ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ μηνύει τον Μάρκ Ζούκερμπεργκ

Στις 17 Ιουλίου 2025, ο Mark Zuckerberg και άλλοι τρέχοντες και πρώην εκτελεστικοί διευθυντές της Meta συμφώνησαν σε διακανονισμό μιας αγωγής που είχε κατατεθεί από μια ομάδα μετόχων. Η αγωγή αυτή ζητούσε αποζημίωση ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ζημίες που προκλήθηκαν στην εταιρεία, λόγω επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων της ιδιωτικότητας των χρηστών του Facebook, σχετιζόμενων με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Οι λεπτομέρειες του διακανονισμού δεν δημοσιοποιήθηκαν. (techcrunch.com)
Η αγωγή είχε κατατεθεί από μετόχους του Facebook, οι οποίοι κατηγορούσαν τον Zuckerberg, την πρώην COO Sheryl Sandberg και άλλους εκτελεστικούς διευθυντές για σκόπιμες παραβιάσεις συμφωνίας με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), επιτρέποντας την κοινοποίηση δεδομένων χρηστών σε τρίτες εφαρμογές χωρίς τη συναίνεση των χρηστών. Το 2019, η FTC είχε επιβάλει πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook για αποτυχία προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. (techcrunch.com)
Η αγωγή αυτή αναμενόταν να περιλαμβάνει καταθέσεις από τον Zuckerberg, την Sandberg, τον Peter Thiel, τον Marc Andreessen και τον CEO του Netflix, Reed Hastings. (techcrunch.com)

-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Τουλάχιστον 3 εκατ. το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
Θανατηφόρο τραύμα από πυροβόλο όπλο έφεραν και οι δύο νεκροί που βρέθηκαν σε διαμέρισμα
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Αιφνίδιος θάνατος 40χρονου σε καφενείο
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 23.000 – 24.000 προσλήψεις στην πρώτη φάση
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Θρακικό Πέλαγος: “Έλεγαν ‘βουλιάξτε τους’ “
-
ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες ago
Το σπίτι όπου βρέθηκαν τα δύο πτώματα σε αποσύνθεση, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων
-
ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες ago
Ηλικιωμένος τουρίστας πνίγηκε στη θάλασσα την πρώτη μέρα των διακοπών του