Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Λαρισαίος πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ Π. Τσιουμάνης μιλά στο onlarissa.gr

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένας Λαρισαίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Γερμανός που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους των καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ και των υποστηρικτικών και διοικητικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τον 36χρονο Πέτρο Τσιουμάνη, ο οποίος εργάζεται στο κατάστημα του ΟΤΕ επί της Φιλελλήνων στη Λάρισα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Πέτρος Τσιουμάνης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1985 και αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Γιάννουλης. Ειναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται στον ΟΤΕ από το 2014 στο κατάστημα της οδού Φιλελλήνων. Διετέλεσε γραμματέας της τοπικής διοικούσας επιτροπής ΠΑΣΕ-ΟΤΕ Λάρισας-Μαγνησίας από το 2017 έως το 2021 και από τις 02/08/2021 είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Γερμανός που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους των καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ και των υποστηρικτικών και διοικητικών υπηρεσιών.

Ο Λαρισαίος πρόεδρος μίλησε στο onlarissa.gr για την εκλογή του, το Σωματείο αλλά και τους στόχους της νέας διοίκησης.

Πόσα μέλη μετρά το Σωματείο σας;

Το σωματείο αριθμεί περί τα 1000 μέλη εκπροσωπώντας το προσωπικό των καταστημάτων του ομίλου ΟΤΕ, καθώς και των υποστηρικτικών και διοικητικών υπηρεσιών γύρω από την εμπορική λειτουργία.

Προέκυψε ως αναγκαιότητα ύπαρξης επιχειρησιακού σωματείου μετά τον μετασχηματισμό του ομίλου ΟΤΕ ,μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 127 που μετέφερε το προσωπικό της «πρώτης γραμμής» σε τρεις θυγατρικές εταιρίες.

Η Γερμανός ως εταιρία απορρόφησε όλο το προσωπικό της εμπορικής λειτουργίας και το σωματείο κλήθηκε εν τη γενέσει του να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση. Την πρώτη σε αυτή την εταιρία και από τις λίγες στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ποιά είναι η εργασιακή κατάσταση αυτή τη στιγμή στα δίκτυα καταστημάτων του ΟΤΕ;

Η καθημερινότητα δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από αυτό που βιώνει κάθε εργαζόμενος του κλάδου.

Πιέσεις για επίτευξη πωλησιακών στόχων σε ένα περιβάλλον εντατικοποίησης είναι κάτι που θα μπορούσε να αναφερθεί σαν μεγάλη εικόνα.

Στην μικρή εικόνα πραγματώνεται η πίεση που προκύπτει από την ανάγκη εξυπηρέτησης των γύρω μας. Οι τηλεπικοινωνίες και τα υλικά τους πλέον αποτελούν μέσο που ξεφεύγει από την πρωταρχική έννοια της επικοινωνίας δυο ανθρώπων που δεν βρίσκονται σε απόσταση δυνατότητας άμεσης ζύμωσης αλλά επεκτείνεται σε λειτουργίες όπως οι διατραπεζικές συναλλαγές ή η διεκπεράιωση λειτουργιών του δημοσίου όπως το e-gov.

Το φιλότιμο λοιπόν εξυπηρέτησης του γείτονα, του φίλου, του συγγενή δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση καθώς το αποτύπωμα χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι πολύ μεγάλο.

Πόσο καιρό ασχολείστε με τα συνδικαλιστικά;

Σαν ενεργό μέλος του μητρικού μας σωματείου ΠΑΣΕ-ΟΤΕ ασχολούμαι από την πρώτη στιγμή που προσλήφθηκα στον ΟΤΕ πριν σχεδόν οκτώ χρόνια. Με την πρόσληψη μου έκανα αμέσως αίτηση εγγραφής στο σωματείο ως την αυτονόητη πράξη που οφείλει να κάνει κάθε εργαζόμενος μετά την πρόσληψη του.

Η λογική που επικρατούσε στο συνδικάτο για ανάδειξη νέων ανθρώπων όχι  μόνο από την Αθήνα αλλά και από την περιφέρεια καθώς και η νοοτροπία υπέρβασης κάποιων λογικών που έφεραν το συνδικαλιστικό κίνημα στην θέση του απολογούμενου με έφερε αρχικά σαν γραμματέα τοπικής διοικούσας και μετά τον μετασχηματισμό και την ανάγκη δημιουργίας νέου σωματείου ως πρόεδρου σε πανελλαδικό επίπεδο πλέον.

