ΕΛΛΑΔΑ
Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Έρχεται καύσωνας διαρκείας (video)

Τους 36 βαθμούς Κελσίου ξεπέρασε χθες ο υδράργυρος στα Τρίκαλα και τους 34 σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, όπως Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Σπάρτη, Καλαμπάκα και Ηλεία, σύμφωνα με τις μετρήσεις των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΕΑ (Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), ενώ βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του κύματος καύσωνα που θα επικρατήσει την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε και σύμφωνα με τα, τωρινά τουλάχιστον, στοιχεία, ακολουθεί μια μακρά περίοδος επικράτησης θερμών αερίων μαζών από την Αφρική στη Ν. Ευρώπη και τη χώρα μας, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του Ιουλίου, με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν περαιτέρω άνοδο από αύριο και κυρίως από την Τετάρτη, ξεπερνώντας σε συνήθεις ευπαθείς σε υψηλές θερμοκρασίες περιοχές (όπως Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία) και τους 40-42 βαθμούς -ίσως και παραπάνω…!-, σε αντίθεση με τα νησιά του Αιγαίου και τις παράκτιες περιοχές όπου θα είναι κατά 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το βοριαδάκι, αν και ασθενές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα βοηθά λίγο την κατάσταση στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιά, όπου θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ, κυρίως από την Τετάρτη και μετά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όσον αφορά τα φαινόμενα πάντως, η αστάθεια θα περιοριστεί σταδιακά στα ορεινά τις επόμενες ημέρες, όπου μέχρι την Πέμπτη θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες, ενώ από την Παρασκευή θα υποχωρήσουν και αυτές…
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να αποφεύγουν να εκτίθενται για ώρα στη ζέστη, ενώ θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση καθότι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, αναμένεται να είναι αυξημένος…!
ΣΗΜΕΡΑ
Καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μόνο λίγες συννεφιές και μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, βορειοδυτικοί, δε θα ξεπερνούν τα 3-4 και στο μόνο στο Α. Αιγαίο τοπικά τα 5 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, στο Ιόνιο έως 34-35 και στα ηπειρωτικά έως 36-37 βαθμούς τοπικά.
ΑΤΤΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα λίγες πρόσκαιρες μπόρες στα βόρεια του Νομού, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και το μεσημέρι-απόγευμα νοτιάδες έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρόμοιο σκηνικό, με λίγες μπόρες και ίσως στα γύρω ορεινά καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μεταβλητοί άνεμοι και το μεσημέρι-απόγευμα νοτιάδες έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.
Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων (Ακραία Καιρικά Φαινόμενα)
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη
-
MEDIA2 ημέρες ago
«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από Αχ. Μπέο για την Κάρλα – Πάνω από 300.000 κολοβακτηρίδια
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago
Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε συναγερμό η Θεσσαλία για το νέο κύμα κακοκαιρίας