζωή της στο ίδιο σημείο.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο