Connect with us
banner epikhirisis

LIFESTYLE

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει για τη ζωή μακριά από την τηλεόραση για εννέα χρόνια και την στροφή στα βιβλία – “Μόνασα”(Βίντεο)

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» βρέθηκε ο Αλέκος Συσσοβίτης το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου, παραχωρώντας μια συνέντευξη με προσωπικές εξομολογήσεις για τη ζωή, τη γνώση, την αυτογνωσία και τη σχέση του με τα βιβλία. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι να στραφεί στη μελέτη και την ανάγνωση, αποκαλύπτοντας πως για αρκετά χρόνια αναζητούσε απαντήσεις μέσα από τους ανθρώπους και τις εμπειρίες της καθημερινότητας.Μάλιστα, περιέγραψε τη μεγάλη αλλαγή που έκανε στη ζωή του μετά τα 30 του χρόνια, όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από συνήθειες της καθημερινότητας και να αφιερωθεί στη μελέτη και την προσωπική αναζήτηση.

Διαβάστε: Αλέκος Συσσοβίτης: “Δεν έφτασα ποτέ κοντά στον γάμο” – Η σχέση με τη μητέρα του και η απώλεια φίλου από AIDS (Βίντεο)

Αλέκος Συσσοβίτης : «Έδωσα την τηλεόραση για 9 χρόνια και κάθισα και μόνασα»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης εξήγησε πως άργησε να ανακαλύψει τη δύναμη των βιβλίων, καθώς στα νεότερα χρόνια του προτιμούσε να μαθαίνει μέσα από την επαφή με τους ανθρώπους και τις εμπειρίες της ζωής.«Εγώ άργησα να διαβάσω. Αντί να διαβάσω από τα 20 στα 30 μου, διάβασα εκεί τον δρόμο και έμαθα. Πήρα τη σοφία του δρόμου, επικοινωνώντας με ανθρώπους και προσπαθώντας να δω τις ιστορίες τους και να καταλάβω και τον εαυτό μου. Στα 30 με τα 40 κάθισα και διάβασα στο σπίτι. Έδωσα την τηλεόραση 9 χρόνια στον κουμπάρο μου, δεν είχα τηλεόραση σπίτι, πήγα αγόρασα βιβλία και κάθισα και μόνασα».

Το βιβλίο που τον σημάδεψε

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η ανάγνωση τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας παράλληλα το βιβλίο που τον επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλο.«Από τις δικές μου ψυχολογικές ανησυχίες και καταβολές ξεκίνησαν όλα. Στα αναγνώσματα προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου και να πάρεις λύσεις, όσες μπορείς. Το βιβλίο που με έχει χαρακτηρίσει είναι το “Τάδε έφη Ζαρατούστρα” του Νίτσε. Όταν κάναμε την “Αίθουσα του Θρόνου” στην τηλεόραση, το είχα εδώ στη μασχάλη».

Η αναφορά στον Θουκυδίδη και τον χαρακτήρα των Ελλήνων

Ο Αλέκος Συσσοβίτης στάθηκε ιδιαίτερα στον «Πελοποννησιακό Πόλεμο» του Θουκυδίδη, εξηγώντας πως μέσα από το έργο κατάφερε να κατανοήσει βαθύτερα την ανθρώπινη φύση και την ελληνική ιδιοσυγκρασία.«Όταν διάβασα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο του Θουκυδίδη, κατάλαβα ποιοι είμαστε. Εκεί καταλαβαίνεις ότι το μέτρο μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή για κάθε άνθρωπο, από τον μεγαλύτερο βασιλιά μέχρι τον πιο φτωχό άνθρωπο. Ο Έλληνας είναι ο λαός που γεννάει τον μεγαλύτερο ήρωα και τον μεγαλύτερο προδότη. Και αυτό ιστορικά το έχουμε δει».

Advertisement

«Ο πειρασμός μεγαλώνει όταν βρίσκεσαι σε θέση εξουσίας»

Κλείνοντας, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης και στον τρόπο με τον οποίο η εξουσία μπορεί να ενισχύσει τους πειρασμούς. «Ο καθένας από εμάς θα ήθελε να πληρώσει λιγότερο φόρο, να έχει μαύρα χρήματα. Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να θέλουμε και εμείς να κερδίσουμε για την πάρτη μας. Όταν όμως κάθεσαι σε πιο ηγετική θέση, ο πειρασμός γίνεται πολύ μεγαλύτερος».

Περισσότερα στο parapolitika.gr

Advertisement

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο