Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο φοιτητής ζει απαξίωση, ο αγρότης εξαθλίωση, ο πολίτης απογείωση τιμών, ο Κυριάκος «στη χώρα της χρονιάς»

Capture 25.jpg

Λάστιχα…

Θαυμάζει τον Σημίτη στο βαθμό που θα πάει να σκάσει λάστιχα ο Πρωθυπουργός; Επειδή γνωρίζουμε ότι πρωθυπουργός είναι μεγάλος θαυμαστής του (όπως έδειξε και η παρουσία του στην τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη). Και επειδή η Τζέλα δεν ξεχνά… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έλεγαν τότε από το περιβάλλον του, δεν πήγε στην εκδήλωση μόνο για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και για δείξει τη σχέση που οικοδόμησε με το κέντρο, αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα.

Τι έγινε το 1997; Νωρίς το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου 1997, με εντολή της κυβέρνησης Σημίτη, τα ΜΑΤ ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ που βρίσκονταν σταθμευμένα στην Εθνική οδό στις Μικροθήβες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του αγροτικού κόσμου. Και κάπως έτσι, ως φάρσα η πολιτική ζωή της χώρας μας επαναλαμβάνεται για να μας θυμίζει συνεχώς ότι οι κυβερνήσεις έχουν αλλεργία στο διάλογο. Και είναι απογοήτευση όταν γίνεται από εκείνες που έχουν τη μεταρρύθμιση ψωμοτύρι.

Αλλά η μεταρρύθμιση για το Μέγαρο Μαξίμου είναι μία έννοια ευρεία…. Έχει μία αόριστη σημασία. Πως ρωτάμε τι είναι ο έρωτας; Τι είναι αγάπη;

Και έχει επίσης ευρεία εφαρμογή, όπως οι αντιβιώσεις ευρέως φάσματος. Μεταρρυθμίσεις α λα non paper. Για παράδειγμα, πως βαφτίστηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Μεταρρύθμιση. Τώρα, στο μέτωπο των αγροτών το αφήγημα είναι ένα: όλοι (στον πλανήτη ΓΗ) έχουν πρόβλημα, όλοι έχουν ακρίβεια, οι «έξω» μας την έφεραν, αλλά εμείς στην κυβέρνηση έχουμε ανακοινώσει τα καλύτερα μέτρα. Άρα γιατί διαμαρτύρεστε κύριοι;

Φαντασία

Φανταστείτε την Δευτέρα να περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου 7 – 10 αγροτοσυνδικαλιστές – «ψημένοι» άνθρωποι από τον ήλιο και τη βροχή – με τις τηλεοπτικές κάμερες ξοπίσω τους. Και φυσικά να τους υποδέχεται – για λόγους αστικής ευγένειας η έννοια της «υποδοχής» – ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εικόνα

Και πριν φύγουν οι κάμερες – παίρνοντας τα σχετικά πλάνα – ο ένας επισκέπτης μετά τον άλλο να αρχίσουν να του λένε τα διάφορα. Ξέρετε περί αποζημιώσεων και τα συναφή. Και τον πρωθυπουργό, με εμφανή αμηχανία και το αντίστοιχο χαμόγελο, να χάνει την … φωνή του μπροστά στους ανθρώπους του κάμπου που δεν έχουν να χάσουν και τίποτα! Μπορείτε να το κάνετε εικόνα;

Αναβολή

Ε, λοιπόν γι΄ αυτό τον ακριβώς τον λόγο ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι αναβάλλεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών. Και μετατέθηκε σε άλλη μέρα, χωρίς να αποσαφηνιστεί ποια θα είναι! Διότι όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης «πρέπει να προσδιοριστεί από την πλευρά των αγροτών η σύνθεση της αντιπροσωπείας». Μην έχουμε και τίποτα απρόοπτα. Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε!

Φρονιμότερα

Να σας επισημάνω επίσης ότι αρχικά την Δευτέρα ως ημέρα συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αγρότες την ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης. Και όπως αντιλαμβάνεστε… φρονιμότερες σκέψεις, που αφορούν στην προστασία της εικόνας του πρωθυπουργού, ανάγκασαν τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να ανακρούσουν πρύμναν. Και την δουλειά την ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας.

Ωρίμανση

Είπε όμως και κάτι άλλο ο κ. Βορίδης, να ωριμάσουν από την πλευρά της κυβέρνησης αυτά που σκέφτεται και τι έχει να συζητήσει μαζί τους! Ενδιαφέρον. Δηλαδή υπάρχουν νέα πράγματα που «σκέφτεται» η κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν ωριμάσει ακόμη. Ουπς!

Λεφτά!

Και αιφνιδίως εκεί που ο ΕΛΓΑ, ξέρετε, ο οργανισμός που τον πληρώνουν όλοι οι αγρότες, είχε ξεμείνει από λεφτά – λίγο ακόμη και ο διοικητής του θα έβγαζε έξω τις τσέπες του παντελονιού του για να δείξει ότι «δεν υπάρχει φράγκο» – βρήκε! Θαύμα! Θαύμα! Μου ήρθε στο μυαλό ο βιβλικός γάμος της Κανά….

Από τον ΕΛΓΑ

Χθες, λοιπόν, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο διοικητής του οργανισμού, ανακοίνωσε πως ο ΕΛΓΑ ως τις 14 Φεβρουαρίου – η ημέρα των ερωτευμένων θα είναι μία χαρωπή μέρα για τους αγρότες, θα μπορούν να την γιορτάσουν! – θα καταβληθούν 110 εκατ. ευρώ που αφορούν στις αποζημιώσεις των καταστροφών της φυτικής παραγωγής. Και μαζί – το τονίζουν αυτό – με προκαταβολές αποζημιώσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα έχουν αποδοθεί συνολικά 260 εκατ. ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας. Μάλιστα! Μόλις «μάρσαραν» τα τρακτέρ και τα λεφτά ήρθαν από τις Βρυξέλλες και ξεπεράστηκαν και τα εμπόδια της γραφειοκρατίας. Τελικά κι ο άγιος φοβέρα θέλει….

Και παρέα;

Μία ακόμη Πέμπτη, ημέρα χαράς για χιλιάδες φοιτητές, που γέμισαν όχι μόνο τους δρόμους της Αθήνας, διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου, που παρουσίασε προχθές ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Ολη αυτή η διαμαρτυρία – να μου το θυμηθείτε – θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στις εκλογικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα δεν γνωρίζω αν στη διαδήλωση της επόμενης Πέμπτης η εκπαιδευτική κοινότητα θα έχει και … παρέα στους δρόμους! Τους αγρότες….

Θα καταγραφεί;

Εκτός από την παιδεία, την αγροτική παραγωγή και η υγεία βρίσκεται σε επίσης καλό επίπεδο! Αν μη τι άλλο το απέδειξε χθες το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και θα γίνονται μόνο έκτακτα. Εξαιρετικά! Από το καλό στο καλύτερο…. Ο λόγος είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων και νοσηλευτών. Μία ακόμη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Ελπίζω στην επόμενη έκδοση του να την καταγράψει ο Economist!

Μόνο οι … τυχεροί!

Φαντάζομαι ότι αρκετοί από εσάς γνωρίζετε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου νοσοκομείου για τα παιδιά. Δηλαδή οι … «τυχεροί» που είχαν προγραμματίσει χειρουργεία για τα παιδιά τους πρέπει να αναζητήσουν κάποιο ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο και φυσικά να πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα. Κι όσοι δεν έχουν; Ε, ο ήλιος δεν ανατέλλει για … όλους (!) αλλά μόνο για τους τυχερούς… Ετσι δεν είναι;

Βαριά!

Κι όμως το πήραν πολύ βαριά! Εννοώ την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και βγήκαν αυτοί οι – «κακό χρόνο νάχουνε» – κκ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης και το πανηγύρισαν. Το πάλεψε ο φουκαράς ο Βέμπερ όσο μπορούσε, αλλά τι να κάνει μόνος του, ένας άνθρωπος ήταν, κι αντιμέτωπος με τα θηρία, του Die Linke, των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών; Αγριοι άνθρωποι…. Επεσαν πάνω στον πολυχρονεμένο μας να τον «κατασπαράξουν»! Και να του κόψουν το ευρωπαϊκό του μέλλον. Αν είναι δυνατόν!

Τον χολόσκασαν…

Και τι έκανε ο άνθρωπος – για τον κ. Μητσοτάκη, όπως καταλαβαίνετε, αναφέρομαι – άκουγε τον μισό πολιτικό κόσμο και ων ουκ έστιν αριθμός, αλλά από ενδιαφέρον! Για να μαθαίνει αν είναι καλά κι αν χρειάζεται να τους βοηθήσει! Κουκουλώνουν, λέει το έγκλημα των Τεμπών. Ναι, αλλά η κουκούλα θα είναι φαρδιά, ευρύχωρη, θα χωράει πολλούς μέσα! Για τον έλεγχο του Τύπου και το «107», δηλαδή θα κόψουμε τον ενθουσιασμό και τον οίστρο της ευτυχίας στον κόσμο. Δεν πάνε να φάνε βελανίδια – λέω εγώ! Τον χολόσκασαν τον άνθρωπο! Πήρε τηλέφωνο στον Economist και έλεγε τον καημό του. Τελικά μόνο αυτοί τον καταλαβαίνουν….

Αγιος ο Θεός…

Εν τω μεταξύ η περίφημη εκδήλωση των «δελφίνων» – την Τρίτη, στο θέατρο «Αλφα», στην Πατησίων – κινδυνεύει να μετατραπεί σε … «θέατρο σκιών»! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Μανόλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος, μάλλον, το φοβάται το κακό – υπάρχουν και προηγούμενα… – χθες παρ΄ ότι κρητικός το γύρισε στο … τσάμικο! Δήλωσε πως η απάντηση απέναντι στον Μητσοτάκη είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και μετά έκανε τον σταυρό του….

Ζαλάδες!

Ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας «πάει κι έρχεται» για να υποδηλώσει την πολιτική του ύπαρξη, λέγοντας πως την συνεργασία της κεντροαριστεράς την ζητάει και την συζητάει ο κόσμος. Σωστό! Αλλά οι προσωπικές φιλοδοξίες μερικές φορές μπορεί να ζαλίζουν τους ανθρώπους. Γι΄ αυτό υπάρχουν κι οι δραμαμίνες….

Μόνη…

Και η κυρία Εφη Αχτσιόγλου ξάφνου βρέθηκε μόνη της. Η «Νέα Αριστερά» δεν υπάρχει πουθενά. Κι όχι μόνο αυτό. Εχετε προσέξει ότι κανένα από τα παλιά στελέχη δεν… Πχ ο κ. Νίκος Φίλης, ή ο κ. Νίκος Βούτσης ή ακόμη και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, έχουν χαθεί από το προσκήνιο. Και στο συγκεκριμένο θέμα ουδείς έχει βγει να το υπερασπιστεί; Αν το έχετε παρατηρήσει σωστά το έχετε παρατηρήσει. Διότι πρόκειται για πρωτοβουλία της κ. Αχτσιόγλου, που δεν καλύπτει ούτε την παλιά της τάση, τους «6+6». Και δεν νομίζω ότι αυτές οι ημέρες είναι ευχάριστες – εντός τους κομματικού της σχηματισμού – για την πρώην υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ….

Διάβημα;

Τελικώς όλη αυτή η πρωτοβουλία από μία ελπιδοφόρα εκδήλωση – όπως την σχεδίασαν η κυρία Αχτσιόγλου και ο κ. Τεμπονέρας, ο κ. Χριστοδουλάκης είναι … «αθώος του αίματος»! – κατέληξε σε … «απενενοημένο διάβημα»!

Περισσότερα Εδω

Comments
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement Ontopoulos
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή