Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Φοίβος Μιχαλόπουλος εξηγεί πως γίνεται με 63 γήπεδα στην πόλη να μην βρίσκεις τερέν να παίξεις… –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Όταν η 16χρονη σήμερα Μιχαέλα Λάκη – το next big thing του ελληνικού τένις μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκαρη – η οποία σηκώνει το τρόπαιο στο Tennis Europe, παίζει σε Grand Slam, είναι σε παγκόσμια κατάταξη 3η στην κατηγορία Κ14 και 21η στην Κ18, όχι μόνο κατάγεται από την Λάρισα, αλλά έχει προπονητή τον Λαρισαίο Φοίβο Μιχαλόπουλο του Tennis Icon, είναι λογικό να δημιουργείται μια δυναμική στη Λάρισα γύρω από το άθλημα του τένις που, άλλωστε, μετά τις επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκαρη, είναι η νέα λατρεία σε πανελλήνιο επίπεδο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είναι όμως η Μιχαέλα ένα πυροτέχνημα για την πόλη της Λάρισας; Πως έφτασε η Λάρισα να αποτελεί τενιστικό αγωνιστικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα; Πόσο πίσω πάει η ιστορία του τένις στην πόλη; Πως γίνεται με 63 γήπεδα τένις να μην βρίσκει κανείς τερέν να παίξει;

Είναι γεγονός, αν και όχι ευρέως γνωστό, ότι το τένις στη Λάρισα έχει μια μακρά διαδρομή, πολύ μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας που παρατηρήθηκε μια έκρηξη σε ιδιωτικές επενδύσεις σε tennis clubs και εγκαταστάσεις. Μεγαλύτερη από την προσοχή που έχει προσελκύσει την τελευταία τριετία – με αποκορύφωμα το 2021 με τις επιτυχίες Τσιτσιπά, Σάκαρη και  Μιχαέλας Λάκη – το άθλημα για τους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους, που σπεύδουν να κάνουν μαθήματα και να παίξουν τένις με μανία…

Η διαδρομή ξεκινά με τον ΟΑΛ το 1975, τον ΑΣΑΛ και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Νίκαιας που ιδρύεται το 1997. Το 2004, τα δύο μοναδικά ολυμπιακά έργα που γίνονται στη Λάρισα, αν και δεν είναι ολυμπιακή πόλη, είναι τα γήπεδα τένις που γίνονται στη Νίκαια με πρωτοβουλία του Γιώργου Τσιτρούλη, που κατάγεται από τη Νίκαια και βρίσκεται στη Γ.Γ. του Υπουργείου Αθλητισμού, τα οποία και εγκαινιάζονται παρουσία του τότε υπουργού Γιώργου Λιάνη. Είναι η εποχή που η ΕΦΟΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία, δουλεύει προς μια κατεύθυνση εκλαΐκευσης του αθλήματος, αποκέντρωσης και η περίοδος που πολλές δημοτικές υποδομές δημιουργούνται σε όλη τη χώρα. Είναι η εποχή που ο ΑΣΑΛ βγάζει αρκετούς πρωταθλητές Ελλάδος με πρώτη την Αντωνία Κολοβού η οποία υπήρξε 1η στην Ελλάδα στην κατηγορία κάτω των 16 ετών και έκανε εν συνεχεία σπουδές στην Αμερική με υποτροφία στο τένις. Είναι η εποχή που εμφανίζεται στην πόλη μια νέα φουρνιά αγωνιστικών παιχτών τένις, όπως ο Δημήτρης Κουραμάς και άλλοι.

Το 2010 είναι η χρονιά που ο Φοίβος Μιχαλόπουλος – ο οποίος έφυγε στην Αθήνα σε ηλικία 11,5 ετών προκειμένου να κάνει προπονήσεις στο τένις και επέστρεψε σε ηλικία 23 ετών το 2003 όπου και δούλεψε αρχικά ως προπονητής στον ΑΣΑΛ – δημιουργεί το Tennis Icon. Μια νέα σελίδα ανοίγει για το τένις στη Λάρισα. Πολλοί νέοι όμιλοι και νέες ιδιωτικές επενδύσεις γίνονται στην πόλη, με αποτέλεσμα σήμερα η Λάρισα να αριθμεί 63 γήπεδα τένις και παρόλα αυτά τα ελεύθερα τερέν να είναι δυσεύρετα, ειδικά τις Τρίτες, Πέμπτες και τα Σάββατα στις ωφέλιμες ώρες. Κατά τον Φοίβο Μιχαλόπουλο «Η Λάρισα, με τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί σήμερα, μπορεί να σηκώσει άλλα 10 γήπεδα τένις. Άλλωστε, η πόλη σήμερα ίσως είναι το δημοφιλέστερο κέντρο για το αγωνιστικό τένις σε όλη την Ελλάδα»…

Και δεν έχει άδικο αν λάβουμε υπόψη ότι στη Λάρισα έχουν μετακομίσει η Θεσσαλονικιά Αθηνά Πίτα της Ακαδημίας Nadal που είναι η 2η στην Ελλάδα στη Κ16, η 23χρονη Έλενα Χριστοφή από την Αθήνα που τελείωσε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Georgia στην Αμερική, η οποία υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος, και φέτος εγκαταστάθηκε στην πόλη η Αναίς Λάξονεν από τη Φιλανδία, η οποία είναι το νούμερο δύο στα 16άρια.

Τι είναι όμως τελικά αυτό που έχει κάνει το τένις τόσο δημοφιλές στους Λαρισαίους;

Ο Φοίβος Μιχαλόπουλος απαντά ότι «Οι συνθήκες προπόνησης στη Λάρισα είναι πλέον πολύ επαγγελματικές. Στο ερασιτεχνικό τένις έχει γίνει τελευταία ένα μεγάλο «μπαμ», ενώ στο αγωνιστικό όχι και τόσο· είναι το πεδίο που δουλεύουν τα σωματεία μεμονωμένα. Σε όλο αυτό έχει συμβάλει ότι υπάρχουν πολλές δημοτικές εγκαταστάσεις όπου κανείς μπορεί να παίξει χωρίς χρέωση, αλλά κυρίως ότι το ευρύ κοινό συνειδητοποίησε ότι το τένις είναι ένα άθλημα που μπορεί κανείς να κάνει για μια ζωή, ένα άθλημα που σε ωριμάζει και σε ηρεμεί. Ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει ότι δεν είναι ένα άθλημα μόνο για την ελίτ, μια άποψη που επικρατούσε στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες. Με το τένις αθλείς το σώμα, δημιουργείς χαρακτήρα και σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής». Εκτιμά δε, ότι με το Τσιτσιπά, που θα λειτουργήσει για το ελληνικό τένις όπως στο παρελθόν ο Νίκος Γκάλης για το μπάσκετ, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Οι γονείς συνειδητοποιούν ότι αποτελεί μία διέξοδο για σπουδές στην Αμερική χωρίς κόστος μέσω υποτροφιών, όπως συνέβη στην περίπτωση του Χρήστου – Παναγιώτη Δαγκλή και του Λέανδρου Μισδραχή. Παράλληλα, αποτελεί μια δελεαστική διέξοδο για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση ως προπονητής τένις. Δεν είναι μικρό κίνητρο για ένα παιδί 18 ετών που ασχολείται με το αγωνιστικό τένις να βγάζει 600-800 ευρώ το μήνα…» λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή η Λάρισα έχει τον Άλκη Μιχαλόπουλο που είναι 1ος στην Ελλάδα στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, τον  Αλέξανδρο Νούλα που είναι 2ος, τον 13χρονο Ανδρέα Μεσή που ήταν πέρυσι 1ος στην Ελλάδα κάτω των 12 ετών και φέτος 2ος στα 14άρια, 9ος στην Ευρώπη στα 13άρια και 60ος Ευρώπης στα 14άρια.

