Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ο κ. Αχ. Μπέος ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος και ο κ. Αγοραστός επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Βόλου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εργα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρ. Τριαντόπουλο, τον γεν. γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ.κ. Δημ. Σκάλκο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ., Κ. Αγοραστό και συγκεκριμένα τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και τις εργασίες ανάπλασης στην περιοχή των Παλαιών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διαπιστώσεις που έγιναν και κυρίως για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου εκτελούνται έργα και δράσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι γίνεται επιθεώρηση των έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και των οποίων κύριος φορές είναι ο Δήμος Βόλου, έργα τα οποία αλλάζουν το αρχιτεκτονικό τοπίο του Βόλου, αλλάζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Οι αλλαγές έρχονται κατ’ αρχήν με τα έργα βιώσιμης κινητικότητας όπως αυτά που εκτελούνται εδώ στα Παλαιά που έχουν αλλάξει εικόνα.

Είναι τα έργα αστικής ανάπλασης, όπως αυτά που εκτελούνται στην Πλ. Πανεπιστημίου, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, οι κυκλικοί κόμβοι στη Νέα Ιωνία και άλλες παρεμβάσεις και άλλα που μόνο μέσω αυτού του προγράμματος ανέρχονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Και βέβαια είναι άλλα έργα μέσω του Ταμείου Συνοχής της Περιφέρειας, με τα έργα σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου με τα δίκτυα και τις μονάδες επεξεργασίας ακαθάρτων, αλλάζει όλο το παλιό δίκτυο ύδρευσης.

Επιπροσθέτως υπάρχουν έργα που κάναμε με το Πανεπιστήμιο, τρία κτήρια, έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, είτε με το «Επενδύω» είτε με τον Αναπτυξιακό Νόμο, τρία μεγάλα έργα στο λιμάνι, το sps, ο γερανός και η μεταφορά του προβλήτα, μέτρα μέτρησης της αέριας ρύπανσης κα.

Με το Δήμο Βόλου έχουμε έργα 100 και πλέον εκατομμυρίων, αλλά συνολικά στον Βόλο έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα τα έργα το 1,5 δις. Ευρώ, αν συνυπολογίσουμε έργα και δράσεις για τους αγρότες, τους νέους αγρότες και μέσω των ενισχύσεων από τον «Ϊανό» και τον «Διομήδη». Είναι ακόμα τα έργα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο του Βόλου και των νέων Κέντρων Υγείας σε Σκιάθο, Κανάλια και Σούρπη. Όλα αυτά και πολλά άλλα έργα σε συνεργασία με τους κ. Σκάλκο και Τριαντόπουλο, είναι έργα ουσίας, που αφήνουν βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνία, που δίνουν θέσεις εργασίας, που ρίχνουν χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία, μέσα από μια άριστη συνεργασία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο γι αυτό και τους ευχαριστούμε.

Από την πλευρά ο κ. Σκάλκος σημείωσε ότι στην πραγματικότητα τα νούμερα που ακούστηκαν για την εκτέλεση των έργων είναι μεγαλύτερα, καθώς οι αγαπητοί μου Δήμαρχος και Περιφερειάρχης μίλησαν για έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια με δικαιούχο τον Δήμο, υπάρχουν όμως και άλλα έργα που χρηματοδοτούνται από τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ από άλλα συναρμόδια υπουργεία, και κυρίως το Ανάπτυξης.

Τώρα έχουν μπροστά μας το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021 – 27, που ειδικά για τα προγράμματα της Περιφέρειας φέρνει μια αύξηση της τάξης του 31%, μιλάμε για ένα πρόγραμμα που θα ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Και θα επιμείνω σε αυτό που είπε ο κ. Περιφερειάρχης για την ουσία ότι δηλαδή δεν έχει τόση σημασία ο χορός των εκατομμυρίων, καλό είναι να υπάρχουν τα χρήματα, αλλά ακόμη σημαντικότερο είναι να απορροφούνται οι χρηματοδοτήσεις στην ώρα τους. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη δέουσα σημασία και προσοχή, έχει όμως σημασία να αφήνουν ένα βαθύ αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Γνωρίζετε ότι ο Βόλος με τη σημαντική γεωοικονομική σημασία, μια διάσταση που δεν πρέπει να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Είναι αλήθεια ότι γίνονται σημαντικά έργα υποδομής και νομίζω ότι η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για τους κατοίκους του Βόλου.

Εγώ πρέπει να μεταφέρω τις ευχαριστίες μου για την άψογη συνεργασία που έχουμε με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, ένα δείγμα πρώτο το πήρατε χθες με το πολύπαθο κομμάτι του σχεδιασμού του έργου του Μουσείου της Αργούς. Θέλω να πιστεύω, πρώτα ο Θεός, ότι θα προχωρήσουμε και άλλα μεγάλα έργα στο αμέσως επόμενο διάστημα

Τέλος ο υφυπουργός κ. Χρ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως σε κάθε διάσταση και με την κατεύθυνση του ίδιου του Πρωθυπουργού, όπως έγινε χθες με το Μουσείο της Αργούς, η στήριξη της κυβέρνησης είναι δεδομένη για την περιοχή της Μαγνησίας και την πόλη του Βόλου, τόσο ως προς την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, όσο και την αξιοποίηση πόρων που θα έρθουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και από κάθε εθνικό πόρο που μπορεί να διατεθεί, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα αναπτυξιακό αποτύπωμα για την πόλη.

Οσον αφορά τους ευρωπαϊκούς πόρους, αυτή η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ υπ. Ανάπτυξης, περιφέρειας και Δήμου είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα, τόσο ως προς την απορρόφηση, αλλά και όσο ως προς την αξιοποίηση και επί της ουσίας να βλέπουμε τους πόρους αυτούς να πιάνουν τόσο σε έργα που διαμορφώνουν συνθήκες ανάπτυξης, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης στην περιοχή.

Είναι μία αλυσίδα που δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα, δηλαδή συνθήκες ευημερίας για όλες και για όλους και προς αυτή την κατεύθυνσης η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλη την επόμενη περίοδο.DSC01760 1DSC01712 1

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σωρεία ληστειών στο Βόλο λήστεψε τον ΟΑΕΔ και έκανε άλλες επτά κλοπές

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνελήφθη την Τετάρτη  (06-07-2022) τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα, ο δράστης εντοπίστηκε σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στην πόλη του Βόλου και κατά τον έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη, βάρους -0,36- γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 25-06-2022 έως χθες (05-07-2022) διέπραξε τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές του νομού Μαγνησίας:

  • την 25-06-2022 και 05-07-2022 διέρρηξε δύο φορές ψυχαγωγικό μηχάνημα με κερματοδέκτη, το οποίο ήταν εγκατεστημένο έξωθεν καταστήματος, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ,
  • την 01-07-2022 διέρρηξε κυλικείο και αφαίρεσε διάφορα είδη τροφίμων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ από την ταμειακή μηχανή,
  • την 03-07-2022 διέρρηξε αρχικά καφετέρια, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε -2- κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο καφετέριες, ιδιοκτησίας έτερων ημεδαπών, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα,
  • το χρονικό διάστημα από 01-07-2022 έως 05-07-2022 αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε αγροτική περιοχή του νομού Μαγνησίας και παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σοβαρό ατύχημα. Με Αγγλίδα στο αεροδρόμιο Σκιαθου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σοβαρό ατύχημα υπέστη Αγγλίδα στην περίφραξη του αεροδρομίου Σκιαθου στην συμβολή της οδού Ξανεμου και αεροδρομίου η άτυχη Αγγλίδα στην προσπάθεια της να αποθανατίσει την απογείωση των αεροπλάνων παρασύρθηκε από τα αέρια του κινητήρα  του αεροπλάνου και έπεσε κάτω με το κεφάλι από το πεζούλι που είχε ανέβει για τη λήψη φωτογραφιών  με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Βόλου σε σοβαρή κατάσταση

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 λεπτά ago

Ισοπαλία για Σέριφ-Τριάρα η Μπόντο Γκλιμτ

OIKONOMIA4 λεπτά ago

Συνέδριο Economist – Λαζαρίδου (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Υποσχόμενοι τομείς κατασκευές, ενέργεια και υποδομές

VIDEO13 λεπτά ago

Ποινική δίωξη σε τρεις για το δυστύχημα με τη νεκρή 14χρονη στο παζάρι του Αλμυρού

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Σφραγίζουν βενζινάδικο λόγω νοθείας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ21 λεπτά ago

Σε συζητήσεις με τον Γουίλιαμς της Λίβερπουλ η Νότιγχαμ

OIKONOMIA23 λεπτά ago

ΟΤΟΕ: Προβλήματα με την ψηφιακή κάρτα εργασίας – Τι συμβαίνει με τους «διευθύνοντες υπαλλήλους»

ΚΟΣΜΟΣ24 λεπτά ago

Σουηδία: Σάλος με βουλευτές που φωτογραφήθηκαν με σημαία του PKK

ΜΑΓΝΗΣΙΑ30 λεπτά ago

Σωρεία ληστειών στο Βόλο λήστεψε τον ΟΑΕΔ και έκανε άλλες επτά κλοπές

VIDEO31 λεπτά ago

Ακρίβεια και ανατιμήσεις δημιουργούν ασφυκτικό «κοκτέιλ» για την Ελληνική κοινωνία

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Πισπιρίγκου: «Ντέρμπι ιατροδικαστών» βλέπει ο δικηγόρος της 33χρονης στη δίκη – Επιμένει στην αθωότητά της

Δημοφιλή