Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Γιώργος Παναγιώτου νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με νέο πρόεδρο τον Γιώργο Παναγιώτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συνεδρίασε για πρώτη φορά το 2022. Η πρώτη συνεδρίαση του έτους αφορούσε την κατά τον νόμο διεξαγωγή δημαιρεσιών, τόσο για προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και για μέλη Οικονομικής επιτροπής και επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν στη σχετική διαδικασία, λόγω πανδημίας, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022.
Ο κ. Παναγιώτου, που προτάθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για την παράταξη «Επανεκκίνηση Τώρα» εξελέγη με 29 ψήφους σε σύνολο 36 ψηφισάντων και 41 παρισταμένων, ενώ υπήρξαν 3 λευκά και 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος τους Σώματος εξελέγη ο εκ της παράταξης «Μαζί για τα Τρίκαλα» Θωμάς Χαχάμης με 35 ψήφους και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. Τη θέση του γραμματέα, καθώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν έκανε χρήση του δικαιώματός της να προτείνει κάποιον/α, προτάθηκε από τον κ. Παπαστεργίου ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίκκης Πολιτεία», Γιώργος Μητσιούλης, ο οποίος εξελέγη με 32 ψηφοδέλτια, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Οργανο Δημοκρατίας»
Στις πρώτες του δηλώσεις ο δικηγόρος κ. Παναγιώτου τόνισε στοχεύει στο να αναδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο «ως όργανο δημοκρατίας, ως όργανο ελεύθερης και ακώλυτης έκφρασης απόψεων, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, που αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας». Επεσήμανε ότι επιδιώκει τη συνεργασία με όλους και δη με τους επικεφαλής παρατάξεων, με τους οποίους θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι «η πόρτα του γραφείου είναι ανοιχτή πόρτα για όλους/ες».
Με έμφαση αναφέρθηκε στο ότι ευελπιστεί να φανεί αντάξιος των προσδοκιών του Δημάρχου, επισημαίνοντας την «ιδιαίτερη τιμή» που αποτέλεσε η πρόταση του κ. Παπαστεργίου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην αξιοσύνη του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων ως νομικού, υπενθυμίζοντας την αυτοδιοικητική του πορεία. Ο κ. Παναγιώτου, εξάλλου, για τρίτη φορά θα υπηρετήσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόεδρος, μετά από αυτά του τέως Δήμου Πινδαίων και του Δήμου Πύλης. Για τον λόγο αυτόν σημείωσε ότι έχει «πλήρη συναίσθηση και επίγνωση τους βάρους της ευθύνης που αναλαμβάνω», ευχαριστώντας, τόσο όσους/ες τον τίμησαν με την ψήφο τους, όσο και όσους/ες δεν το έπραξαν.
Ευχαριστίες στο Σώμα απηύθυναν και τα δύο νέα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, οι κ. Χαχάμης και Μητσιούλης, τονίζοντας τη σημασία της εκλογής στο ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του Δήμου. Ο Δε επικεφαλής της «Τρίκκης Πολιτεία» ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων  που τον πρότεινε ως υποψήφιο για τη θέση του γραμματέα του Προεδρείου, αναφέροντας ότι είναι τιμή για τον ίδιο.
Η απελθούσα πρόεδρος

Η κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Τρικκαίων, ευχαρίστησε στον αποχαιρετισμό τα μέλη του Σώματος και τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη συνεργασία την προηγούμενη διετία. Σημείωσε ότι επεχείρησε να λειτουργήσει δημοκρατικά και με συναίνεση στο μετρό του δυνατού, με σεβασμό στις απόψεις, προάγοντας τοπ πολιτικό επίπεδο του Συμβουλίου και συνολικότερα του Δήμου Τρικκαίων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, έδωσε το στίγμα της ιδιαίτερης – λόγω κορονοϊού – συνεδρίασης, ευχαριστώντας την κ. Μπρουζούκη, με την οποία, όπως υπενθύμισε, είχαν κοινή θητεία ως νέοι σύμβουλοι, στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Τόνισε με έμφαση ότι ήταν «τιμή για μένα και το Σώμα η παρουσία της κ. Μπρουζούκη, μιας γυναίκας προέδρου, που κράτησε ισορροπίες, μένοντας στην ουσία, για να μην αναλώνονται οι συζητήσεις σε πολιτικές “κοκορομαχίες”». Κάτι που, όπως τόνισε, είναι η πηγή της ποιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Οι επικεφαλής παρατάξεων

Ο Κώστας Κρεμμύδας τόνισε ότι λόγω κορονοϊού ήταν μια δύσκολη διαδρομή αυτή η πρώτη διετία, «ειδικά για τους νέους συναδέλφους», λόγω της πανδημίας. Και επεσήμανε ότι ουσιαστικά «ανοίγει» η δεύτερη διετία, που εισάγει στην προεκλογική περίοδο. Ανέφερε, δε, ότι ολοκληρώθηκε μια περίοδος συναίνεσης, αλλάζοντας τον τρόπο άσκησης αντιπολίτευσης.
Ο Γιώργος Καΐκης  αναφέρθηκε στην επιτυχία της «λειτουργίας προεδρείου, που δημιουργεί προϋποθέσεις για δημιουργική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα». Εθεσε ζητήματα λειτουργίας του Σύμωατος σε σχέση με τις Επιτροπής, κάνοντας λόγο για αποψίλωση αρμοδιοτήτων λόγω των διατάξεων του «Κλεισθένη». Και ευχήθηκε, το 2022 «να αντιστραφούν τα δεδομένα, για να ζήσει καλύτερες ημέρες ο λαός», τονίζοντας τον ρόλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συγκεκριμένη τακτική.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μητσιούλης επεσήμανε ότι επάξια υποστήριξε τη θέση της προέδρου η κ. Μπρουζούκη, τονίζοντας την ομαλή λειτουργία του Σώματος
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδ. Σπανός, που αναφέρθηκε στον ρόλο της πρώτης γυναίκας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.Επιτροπές

Ακολούθησε η διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών μελών των δύο σημαντικών επιτροπών του Δήμου: Οικονομική και Ποιότητα Ζωής.
Στην Οικονομική εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι: Εφη Λεβέντη, Γιάννης Κωτούλας, Αχιλλέας Λασπάς και Γιώργος Ζιώγας.
Από την αντιπολίτευση οι: Στέφανος Βαβύλης και Γιώργος Καΐκης
Στην Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν:
Από τη συμπολίτευση οι: Βασιλένα Μητσιάδη, Γιάννης Κωτούλας, Χρήστος Αναστασίου, Ζιώγας.
Από την αντιπολίτευση οι: Νατάσα Παιδή και Λάμπρος Ντουρλιός.
Στο μεσοδιάστημα έγινε κοπή βασιλόπιτας για το 2022, με κοινή συνισταμένη των ευχών την εξάλειψη της πανδημίας. Τυχερός αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ακης Αναστασίου.

Από το γραφείο ΤύπουΠερισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μάθημα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 13ου Γυμνασίου Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 13ου Γυμνασίου Λάρισας παρακολούθησαν την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από διασώστες του ΕΚΑΒ, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  μάθημα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή  και μάθημα πρώτων βοηθειών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί το ΕΚΑΒ Λάρισας για την εξαιρετική παρουσίαση, την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κα Τάνια Δόκου για την παραχώρηση του χώρου , τον γυμνασιάρχη κ.Στέργιου Ανδρέου και το σύλλογο των διδασκόντων για την άψογη συνεργασία τους και τους μαθητές του σχολείου που με την συμμετοχή και το αμείωτο ενδιαφέρον τους συνέβαλαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές διαδικασίες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα και οι Καρδιτσιώτες για την εκλογή μελών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 9.00 το βράδυ και υπολογίζεται πως σχεδόν 1450 Καρδιτσιώτες ψήφισαν στα έξι σημεία του Ν. Καρδίτσας.
Στο αίθριο της δημοτικής αγοράς ψήφισαν 550 άτομα ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση στα Λαζαρίνα με περισσότερα από 400 άτομα.
Για τη συμμετοχή πάντως εκφράζεται ικανοποίηση από τα τοπικά στελέχη καθώς μετά και τις εγγραφές τη μέρα των εκλογών τα μέλη σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 λεπτά ago

‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)

ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Νέα Ερυθραία: Επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς

ΘΕΣΣΑΛΙΑ17 λεπτά ago

Μάθημα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 13ου Γυμνασίου Λάρισας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ25 λεπτά ago

Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλίδη από Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: 43χρονος κατήγγειλε ότι του σέρβιραν χλωρίνη αντί για νερό σε κέντρο διασκέδασης

OIKONOMIA34 λεπτά ago

Ναυτιλία: Θηλιά για την ακτοπλοΐα το κόστος καυσίμων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ37 λεπτά ago

Δύο ανήλικοι μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν τηλεοράσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ37 λεπτά ago

Νέα μέτρα στήριξης: Πακέτο για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

ΕΛΛΑΔΑ47 λεπτά ago

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

OIKONOMIA53 λεπτά ago

«Ενα νέο κούρεμα δεν είναι απαραίτητο, ούτε επιθυμητό»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Δήμο – Ποιοι εκλέγονται σύνεδροι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Αυξήσεις “φωτιά” στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Βόλος – Σποράδες: Εισιτήρια από χρυσάφι

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Στοίχημα: Αξίζει τη στήριξη η Γιουβέντους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Έβρισαν και χτύπησαν αστυνομικό στην Σκιαθο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Φτωχότερη η Αρχαιογνωσία στην Ελλάδα – «έφυγε» ο καθηγητής Γιάννης Α. Πίκουλας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago

Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς

COVER STORY4 ημέρες ago

Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου

Δημοφιλή