Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλον Μασκ έδωσε 15 εκατ. δολάρια σε Ρεπουμπλικάνους συμμάχους λίγο πριν ανακοινώσει το δικό του κόμμα

Published

on

ap25190403362592 e1754026127248 1024x617.jpg

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ δώρισε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο σε super PACs που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του επόμενου έτους, όπως δείχνουν νέα στοιχεία για τη χρηματοδότηση εκστρατειών, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Οι δωρεές των 5 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία προς τα MAGA Inc., το Senate Leadership Fund και το Congressional Leadership Fund πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιουνίου — σε μια περίοδο έντονων διαφωνιών του Μασκ με τον Πρόεδρο Τραμπ για νομοσχέδια ομοσπονδιακής δαπάνης — και μόλις λίγες ημέρες πριν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοινώσει ότι θα ιδρύσει το δικό του πολιτικό κόμμα.

Οι πρόσφατα αποκαλυφθείσες δωρεές υπογραμμίζουν την υπέρμετρη επιρροή του Μασκ στην αμερικανική πολιτική και εγείρουν νέες ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας στις μελλοντικές εκλογές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αναδείχθηκε στα έγγραφα της Πέμπτης ως ο μεγαλύτερος μεμονωμένος δωρητής σε κάθε ένα από αυτά τα υπερ-Ταμεία (super PACs) του Κογκρέσου. Επιπλέον, οι εκθέσεις εκστρατειών προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών δείχνουν ότι φέτος ο Μασκ επένδυσε περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα στο America PAC, το υπερ-Ταμείο που εποπτεύει – προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να επηρεάσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης για το Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν.

Ο Έλον Μασκ έδωσε 15 εκατ. δολάρια σε Ρεπουμπλικάνους συμμάχους λίγο πριν ανακοινώσει το δικό του κόμμα
(AP Photo/Evan Vucci)

Στις εκλογές του 2024, ο Μασκ ξόδεψε πάνω από 290 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ και των υποψήφιων της προτίμησής του στο Κογκρέσο. Υπηρέτησε ως κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και ηγέτης του Τμήματος Κυβερνητικής Αποδοτικότητας για αρκετούς μήνες μέσα στο έτος, πριν αποσυρθεί από τις κυβερνητικές του δραστηριότητες για να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις του.

Τότε, είχε δώσει το στίγμα ότι ίσως περιορίσει και τις πολιτικές του δαπάνες.

Advertisement

Ωστόσο, στις αρχές Ιουλίου, ο Μασκ ξανάρχισε τη δημόσια αντιπαράθεση με τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου σχετικά με νομοσχέδια εσωτερικής πολιτικής που, όπως δήλωσε, θα διογκώσουν το έλλειμμα.

Δεσμεύτηκε επίσης να δημιουργήσει το America Party, αν και υπάρχουν λίγα σημάδια ότι έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η έκθεση της Πέμπτης προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών καλύπτει τη δραστηριότητα του υπερ-Ταμείου του μόνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σχετική είδηση: Η Γαλλία ξεκινά ποινική έρευνα για το Χ του Μασκ για παραποίηση αλγορίθμου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Advertisement



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο