ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο Δημήτρης Δεληγιάννης γράφει για μία διαφορετική εκδήλωση


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Του Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδημάρχου Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στον απόηχο της συγκέντρωσης αντιπροσώπων 100 και πλέον φορέων στο JOIST για την Πόλη που Μαθαίνει την περασμένη Πέμπτη…
Τι κάνει μια εκδήλωση επιτυχημένη; Το μοναδικό γεγονός της συγκέντρωσης ενός τόσο μεγάλου αριθμού φορέων παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες; Η καλή οργάνωση της εκδήλωσης; Hεπιλογή του χώρου ενός Πάρκου Καινοτομίας; Ή, μήπως, κάτι περισσότερο;
Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για την ευκαιρία που δόθηκε στους φορείς να συνδιαμορφώσουν ένα σχέδιο δράσης για το χτίσιμο μιας Πόλης που Μαθαίνει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αναφέρθηκαν στη συμμετοχή τους σε μια οργανωμένη διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου που κράτησε πάνω από 3 ώρες. Και υπογράμμισαν την επιλογή, πάνω απ’ όλα, να ακουστεί η φωνή του πολίτη.
7 χρόνια πριν ο μεγάλος Δάσκαλος Peter Jarvis, στην πρώτη εκδήλωση στην πόλη μας για την Πόλη που Μαθαίνει, μιλούσε για την έννοια της βιωμένης δημοκρατίας και για “ακτιβιστές εκπαιδευτές”, που λειτουργούν ως καταλύτες σε μια κοινωνία που πρέπει να αλλάξει για να επιβιώσει. Στην επόμενη περίοδο ζήσαμε πολλά. Την αναγνώριση των προσπαθειών της πόλης σε παγκόσμιο επίπεδο. Την οργάνωση πληθώρας δράσεων και νέων θεσμών, όπως η Κατασκήνωση στην Πόλη, το Πανεπιστήμιο των Πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Και μαζί σίγουρα και αστοχίες, τη δυσκολία στην αλλαγή με την εφαρμογή του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τη γιγάντωση των κοινωνικών προβλημάτων στην περίοδο της πανδημίας, το αβέβαιο μέλλον.
Οι κρίσεις της τελευταίας περιόδου γονάτισαν τις κοινωνίες μας. Ταυτόχρονα, όμως, μας έκαναν πιο σοφούς. Μας υπενθύμισαν τη σπουδαιότητα της επιστημονικής γνώσης και την αξία του να είναι κανείς υγιής. Τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων. Τη σημασία σε μια κοινωνία να υπάρχουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, ένα τείχος δημοκρατίας απέναντι στις σειρήνες του φασισμού και του ρατσισμού.
Η πόλη είναι οι άνθρωποι. Μια κοινωνία μάθησης μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας για τη λειτουργία του δημόσιου χώρου, για την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Έτσι θα αποδειχθούν και πραγματικά αποτελεσματικές οι όποιες παρεμβάσεις για την κοινωνία του μέλλοντός μας. Σε συνδυασμό με την μεγάλη πρόκληση, που είναι η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη.
Και έτσι συνεχίζουμε…

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο κουρνιαχτός τους κρατάει «έγκλειστους» στα σπίτια τους αυγουστιάτικα… (φωτο) –


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα έργα προχωρούν με αργούς ρυθμούς στο ύψος της οδού Κραννώνος στη Λάρισα, καταγγέλλει στο onlarissa.gr, κάτοικος τα περιοχής, με αποτέλεσμα εδώ και πολύ καιρό στην συγκεκριμένη περιοχή να πνίγονται στην «σκόνη» λόγω των εργασιών της ΔΕΥΑΛ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Ενώ έχουν καλύψει με αδρανές υλικό τις εκσκαφές δεν έχουν τοποθετήσει άσφαλτο», αναφέρει ο αναγνώστης της εφημερίδας στην καταγγελία του, την οποία συνοδεύει και με σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Δείτε τα όσα αναφέρει:
«Θα ήθελα παρακαλώ να αναδείξετε ένα μείζον θέμα που μας απασχολεί ως πολίτες και συγκεκριμένα στη γειτονιά μας στο ύψος της Κραννωνος.
Έχει εδώ και 1 μήνα περίπου που γίνονται έργα από τη ΔΕΥΑΛ επί των κάθετων οδών της Κραννωνος και πλέον μια βδομάδα πάνω στη Κραννώνος. Έχουμε γεμίσει χώματα μέσα στα σπίτια μας.
Τα έργα προχωρούν με αργούς ρυθμούς και ενώ έχουν καλύψει με αδρανές υλικό τις εκσκαφές δεν έχουν τοποθετήσει άσφαλτο.
Αύγουστος και δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας να αερίσουμε, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σκόνης στη περιοχή».
Δείτε φωτογραφίες:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το καμίνι που “ντουμανιάζει” Πλαταμώνα και Παντελεήμονα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την άμεση διακοπή λειτουργίας του καμινιού που “πνίγει” κυριολεκτικά με καπνούς καθημερινά Πλαταμώνα και Παντελεήμονα απαίτησαν κάτοικοι, επαγγελματίες και παραθεριστές των δύο περιοχών με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στον κόμβο προς Παλαιό Παντελεήμονα στο ύψος του ξενοδοχείου Maxim, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά που κρατούσαν πλακάτ τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να έχει επιτραπεί η λειτουργία μιας επιχείρησης με τέτοια δραστηριότητα και με τέτοιο αντίκτυπο σε τουριστική περιοχή και στο περιβάλλον στο συγκεκριμένο σημείο, ζημιώνοντας τον τουρισμό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Το παρών έδωσαν μεταξύ αλλων ο Δήμαρχος Δίον – Ολύμπου κ. Γερολιόλιος, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκούφα, ο Λαρισαίος επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Βαϊούλης, πολύς κόσμος, δημοτικοί σύμβουλοι και οικογένειες της περιοχής.
Αποφασίστηκε άμεσα ο Δήμος Δίον – Ολύμπου να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να διακοπεί το συντομότερο η λειτουργία της επιχείρησης που εδώ και εβδομάδες προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.
Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:
newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
MEDIA14 ώρες ago
Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 ώρες ago
36χρονος απείλησε τη γυναίκα του με κατσαβίδι – «θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες