Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο γνωστός τράπερ που καταδικάστηκε αποκαλύπτει προκλητικά την ταυτότητά του: «Αν έψαχναν το αμάξι θα έβρισκαν…»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Φυλάκιση 10 μηνών στον γνωστό τράπερ για παράνομη οπλοκατοχή

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή επιβλήθηκε στον γνωστό τράπερ Trannos ο οποίος συνελήφθη στο Μπουρνάζι με ένα όπλο στην κατοχή του από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το όπλο δεν είναι δικό του αλλά φίλου του με τον οποίο ήταν μαζί στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, ο ίδιος με βίντεο σε story που ανάρτησε στο Instagram αποκάλυψε την ταυτότητα του λέγοντας κιόλας πως «πάλι καλά που βρήκαν μόνο το ένα γιατί είχα κι άλλο στο αμάξι».

Ο 22χρονος έπεσε σε τυχαίο μπλόκο της αστυνομίας κατα τις 8 το βράδυ, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Μπουρνάζι.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου που του έγινε, βρέθηκε να έχει πάνω του όπλο -γκλοκ-, το οποίο όπως είπε ήταν ενός φίλου του και θα το χρησιμοποιούσε στα γυρίσματα ενός video clip. Όταν οι αστυνομικοί έδειξαν στον τράπερ το πιστόλι, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια, εκείνος ισχυρίστηκε ότι το είχε μαζί του γιατί πήγαινε να γυρίσει βίντεο κλπ.

Ομως οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί και αποφασίστηκε η ποινική του δίωξη.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Διαχωρισμός στα αντιβιοτικά για ανθρώπους και ζώα από αυτό το καλοκαίρι

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεχωριστά αντιβιοτικά για ανθρώπους και ζώα, θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από φέτος το καλοκαίρι στην Ε.Ε., σε μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια να προλάβουμε ανθεκτικά μικρόβια κοινά σε ανθρώπους και ζώα, καθώς μικρόβια ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά που προκαλούν θανατηφόρες νοσοκομειακές λοιμώξεις στους ανθρώπους, έχουν παρατηρηθεί και στα ζώα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου από φέτος το καλοκαίρι, γεγονός που σημαίνει ότι θα τεθεί σε ισχύ κατάλογος με αντιβιοτικά που θα χορηγούνται στο εξής μόνο στους ανθρώπους και διαφορετικά αντιβιοτικά που θα χορηγούνται μόνο στα ζώα. Τα υπάρχοντα κτηνιατρικά φάρμακα που περιέχουν αντιβιοτικά χορηγούμενα μόνο στους ανθρώπους, θα απαγορευθούν. Ο διαχωρισμός φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα, περιλαμβάνει επίσης και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση λοιμώξεων από ιούς, μύκητες και πρωτόζωα.

Ένας επιπλέον λόγος για τον διαχωρισμό που αποφασίσθηκε είναι ότι η μικροβιακή αντοχή στους ανθρώπους, ενισχύεται από την εντατικοποίηση στην κτηνοτροφία, αφού αντιβιοτικά ευρέως φάσματος χορηγούνται στα ζώα εκτροφής, μεταφέροντας τη δράση τους και στο … πιάτο μας.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενιαία Υγεία» για τον περιορισμό της μικροβιακής αντοχής συνολικά και ο προσδιορισμός των αντιμικροβιακών φαρμάκων, έγινε ύστερα από εκτεταμένη διαβούλευση μικροβιολόγων, κτηνιάτρων και λοιμωξιολόγων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και την Αρχή της ΕΕ για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Ο κατάλογος διαχωρίζει τα φάρμακα που είναι βασικά για τους ανθρώπους και δεν είναι τόσο καθοριστικά για την υγεία των ζώων.

Μεταφορά ζωονόσων στον άνθρωπο

Όπως εξήγησε στο in.gr o Καθηγητής Υγιεινής και διευθυντής του τμήματος Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Πατρών και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων Απόστολος Βανταράκης, «το μέτρο αυτό έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από καιρό, καθώς υπάρχουν ανθεκτικά μικρόβια που πλήττουν και ανθρώπους και ζώα. Πέραν όμως της μείωσης της ανθεκτικότητας των μικροβίων απέναντι στα υπάρχοντα αντιβιοτικά, αυτό που στοχεύει περισσότερο το μέτρο, είναι να προλάβουμε τη διασταυρούμενη ανθεκτικότητα, δηλαδή να μεταπηδήσει ένα ανθεκτικό είδος μικροβίου από τα ζώα στους ανθρώπους. Στην περίπτωση αυτή, ο κίνδυνος να μην έχουμε δραστικά αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση της λοίμωξης στους ανθρώπους, μεγαλώνει.

Το πρόβλημα των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων, έχει δημιουργηθεί από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών που έχει γίνει μέχρι τώρα, όμως είναι άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αποδώσει το μέτρο και να μειωθεί η αντοχή που έχει ήδη αναπτυχθεί.

Κι αυτό, γιατί είναι απροσδιόριστη αυτή τη στιγμή η ανθεκτικότητα των διαφόρων στελεχών βακτηρίων και η καταγραφή αφορά το κάθε κρούσμα μεμονωμένα, τόσο στους ανθρώπους, όσο και στα ζώα».

Αντιβιοτικά ευρέως φάσματος

Συζητώντας για τη μείωση της μικροβιακής αντοχής, ο κ. Βανταράκης, αναφέρθηκε στη λειτουργία των αντιβιοτικών ευρέος φάσματος, επισημαίνοντας πως «αυτά, σκοτώνουν μεγάλη γκάμα μικροβίων που βρίσκονται στον οργανισμό του ανθρώπου ή ζώου που φέρει κάποια λοίμωξη.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μειωμένη και πιο εξειδικευμένη χρήση των αντιβιοτικών.

Για να γίνει αυτό, το σημαντικό είναι να γνωρίζουμε από ποιο παθογόνο έχει προκληθεί η λοίμωξη και ποιο είναι το ενδεδειγμένο φάρμακο που θα σκοτώσει τον συγκεκριμένο παθογόνο παράγοντα, χωρίς να πληγούν τα υπόλοιπα βακτήρια που υπάρχουν μεν στο σώμα, αλλά δεν είναι λοιμογόνα.

Διαβάστε επίσης: Περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι πέθαναν το 2019 από βακτηριακές λοιμώξεις λόγω αντοχής στα αντιβιοτικά

Για τη διάγνωση αυτή, όμως, χρειάζεται χρόνος και εξετάσεις που απαιτούν προσωπικό, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στην κτηνοτροφία.

Έτσι, πριν γίνουν οι εξετάσεις για τη διάγνωση του παθογόνου, το αντιβιόγραμμα (χρειάζεται 3-4 ημέρες) ή οι μοριακές μέθοδοι για το κατάλληλο αντιβιοτικό, γιατροί και κτηνίατροι δίνουν το αντιβιοτικό ευρέως φάσματος για να σταματήσουν τη λοίμωξη.

Τότε όμως, σκοτώνονται και τα υπόλοιπα μικρόβια, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες», να αντέχουν «τα πυρά» των αντιβιοτικών.

Ο κίνδυνος

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται ανθεκτικά μικρόβια στα υπάρχοντα φάρμακα, είπε ο κ.Βανταράκης, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος είναι να μεταφερθεί ένα νοσοκομειακό μικρόβιο από άνθρωπο σε ζώο και στη συνέχεια το ίδιο μικρόβιο να μεταφερθεί από ζώο σε ζώο κ.ο.κ. οπότε να εξαπλωθεί μια ανθεκτική λοίμωξη από τους ανθρώπους στα ζώα και το αντίστροφο.

Διαβάστε επίσης: «Αντίδοτο» σε σούπερ ανθεκτικά μικρόβια το εντερικό μικροβίωμα

Με το μέτρο, καθυστερεί αυτή η διασταυρούμενη λοίμωξη.

Όμως ήδη βλέπουμε λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο για παράδειγμα, που τα υπάρχοντα αντιβιοτικά δεν τις «πιάνουν».

Έλεγχος συνταγογράφησης

Γι΄αυτό, ο καθηγητής τονίζει ότι θα πρέπει να ακολουθούνται καλές πρακτικές συνταγογράφησης, τόσο από τους γιατρούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια λοίμωξη, όσο και από τους κτηνιάτρους.

Θα πρέπει να γίνεται έτσι κι αλλιώς η διερεύνηση του βακτηρίου για την αντιμετώπιση της κατάχρησης των αντιβιοτικών, αλλά και για την καλύτερη και ακριβέστερη θεραπεία με το εξειδικευμένο για την περίπτωση φάρμακο.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Επικοινωνία Γκάγκα, Τσιόδρα, Ζαούτη για την αύξηση κρουσμάτων – Οι προβληματισμοί και τα αισιόδοξα στοιχεία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σύσκεψη είχαν χτες η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν ήταν σε καμία περίπτωση έκτακτη, καθώς η υφυπουργός, ο πρόεδρος και ο καθηγητής επικοινωνούν δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία για τον κοροναϊό.

Στη χτεσινή λοιπόν καθιερωμένη επικοινωνία τους συζητήθηκε η πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων καθώς και η κατάσταση στη χώρα.

Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο peak της έξαρσης του κοροναϊού και πως η αποκλιμάκωση υπολογίζεται να αρχίσει μέσα στον Ιούλιο.

Μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν πως στο συγκεκριμένο πανδημικό κύμα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες τα οποία εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, κυρίως πυρετό και πονοκέφαλο.

Μεγάλο το ποσοστό επαναμολύνσεων

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το μεγάλο ποσοστό επαναμολύνσεων, καθώς μόνο χτες καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ πάνω από 5.000 επαναμολύνσεις.

Στο κόκκινο η Ευρώπη

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε πως όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς πολλά κράτη σημειώνουν αύξηση στα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό. Σχετικά με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση –μετά την Κύπρο- , στον αριθμό δειγματοληψίας.

Παρατηρείται αύξηση στις νοσηλείες

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα τόνισε πως υπάρχει μία αύξηση στις εισαγωγές το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παραμένει ενθαρρυντικό το γεγονός πως η αύξηση νοσηλειών σε απλές κλίνες δεν μεταφράζεται προς το παρόν σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ καθώς και αύξηση θανάτων.

Η υφυπουργός αναγνώρισε πως η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία συμβαίνει σε μία περίοδο που το προσωπικό είναι κουρασμένο μετά από 2,5 χρόνια μάχης στην πρώτη γραμμή, ωστόσο τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης με τις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 θα είναι ήπιο σε ότι αφορά τις νοσηλείες ΜΕΘ.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
COVER STORY3 ημέρες ago

Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ξαφνικά 49χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

50χρονος οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε με το ΙΧ του 33χρονο διανομέα στην οδό Αναλήψεως

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του

Δημοφιλή