ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κόσμος έχει λόγο να είναι τιμωρητικός – Υπήρξαν ελαττώματα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για μία δύσκολη συνθήκη που έχει αποκτήσει και μία μαλθακότητα στις ερμηνείες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σαν να έχουμε φτιάξει ένα νεφέλωμα μέσα στο οποίο κινούμαστε και να μη θεωρούμε ότι η πραγματικότητα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη αποτίμηση σημείωσε ότι κ. Δημήτρης Σεβαστάκης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Αναμενόμενα και μη» με τους Γιώργο Πίκουλα και Κωσταντίνα Δημητρούλη ο κ. Σεβαστάκης επεσήμανε ότι πριν από περίπου επτά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε άλλο πλανήτη από άποψη πολιτικής ισχύος, ενώ σήμερα είναι ένας ισχυρός πολιτικός πόλος αν και με προβλήματα στην πολιτική του παραγωγή και στην οργανωτική του συγκρότηση. «Πρόκειται για μία εδραιωμένη πολιτική δύναμη με προβλήματα οργανωτικά, φυσιογνωμίας και πολιτικής πειθαρχίας, αλλά πλέον μπορεί να συνδιαμορφώνει την πραγματικότητα».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ως προς την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο κ. Σεβαστάκης δήλωσε ότι έχει τα δικά του αναλυτικά μέσα, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος σε ένα μεγάλο βαθμό ήταν τιμωρητικός που σημαίνει ότι είχε λόγο να είναι τιμωρητικός, όχι μόνο γιατί του διέψευσες το φαντασιακό του, διότι το 2015 φαντασιώθηκε το ριζικά διαφορετικό, αλλά διότι προφανώς υπήρξαν και ελαττώματα στην δική μας δουλειά όχι στην ρητορική αλλά σε αυτή καθ’ αυτή τη δουλειά. Άργησες να πάρεις είδηση ότι η πραγματικότητα χτίζεται με άλλο τρόπο και είναι κάτι διαφορετικό από τη συνέλευση της οργάνωση σου».
Σχετικά με τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Σεβαστάκης δήλωσε ότι ο ρεαλιστικός ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βελτιώσει τα ποσοστά του απευθυνόμενος τίμια στον κόσμο. «Ένα μεγάλο μέρος αριστερών ή προοδευτικών ανθρώπων ψήφισαν έχοντας την πολυτέλεια να σου ρίξουν μια σφαλιάρα – την είχαμε ανάγκη αυτή την σφαλιάρα – από αυτούς που πήγανε σε μικρότερα ή εναλλακτικά σχήματα ή δεν πήγαν καθόλου να ψηφίσουν θα μπορούσες να έχεις μία εισροή. Αλλά υπάρχει και μία εκροή προς τον εκτιμώμενο νικητή».
Ο κ. Σεβαστάκης αναφέρθηκε και στην πολιτική στρατηγική της ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως μία στρατηγική «κρότου λάμψης», καθώς κάθε φορά που υπήρχε ένα θετικό μέτρο, η κριτική εστιαζόταν σε κάτι αρνητικό «θόρυβο έξω από το γεγονός» και αποδείχθηκε επιτυχημένη και ευφυής.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια
-
MEDIA4 ημέρες ago
«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία
-
VIDEO4 ημέρες ago
Αχιλλέας Μπέος: Για να καθαριστούν τα ρέματα του Βόλου θέλουμε 10 φαγάνες -Να υπάρχει &συντονισμός
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Market Pass: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες στη χώρα μας- Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στο λιμάνι του Βόλου το Αρματαγωγό «Ικαρία» – Ελικόπτερα και 120 πεζοναύτες με 24 λέμβους σε εγρήγορση