Όλα αυτά δείχνουν πως το τενιστικό μέλλον της Λάρισας θα είναι λαμπρό…

«Αρκεί να βοηθήσει και λίγο ο Δήμος Λαρισαίων» εκφράζει το παράπονό του ο Φοίβος Μιχαλόπουλος. «Πολεμάμε επί χρόνια να ασφαλτοστρώσει η Δημοτική Αρχή το δρόμο προς το Tennis Icon, το οποίο επισκέπτονται 250 άτομα σε εβδομαδιαία βάση με σταθερά μαθήματα, πλέον όσων έρχονται απλά για να παίξουν. Το θέμα δεν είναι μόνο να μας βραβεύουν… Κάθε Σαββατοκύριακο έρχεται κόσμος από Βέροια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα…».

Roland Garros, φέτος, Μιχαέλα Λάκη, Στέφανος Τσιτσιπάς και Φοίβος Μιχαλόπουλος
2019, Αθηνά Πίτα, Νικολέττα Παρετζόγλου, Μιχαέλα Λάκη ,Φοίβος Μιχαλόπουος – Αρχηγός Εθνικής Ομάδας
Μιχαέλα Λάκη και Φοίβος Μιχαλόπουλος
Μιχαέλα Λάκη και Φοίβος Μιχαλόπουλος
Μιχαέλα Λάκη και Φοίβος Μιχαλόπουλος

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή για το Χίλια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νυχτερινή διασκέδαση της Λάρισας, τα Χίλια Χείλια, επιστρέφει αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου, στην όδό Φαρσάλων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης Τάκης Ντελής, “ύστερα από τόσες ανατροπές που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα. Το προσωπικό μου όραμα είναι να υπάρχει ένας χώρος που να μπορούμε να μετατρέψουμε την καθημερινότητά μας σε εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης και να δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να εκφράσει αυτό που έχει μέσα του”.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 11 το βράδυ. Από τις 11 έως τα μεσάνυχτα, απλό ποτό με 7 ευρώ, απλή φιάλη 70 ευρώ και φιάλη κρασί 28 ευρώ.

Στο 5ο χιλιόμετρο Λάρισας- Φαρσάλων. Τηλέφωνο για ρεζερβέ: 2413024602.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Καρδίτσα τιμά την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμάται και στην Καρδίτσα στις 22 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής μέχρι και της δύσης του ηλίου της ιδίας ημέρας.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.
  • Ώρα 10:00 π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
  • Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 09:30 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 09:45 π.μ.
  • Ομιλία από την κα Βασιλική Παναγιωτίδου, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βουλευτές Νομού, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Δ/ντή Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικής Καρδίτσας, Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, Πρόεδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, Προσφυγικά Σωματεία Ελλάδος, Λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους που θα ήθελαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.
  • Το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού θα ρυθμιστεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ενώ ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ2 λεπτά ago

Τουρκία: Πηγή διχόνοιας για το ΝΑΤΟ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 λεπτά ago

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή για το Χίλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Νέοι αναπληρωτές γραμματείς Οργανωτικού στη ΝΔ

ΕΛΛΑΔΑ14 λεπτά ago

Ντοκουμέντο από το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο και το ρόλο της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ19 λεπτά ago

Σκιάθος-“Ξαφνικά δεν λειτουργούσαν τα φρένα” και αναποδογύρισε το αυτοκίνητο στην περιοχή “Αχλαδιές”

ΚΟΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Ransomware: Συμμορία χάκερ σε «πόλεμο» με την Κόστα Ρίκα, απειλεί να ανατρέψει την κυβέρνηση

ΜΑΓΝΗΣΙΑ27 λεπτά ago

Αφαλτόστρωση στο οδικό τμήμα Ανήλιο – Τσαγκαράδα και στη γέφυρα της Ζαγοράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ32 λεπτά ago

Ανάσα για τους Δήμους η νέα έκτακτη χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων Ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Πισπιρίγκου: Τελικά η κεταμίνη σκοτώνει; Τι απαντά ο τεχνικός σύμβουλος της κατηγορουμένης

OIKONOMIA40 λεπτά ago

Φυσικό αέριο: Ηξεις-αφήξεις οδηγίες της ΕΕ και οι πληρωμές σε ρούβλια

Δημοφιλή