ΚΟΣΜΟΣ
Ο ισραηλινός στρατός διερευνά την πτώση βλήματος ή συντριμμιών κοντά στο αεροδρόμιο μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Υεμένη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (4/5) την πτώση βλήματος ή συντριμμιών κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, έπειτα από προσπάθειες αναχαίτισης πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.
“Πολλές προσπάθειες έγιναν για να αναχαιτιστεί ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη”, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του, στην οποία γνωστοποιεί την πτώση αντικειμένου στη ζώνη του αεροδρομίου, χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για πύραυλο ή για τα συντρίμμια από την αναχαίτιση του βλήματος.
“Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση”, σημειώνει.
Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σύννεφο καπνού να είναι ορατό από τερματικό σταθμό επιβατών.
Δημοσιογράφος του Reuters στο αεροδρόμιο άκουσε σειρήνες και είδε επιβάτες να αντιδρούν τρέχοντας προς αίθουσες ασφαλείας.
Άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο αεροδρόμιο ανήρτησαν βίντεο που πήραν με κινητά τηλέφωνα, τα οποία δείχνουν ένα σύννεφο μαύρου καπνού, σαφώς ορατό κοντά, πίσω από σταθμευμένα αεροπλάνα και κτίρια του αεροδρομίου. Το Reuters δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό να επαληθεύσει τα βίντεο αυτά.
Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς. Ένας άνδρας και μία γυναίκα με ελαφρά τραύματα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και δύο άνθρωποι λαμβάνουν φροντίδα επιτόπου λόγω κρίσης πανικού.
Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι το βλήμα έπεσε δίπλα σε δρόμο που βρίσκεται κοντά σε χώρο στάθμευσης του Τερματικού Σταθμού 3. Φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στροφή σε δρόμο να είναι καλυμμένη με συντρίμμια.
Ben Gurion Airport temporarily halted takeoffs and landings following detection of Houthi ballistic missile launch https://t.co/UMYMbWlxhu
— The Times of Israel (@TimesofIsrael) May 4, 2025
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν πυραύλους στο Ισραήλ, λέγοντας ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

-
VIDEO21 ώρες ago
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΣΠΙΤΙ
-
VIDEO20 ώρες ago
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 15 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ “ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ” ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
-
VIDEO19 ώρες ago
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ – ΠΡ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ
-
ΒΟΛΟΣ12 ώρες ago
Ζάχου και Παπαδιαμάντη, είδε το αυτοκίνητο της πρώην του να σταματά στα φανάρια.. έβγαλε ρόπαλο και έσπασε παρμπρίζ και δύο τζάμια
-
ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες ago
Π. Παπανικόλας (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ): Έχει ξεπεράσει το 77% η κατασκευή του Πάτρα – Πύργος
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Άνω Λιόσια: Άγνωστοι γάζωσαν αυτοκίνητο επιχειρηματία – Ζωντανός ο οδηγός
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Σπείρα «σήκωσε» 30.000 ευρώ μέσα από ΙΧ – Πώς έδρασαν, βίντεο ντοκουμέντο
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 ώρες ago
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε «θετικές»