Γιατί σ’ αυτή νεαρή ηλικία αποφασίσατε να το πράξετε;

Δεν είναι κάτι που αποτέλεσε μηχανιστική διαδικασία αλλά ήρθε ως αποτέλεσμα ενασχόλησης με αυτό που λέμε «κοινά» από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς ποτέ να εκφραστεί σε προσχώρηση σε κάποιο κομματικό ή άλλου τέτοιου είδους μηχανισμό.

Θεωρώ τον εαυτό μου ως κομμάτι ενός κινήματος που προσπάθησε και προσπαθεί να αποκρυσταλλώσει σύνθετες έννοιες και να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονα ερωτήματα.

Απαντήσεις που βέβαια έχουν ένα πλαίσιο αναφοράς στην λογική υπέρβασης ενός συστήματος κοινωνικής οργάνωσης που δείχνει σε κάθε του έκφραση ότι φτάνει στο τέλος του αλλά και δεν αφήνουν σε ένα θεολογικό μέλλον την δυνατότητα πραγμάτωσης τους.

Έχοντας την τύχη από την ηλικία των 36 ετών να εκπροσωπώ περί τους χίλιους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος είναι ότι οι αναφορές του καθενός προσδιορίζουν την αφετηρία του.

Ωστόσο στο ταξίδι μέχρι τον προορισμό μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, την τελευταία λέξη σε κάθε καθημερινή πράξη με λίγα λόγια, την έχει ο κόσμος με τον οποίο αναμετριέσαι, η πραγματικότητα στην οποία κινείσαι και η συγκεκριμένη ιστορική κατάσταση στην οποία δοκιμάζεσαι με όλη την πολυπλοκότητα της.

Ποιοί είναι οι στόχοι σας πλέον ως νέα διοίκηση;

Ο πρώτος στόχος από την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του σωματείου στις 2 Αυγούστου ήταν η υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης στην εταιρία διασφαλίζοντας εργαζομένους που προερχόταν από τρείς διαφορετικές πηγές. Τον ΟΤΕ, την Cosmote και την Γερμανός.

Στις 26 Οκτωβρίου καταφέραμε και υπογράψαμε μια ιστορική σύμβαση με μεγάλο αποτύπωμα στην εργατική τάξη ολόκληρης της χώρας που μας δίνει την δυνατότητα να κοιτάμε το μέλλον με βεβαιότητα και σιγουριά.

Από δω και πέρα στόχος αποτελεί αφενός η παρουσία σε όλους τους χώρους δουλειάς απ άκρη σε άκρη και αφετέρου η βελτίωση της καθημερινότητας κάθε εργαζόμενου στους χώρους εργασίας. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που έχει υπογραφεί σαν όρος στην σύμβαση και μας επιτρέπει μέσω συμμετοχής μας σε επιτροπή με την διοίκηση να προβούμε σε προτάσεις και υποδείξεις που έχουν αυτό σαν σκοπό.

Επίσης σαν κομμάτι μιας μεγάλης ομοσπονδίας, της ΟΜΕ-ΟΤΕ ,να αναδείξουμε τον ρόλο της εργασίας στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης τόσο σε θεωρητικό όσο σε πρακτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έργο της ΔΕΥΑΛ σταμάτησε για άγνωστο λόγο εδώ και έναν μήνα και οι δρόμοι έμειναν «μπαλωμένοι» (φωτο) –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Έργο της ΔΕΥΑΛ έχει μείνει στη μέση εδώ και έναν περίπου μήνα στη Λάρισα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για ποιο λόγο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αλλά η κατάσταση στις οδούς

Ελευθερίας, Τυχερού και Αλωπεκής είναι πολύ κακή, καθώς το οδόστρωμα είναι γεμάτο «μπαλώματα».

Στο μεταξύ στο τέλος της οδού Αλωπεκής τα χόρτα θυμίζουν… Αμαζώνιο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα οδικής ασφάλειας σε τμήματα του δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ύψους 2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει νέα ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τις προηγούμενες μέρες παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της ε.ο. Απιδιά-Μολόχα όπου σε συνολικό μήκος 1,3 χλμ πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης της οδού. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Κέδρο , στον Αγ. Γεώργιο και στο Αμπελικό σε συνολικό μήκος 3,5 χλμ.

«Σε όλα τα έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, ύψος 2 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της ασφάλειας σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας. Οι δρόμοι ενώνουν τις ανθρώπινες κοινότητες με ασφάλεια, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και προσφέρουν θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός..


Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή