LIFESTYLE
“Ο Ήχος του Όπλου” της Λούλας Αναγνωστάκη: Ένα βαθιά βιωματικό θέατρο ζωής από τον Στράτο Τζώρτζογλου

Στράτος Τζώρτζογλου: Ο «τελευταίος πρωταγωνιστής» του Κουν ξανασυναντά το παρελθόν του
Το 1987, ο Στράτος Τζώρτζογλου χρίστηκε ο «τελευταίος πρωταγωνιστής» του Κάρολου Κουν. Σήμερα, στην πιο ώριμη δημιουργική του περίοδο, επιστρέφει όχι απλώς για να ερμηνεύσει, αλλά για να σκηνοθετήσει και να μοιραστεί, μαζί με παλιούς και νέους συνοδοιπόρους, ένα έργο-καθρέφτη για το σήμερα.
Η παράσταση φωτίζει την καταλυτική σχέση μάνας-γιου, τη συγκαλυμμένη βία της συναισθηματικής εξάρτησης και τα υπαρξιακά τραύματα που δεν χρειάζονται σφαίρες για να σκοτώσουν. Στον ρόλο της μάνας, η Νάντια Μουρούζη αποδίδει μοναδικά την εύθραυστη ισορροπία της απόλυτης αγάπης και ασφυκτικής εξάρτησης, ενώ η Αριέλ Κωνσταντινίδη και η Τέτα Κώνστα ενσαρκώνουν τη Μαρίκα, τη σύντροφο που γίνεται καθρέφτης του κεντρικού ήρωα.
Ζωντανή μουσική, σύγχρονη σκηνοθεσία και θέατρο από καρδιάς
Η παράσταση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική:
Μαρία Ρεμπούτσικα στο βιολί
Άγγελος Καλαβρυτινός στο σαξόφωνο
Θεοχάρης Παπαδόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα
Παναγιώτης Μέλλος στην ακουστική κιθάρα
Θεόφιλος Αρβανίτης ως ψάλτης
Το έργο εμπλουτίζεται με χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και video art του Αγγέλου Σπαρτάλη, ενώ η ενδυματολογική προσέγγιση του Δημήτρη Στρέπκου δίνει έναν avant-garde χαρακτήρα αποδόμησης – με ρούχα που αποτυπώνουν τον ψυχισμό των ηρώων.
Συμμετοχή μαθητών και στήριξη στη διαφορετικότητα
Στην παράσταση συμμετέχουν και μαθητές του εργαστηρίου υποκριτικής και αυτοβελτίωσης του Στρατού Τζώρτζογλου, με τη θεατρολόγο και ηθοποιό Μαρία Τζαβάρα, ΑμεΑ, να υποδύεται την Αλίκη, έναν ρόλο που διαλύει στερεότυπα και αναδεικνύει την ανάγκη για συμπερίληψη στο θέατρο και τη ζωή.
Παράσταση με κοινωνικό αποτύπωμα
Η ΑΜΚΕ “Σκηνή Ζωής” υπογράφει την παραγωγή και με σεβασμό στη θεατρική πράξη αλλά και στον θεατή, επιλέγει προσιτή τιμή εισιτηρίου. Με την υποστήριξη του Νίκου Λούβρου και του θεάτρου KOTES Χ-Booze, και χορηγό επικοινωνίας τον Athina 9.84, η παράσταση φιλοδοξεί να γίνει μίτος κατανόησης για κάθε θεατή που ψάχνει τη δική του έξοδο από τον προσωπικό του λαβύρινθο.
Πληροφορίες Παράστασης:
Θέατρο: KOTES Χ-Booze, Κολοκοτρώνη 57, Σταθμός Μοναστηράκι
Ημερομηνίες: 24, 25, 26, 27, 28 & 29 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 697 0534755
Website: www.StratosTzortzoglou.gr

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ23 ώρες ago
Γενική Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τοποθετείται η Ρένα Καραλαριώτου
-
VIDEO20 ώρες ago
«Κατσαριδοπόλεμος στο Βόλο – Επαναστατική αντίδραση των κατοίκων»
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Στο νοσοκομείο 19χρονος με μαχαιριά στην πλάτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ώρες ago
Μαγνησία: Συναγερμός για την ευλογιά- θανατώνονται 5.500 ζώα – Eνεργές 15 εστίες
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Νεκρή η 25χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια που έπεσε από ύψος 40 μέτρων
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Προφυλακίστηκε ο 48χρονος που προσπάθησε να αρπάξει τετράχρονη από την αγκαλιά της μητέρας της
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
69χρονη παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από το αυτοκίνητό της
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Χαλκιδική: Χειροπέδες σε κλέφτη που μετέφερε αυτοκίνητα στη Βουλγαρία